• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PADSpolecenska media, web X.0, socialni site, jejich analyza, komunity na webu
    BARD
    BARD --- ---
    Vrele doporucuji k nahlednuti. Pridruzena javascriptova knihovna pro vizualizaci mi prijde super.
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    BARD: v pracovní :)
    BARD
    BARD --- ---
    TSCHIKO: V školní nebo pracovní práci?:-)
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    BARD: jj, taktéž díky, využila jsem v práci celý seriál
    BARD
    BARD --- ---
    http://www.lupa.cz/clanky/social-network-analysis-pro-zacatecniky/ popularizacni clanek pro lupa a jede jednou velke diky Honzovi
    PAD
    PAD --- ---
    VOJTA: da se to nekde stahnout/koupit? vypada to vyzivne ... akorat ja su mimo cr:/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak dnes (v sobotu 19.2.) ve 20h bych měl mluvit v pořadu Fokus na ČT24 velice zhruba na témata Wikileaks a Sociální sítě - byl jsem jeden ze 3 respondentů pořadu

o Facebook se tam vyjadřuju zejména z hlediska hrozeb, které přináší centralizace něčeho, o čem byl jinak Internet v podstatě od samého začátku - viz též [ AntiFacebook ]
    PAD
    PAD --- ---
    BECKOU: tohle je hodne sirokej dotaz. facebook dela treba bernie hogan z oii, ale zkusil bych proste google scholar a divej se na to, odkud ty publikace jsou, jak jsou citovane atp. pres citace se pak muzes dostat az nejaktualnejsim zdrojum. jinak jako reference jsou dobre knizky Kleiberg: Networks, Crowds, and Markets (je k dispozici i free preprint na jeho strankach), a obecne o sitich je vyborna Networks: An Introduction od Marc Newmana..
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    Zdravim potreboval bych radu, snazim se napsat praci o tom jak mladi travi volny cas a strasne by se mi hodily nejake analyzy socialnich siti, napr vekova struktura, navstevnost apod, facebook primarne. nasmerujete me prosim? prave jsem zacal a nevim od ceho se odpichnout
    BARD
    BARD --- ---
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    TSCHIKO: vyborne, diky
    TSCHIKO
    TSCHIKO --- ---
    FRAKTALEK: v Hubu na Andelu byvaji podobne akce
    BARD
    BARD --- ---
    FRAKTALEK: rado se stalo
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BARD: super, wikipedia miner jsem neznal. diky!
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BARD: jasne, chapu

vidis, na OpenCalais jsem pozapomnel...mozna by to slo nejak chytre pouzit k postaveni vlastniho tezauru
    BARD
    BARD --- ---
    FRAKTALEK: nekde jsme museli zacit, pak uz to jelo samo. byl to prvni set

Na kategorizaci jsme si museli sami napsat, pro anglictinu je prima zaklad OpenCalais

FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BARD: tweety jsou anotovane geo-lokaci? pokud ano, tak asi ne vsechny, ne?

docela by me zajimalo, jake nastroje mate na kategorizaci. Shanel jsem nejaky tezaurus nebo aspon slovnik zajmu a dovednosti v anglictine, ale nic volne dostupneho jsem nenasel. Nejake komercni moznosti existuji, ale ty jsou momentalne mimo muj dosah.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam