• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    SINECURVE
    SINECURVE --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    ARCHIMEDES: az kolem v lete projede cisterna s benzinem... :)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    ZUZKAOU: Jj, škoda, že ten mrakodrap nestojí v přístavu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARCHIMEDES: chápu že máš radost Archiméde!
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Myslím, že sem to patří asi nejvíc...aneb jak zcela nechtěně postavit největší sluneční pec na světě :)
    Londýnský parabolický mrakodrap ničí auta, roztavil jaguára či dodávku - iDNES.cz
    http://cestovani.idnes.cz/...nd-walkie-talkie-dwc-/kolem-sveta.aspx?c=A130903_132943_kolem-sveta_tom
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ERGOSUM: to s těma válcema je super nápad. Teď ještě udělat velké mantinely, aby to řidiči nemohli brát kolem po poli nebo ve škarpě.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TRILOBYTE: To mi připomíná nápady, namontovat do silnice v kopci válce, které budou projíždějící automobily roztáčet a vyrábět tak zadarmo elektřinu.
    RAINBOF: To zní jako základ baterkářské lobby. :-D Ale jsem si jist, že tohle ošetří zákon, to přeci nejde, aby někdo připojil baterky bez auta..
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    BULHI: Jeden tematickej, z chytry energie.

Důležitým řešením jsou také elektromobily, jejichž
    baterie budou sloužit jako sklad elektřiny. V době,
    kdy jsou zaparkované a připojené k nabíjení, mohou
    vracet uloženou energii do sítě.
    ASSEMBLER
    ASSEMBLER --- ---
    BULHI: Vtipy? Ve vlákně s takovým názvem? Neni možná.

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Očekáváme v oblasti obnovitelných zdrojů radikální akce. Majitelé slunečníků jsou odhodláni odpojit se od veřejné sítě a za výkupní ceny dodávat jen svým rovněž odpojeným příznivcům. Propagátoři větrných elektráren se pro zlepšení jejich mediálního obrazu chtějí uvazovat k větrným stožárům.
    Podle zatím neověřených zdrojů je vše připravováno na letošní zimu.
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Připomněli jste mi blog pana Nejedlého:
    Kterak zaoceánská loď způsobila blackout polovině Evropy.
    Jak „Norwegian Pearl“ srazila Evropu do kolen. Blog - Petr Nejedlý (blog.iDNES.cz)
    http://nejedly.blog.idnes.cz/c/39287/Jak-Norwegian-Pearl-srazila-Evropu-do-kolen.html
    Jak němci slavnostně ustoupili od jádra k...uhlí. A co dotují proto, aby mohli dotovat něco jiného.
    Jak se Angela Merkelová stala „uhelnou kancléřkou“. Blog - Petr Nejedlý (blog.iDNES.cz)
    http://nejedly.blog.idnes.cz/c/347997/Jak-se-Angela-Merkelova-stala-uhelnou-kanclerkou.html

Blog doporučuji, je i pro laika zajímavý a hemží se to tam vědeckými vtipy. Bohužel dost drahými.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ERGOSUM: jo - a radioaktivita v uhlí pochopitelně je, zejména v tak uranem promořené oblasti jako Česká kotlina... znovu bych připomněl jeden dávný článek ve Vesmíru, který se zabýval právě "jadernou bezpečností" uhelných elektráren a shledal ji tristní, neboť se v prachu takhle ten uran koncentruje a dostává znovu do oběhu...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CHRMLE: Patří to sem
    [ URBAN LEGENDS - need your experience!!! ]
    Škváráků se to týkalo v menší míře. Šlo hlavně o některé pěnosilikáty. Stručně řečeno, když je radioaktivita v uhlí, je i ve škváře a popílku.
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    Hele měl bych takovej dotaz... Dneska jsme shazovali strop v baráku. Je to klasický starý barák ještě pojištěný u Slavie. Poté, co jsme odendali vrstvu rákosu držící stropní omítku, dostali jsme se do vrstvy, o které táta prohlásil, že to jsou škvárové desky. Dále prohlásil, že technologický postup jejich výroby způsobil jejich mírnou radiaci. Je to možné nebo si ze mě zas dělá prdelky??? :-)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    VANEK: No nektery Hinduisti bezne pocitaj na prstech 1008 trikrat denne:)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    WELES: plamen jde sice nahoru ale podle toho jak otvira oci bych to videl jeste na prehravany pozpatku
    SKRU
    SKRU --- ---
    FURAN: rychlost v km/h se rovna rychlost v m/s krat ctyri minus deset procent;)
    FURAN
    FURAN --- ---
    Já jsem zastánce tradičních metod. Ty alternativní jsou to samé v jiném převleku. Spíš bych výuku doplnil základními fígly pro počítání z paměti, jako je
    a*5 = a*10/2
    (a-b)*(a+b) = a^2-b^2 (Např, kolik je 13*17 = 225-4)
    Naprogramoval jsem si do kalkulačky generátor příkladů, + - * a celočíselné dělení, vše se vzrůstající obtížností a užil si při tom hodně srandy a velmi rychle zdokonalil svoje schopnosti.
    47*34 = 50 * 34 - 3*34 = 100 * 34 / 2 - 90 - 12 = 1598 se dá spočítat z hlavy během pár sekund.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    WELES
    WELES --- ---
    YGGDRASSIL: Bych hádal nějakej chlast. Plamen jde nahoru, takže by jí to takhle nemělo popálit. Podobný blbinky dělají plyvači ohně, ale jako dobrej nápad bych to nehodnotil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam