• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další


    Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

    Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.





    Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    BLUNTED
    BLUNTED --- ---
    ACHERON: jenže to už není šredingrova kočka:D
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FALUCIUS: IMG SRC... ale jako cool :)

    FALUCIUS
    FALUCIUS --- ---
    MIKEE: Impakty already done... a u nás je to spíš naopak: státnice sou velký zlo (aspoň pro mě - v podstatě programátora), ale napsat a obhájit práci neni takovej problém.

    A aby nebylo offtopic: http://img.izismile.com/img/img5/20121002/640/funny_and_clever_science_jokes_640_03.jpg
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    FALUCIUS: doktorsky statnice jsou vskutku komedie ... ale napsat a obhajit ... snad nejdriv publikovat par impaktu, ne? ;)
    FALUCIUS
    FALUCIUS --- ---
    Tak dneska sem byl přímým účastníkem největšího vědeckýho vtipu vůbec! - Dal sem doktorský státnice na fyzice (FEL)! Teď už jenom napsat a obhájit nějakou tu sbírku básní a Falcon bude doktor taťko.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SIRIEN: Ta stejná, v jejímž dílu o mechanice vyskakuje vyděšený pásovec?
    HONZA911
    HONZA911 --- ---
    A tenhle znáte?

    -jak sestrojíte náhodný generátor?
    -posadíte neznalého člověka k vimu a řeknete mu aby ukončil program.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    SCHWAB: Děkuju pane učiteli internetů. A tím bychom to mohli uzavřít.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    RANITOMEYA: když chceš hnidopišit, tak takle...

    hele, Siriene...ehm, "half billion" není "x stovek miliard"
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALCATOR: Vlastní pohyb hvězd nemá s rozpínáním vesmíru nic společného.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    ALCATOR: Stejnou botu měla i Battlestar Galactica... I když osobně bych za mnohem větší botu považoval, že ty souhvězdí je dovedly k planetě, které nakonec vůbec Země nebyla.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SIRIEN: Větší blbostí v tom filmu je, že údajně šest různých civilizací vzdálených 30 tisíc let v historii zaznamenalo vzdálenou konstelaci hvězd vždy identicky, ačkoliv s ohledem na rozpínání vesmíru atd. i pouhých tisíc let způsobí, že totéž souhvězdí vypadá diametrálně odlišně...

    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Já nevím, mně i "a little beyond Jupiter" připadne zatraceně daleko. Navíc to nemusí být v rovině ekliptiky a příslušné planety - které se jinak pohodlně objevují na mnoha záběrech ze sluneční soustavy - mají periodu roky až desítky let, takže natrefit na ně je docela kumšt.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    SIRIEN: Klíd, já jen hnidopišil, promiň. Já to samozřejmě pochopil.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    AXTHEB: filmař tvoří konkrétní koncové dílo a jeho chyba se promítá do podoby tohoto díla.
    Já jsem tady dal ukázku toho, jaké kokotiny se tam tvoří, s tím, že sám neznám konkrétní hodnoty a nechce se mi je hledat - a už se mi fakt nechce stahovat film a prohlížet si ho kvůli jedné konkrétní cítaci - zaprvé z kontextu sdělení je čitelné, o co jde, zadruhé předpokládám, že v tomto klubu jsou čtenáři dost inteligentní na to, aby pochopili, že když napíšu "řekne něco jako: ..." tak pochopí, že tím sděluju jen pointu, aniž bych konkrétní citát nebo hodnoty znal z hlavy.

    Jinými slovy nejde o konkrétní hodnoty a jejich znalost z patra - jde o přístup k věci - jestli na to srát nebo jestli si to dohledat - nebo vůbec vědět že tam je co k tomu dohledat.


    5 Jobs That Hollywood Apparently Doesn't Realize It Needs | Cracked.com
    http://www.cracked.com/blog/5-jobs-that-hollywood-apparently-doesnt-realize-it-needs/

    hned první položka:

    #5: Basic Googlers

    This is not the same thing as a researcher. Some films do their due diligence and study their subject matter thoroughly before release, but that's not always enough. Trust me, I speak from experience: You can spend 40 hours exhaustively investigating the plausibility of various jump-kicks in different action movies, but if you accidentally use the word "dearth" wrong while talking about it, that's all anybody's going to focus on. It's the little things that bring you down.

    An example: In Prometheus, Charlize Theron's character, to emphasize how isolated and alone they were, stated, "We're a half billion miles away from Earth."

    Neil deGrasse Tyson immediately pointed out that was a little past Jupiter. To put that into perspective, Voyager 1, launched in the '70s, has traveled 11.5 billion miles. So now Prometheus, this epic sci-fi adventure, is being outpaced by a primitive probe launched by a dude in bell bottoms.

    But that's an easy fix: It takes no skill and 10 seconds to Google something. There's just no need to not know what the fuck you're talking about anymore. The great thing about a basic Googling position is that literally anybody is qualified for the job. In fact, the stupider and more ignorant you are, the better you are for the task -- every time you don't understand something, you just type it into Google and write down what shows up there. That capitalizes on two things we have in abundance in modern society: laziness and ignorance.

    I know literal distance in space is not technically important to Prometheus' story -- I get that they're only using this throwaway dialogue to establish isolation within the narrative, and I understand what they meant. But anybody that had even a loose grasp of space (read: people who might be coming to see your space movie!) was just yanked right out of the film, and now they have enough ammo to make fun of the screenwriters until the day they die. Isn't paying some jackwad a measly 10 bucks an hour worth it to avoid mockery until death?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SIRIEN: Cili si udelal presne tu samou vec jako vycitas filmarum.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    RANITOMEYA: jsem citoval pointu, doslovný citát s přesnou uvedenou hodnotou si fakt nepamatuju a jen tak vzdálenosti ve Sluneční soustavě tak nedávám, ani tak jako odhadem na oko, přiznávám... :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    SIRIEN: Saturn a Země jsou ale od sebe daleko tak nějak tu miliardu až dvě kilometrů. Takže několik set miliard mil, sice nemusí bejt bůh ví jak daleko, ale zas TAK blízko taky ne :) Rozhodně ne teda v jiný sluneční soustavě.
    EASYDAN
    EASYDAN --- ---
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    VANEK: občas si u filmů co jebou vědu užívám různé rozbory toho, co bylo kde blbě a co by mohlo být správně, kdyby laskavě autoři zvládli vystudovat střední školu a uměli použít google a wikipedii.

    Třeba v Prometheovi se lidé proberou ze stáze po věčnosti letu někde v hlubokém vesmíru a někdo tam řekne něco jako "jsme X stovek miliard mil od Země" - zní to hustě, táááááál daleko...
    ...když člověk vezme do ruky kalkulačku a otevře Wikipedii, zjistí, že nejspíš právě provádí parkovací manévr kamsi k vyšší orbitě Saturnu nebo tak něco
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam