IVANA_ANAVI:
THX_1138: nechci vám kazit radost, ale když pominu, že ten název svádí k domněnce, že to je mešuge, a když pominu kecy na tom webu:
- správný rozsah
- správný formát a stylistika
- správná citační norma (dokonce i používá rozumné proložené citace namísto těch hovadských číselných)
- značně nadprůměrný počet zdrojů
po zběžném přečtení:
- odkazuje na doložené citace historických osobností
- odvozuje z doložené historické faktografie
- pracuje s historickými reáliemi (vznik Bank of Engalnd, vznik FED)
- pracuje s doložitelnými skutečnostmi (převádění vlivu na nadnárodní instituce - můžeme vidět na EU, inflační politka - můžeme vidět na EU i USA)
- uváděné vztahy jsou popisovány i zcela seriózními a nezpochybňovanými autory (fungování ECB a tištění nekrytých Eur skrz Řecko od dvojice Pikora & Šichtařová je pro lidi co rozumí ekonomii fakt čtení k zblití, vazba řízené inflace k ekonomickému propadu u FEDu je historická reálie, v současnosti lze srovnat Quantitative Easing například
s tímto - čistá a ověřená číselná data)
- historické reálie které jsem tam našel a ke kterým sám něco vím (vznik Bank of England např.) jsou také správně
Při zběžném pročtení jsem nenašel jedinou vyslovenou hovadinu. Některé závěry by byly diskutovatelné, ale v rozsahu Bc. práce jdoucí přes několik okruhů témat nelze čekat plnou analýzu a navíc použitá argumentační logika je dostatečně silná na to, aby mohla být obhajována v
seriózní diskusi.
Celkově mi práce připadá jako zběžná analýza mocenských a finančních klik v historii a současnosti - a mocenské kliky jsou něco, co prokazatelně existuje minimálně od dob Římského Prvního Triumvirátu (mé znalosti dějepisu jsou dost zrezivělé, dost možná známe i dřívější případy).
Takže co KONKRÉTNĚ že se vám na té práci z čistě odborného hlediska hodnocení bakalářské-diplomové práce nelíbí? (pokud jste se ji vůbec namáhali otevřít?)