• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    MYYYSHA
    MYYYSHA --- ---

    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    tvl, čtení na sváteční večer

    „Nikdy jsem se opravdu nezabýval otázkou minulých životů, spíše se přikláním k tomu, co má racionální základ, ale byl jsem překvapen. Během několika minut to ‚viděla‘. Řekla mi, že jsem byl ve svém minulém životě v devíti letech probodnut. Podle ní zůstala v mém těle po této násilné smrti stopa. To prý vysvětluje moje hrbení a postižení ledvin,“ říká Réjault.

    Zdroj: http://relax.lidovky.cz/...eri-v-bunecnou-pamet-tela-pho-/zdravi.aspx?c=A151117_090955_ln-zdravi_ELE
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ASNEK
    ASNEK --- ---
    I asked the librarian for a book about Pavlov’s dog and Schroedinger’s cat. She said it rang a bell but she wasn’t sure if it was there or not.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    mozna, ze to predtim bylo optimalni, ale nekdo to zkusil udelat optimalnejsi a to se nevyplaci :)
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    XBAHNO: sry, ale page not found
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    SCHWAB: hodím si mincí a když padne panna tak odpovím A, když padne orel tak odpovím B. Mám 50% šanci, že odpovím správně. Když bych chtěl mít lepší šanci na správnou odpověď, tak potřebuju trochu lepší generátor náhodných čísel (nebo tou mincí házet vícekrát) a dostanu se i na těch 60%.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MATHES: http://www.crk.cz/ZKRATKYC - ustalenost a sila zvyku.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    PJT: ATUARFIK: Tak jim vysvětlete, že antedatování smlouvy je naprosto běžné a přijatelné. Posuzuje se to tak, že tou písemnou smlouvou pouze "potvrdíte" nějaký vztah, který jste měli v minulosti, třeba dohodnutý ústně.

    Přijde chlápek do advokátní kanceláře a ptá se, kolik si advokát účtuje za své služby. "1000 korun za 3 zodpovězené otázky," zní odpověď.
    "A není to příliš vysoká cena?" diví se muž.
    "Je," povídá právník, "a jaká je vaše třetí otázka?"
    PJT
    PJT --- ---
    Jede Einstein se Schrödingerem autem a přejedou kočku. Einstein zastaví, že se jde podívat, co s ní je. Schrödinger ho zastaví a říká: "Neblázni, chceš ji zabít?!"
    PJT
    PJT --- ---
    Studenti se sešli v hospodě dalšího večera a protože posledně příliš neuspěli, dostali o něco lehčí úkol: spočítat, kolik je 2 × 2.

    První se s výsledkem ozval elektrotechnik (použil k výpočtu veškerých pravidel, kterým se ve škole naučil): "3,99."
    Fyzikovi se to nezdá, vytáhne z batohu kalkulačku, tabulky, dlouze se zamyslí a pronese: "No možná máš pravdu, výsledek každopádně leží mezi 3,98 a 4,02."
    Matematik se drbe za uchem, už hezkou chvíli se nestará o zbytek světa, nakonec důležitě pronese: "No analyticky to spočítat neumím, ale jedno je jisté: řešení existuje!"
    Student filozofie po dlouhém přemýšlení pronese dotaz, směřovaný osobě, jež příklad zadávala: "Ale co vlastně MYSLÍTE tím 2 × 2?"
    Jeho kolega z fakulty, logik, dodá: "Ano, ano, prosím, definujte 2 × 2 přesněji!"
    Student právnické fakulty zavře všechna okna a dveře, rozhlédne se kolem, nakloní se k tazateli a zašeptá mu do ucha: "Kolik byste chtěl, aby to bylo?"
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    PJT: Tak, a teď jsi mu ještě přihrál "nejoptimálnější". :D
    PJT
    PJT --- ---
    TRAVIX: nejsmutnější je, že jsou to naši zaměstnanci, takže na výběr moc není... Neantidatovat = nezískat projekt. Ano, to je nejoptimálnější, kdo nic nedělá, nic neriskuje.
    MATHES
    MATHES --- ---
    XBAHNO: sry, ale "sry"
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    A abych nebyl úplně offtopic:

    Vinou neschopného právníka se může soudní řízení protáhnout i o několik měsíc.
    Schopný právník zvládne i několik let.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    PJT: K tomu radím: Najít si lepší právníky.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PJT: sri, ale: ... antedatovat... Antidatovat neni ani nejidealnejsi ani nejoptimalnejsi.
    PJT
    PJT --- ---
    Moje zkušenost s právníky je následující: Bylo nutné pro jeden projekt podepsat smlouvu o spolupráci. Do konce srpna. Od července si právníci pinkali texty, ladili slova a hlavně ke každému mnou navrženému řešení vysvětlovali proč to nejde. Na otázku jak by to tedy šlo odpovídali, že od toho tu oni nejsou. Poté co se prošvihly všechny termíny jsme je spolu s technickým řiditelem spřátelené firmy donutili si v pátek v listopadu odpoledne sednout spolu a během hodiny bylo řešení akceptovatelné jejich i naším právníkem (mimochodem jedno z těch navrhovaných již v červenci). Domluveno, finální text mi předali po dalším týdnu spolu s papírem, že oni podpis smlouvy nedoporučují, protože se musí antidatovat a já a náš ředitel přebíráme plnou odpovědnost za právní následky tohoto úkonu. Na dotaz zda si dělají srandu mi bylo vysvětleno, že odpovědnost za zpoždění smlouvy a odpovědnost za právní dopady této skutečnosti jsou dvě odlišné věci.

    Myslel jsem, že té slečně jednu vrazím...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    VANEK: Pravdu díš. A ještě mě u toho umíš rozesmát. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam