• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Prosímvás nechtěl by si někdo vzít diplomku, nebo aspoň baklářku na OC Arkády Pankrác? Já se tam vždycky zratím a lítám tam zmatený jako lesní včela. Nějaká vědecká práce by mi jistě pomohla se tam zorientovat. Jo a včetně parkoviště, díky.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TEAPACK: já bych si dovedla představit docela dobrou bakalářku, nebo dokonce i diplomku na téma "skladba nájemců a její vliv na komerční úspěšnost obchodního centra", protože to je v oboru docela velká výzva (namixovat to tak, abys přitáhl co nejvíc zákazníků, ale současně aby si jednotlivé obchody nekonkurovaly likvidačním způsobem, není trivka), takže tuším, kde se vzalo zadání, ovšem provedení asi moc neodpovídalo.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    TEAPACK: Představuje OC Chodov bezpečnostní hrozbu pro stát? To by bylo téma!
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    N4RC0T1C: Obávám se, že tato práce byla přesně v zabhnutých kolejích, někde jsem našel bakalářku pojednávací o OC Chodov, stylem: jsou tam tyhle obchody: .... a v nich můžete koupit: ... =D
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    LYCO: by definition ano... to musela bejt dost krátká práce :) (btw. - VŠE? Nemělo by to bejt spíš z nějaké Univerzity obrany popř. pokud by šlo o rozbor termínu UFO a jeho potenciální hrozby bezpečnosti užití zkratek lidmi co nevědí, co znamenají, z lingvistiky na nějaké fildě?)
    LYCO
    LYCO --- ---
    Při pročítání bludných balvanů za 2014 jsem narazil na tenhle skvost: https://www.vse.cz/vskp/40223_exopolitika_a%C2%A0problem_bezpecnosti_v%C2%A021_stoleti

    Z abstraktu:
    Základní výzkumná otázka práce zní: "Představuje UFO bezpečnostní hrozbu?" Zaměřuji se přitom geograficky zejména na anglické prostředí a Spojené státy americké. Práce obsahuje praktickou, empirickou rovinu, stejně jako teoretickou.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    VANEK: SHEALA: tu frázi znám už věčnost a i vím odkud je, ale teď jak to řešíte mi došlo, že sem to vlastně nikdy nezkouknul... takže pokud by tu byl někdo kdo je na tom podobně a zajímalo by ho/jí to, tak tady je ta původní scéna.

    (btw. +1 VANEK, BBT začala bejt nahovno když to přestalo bejt o geecích a začalo to bejt ženskejch - co hůř, o vztazích. Ano, další "Přátelé / HIMYM")
    VANEK
    VANEK --- ---
    SHEALA: (Ne, myslím ještě v devadesátkách Usenet; snad jsem to dokonce dohledával, když ani Google neexistoval.)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHEALA: Trinitropes.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VANEK: za přeskočení žraloka by sis zasloužil dva lajky. (Tvtropes? )
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RAGNAROK: :))) (btw já nejsem až tak moc spock)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ANARCHY:
    V tomto pripade jde spise o nevkus a to musim priznati, ze jsem nazi-spocka sympatizantem. Nicmene z meho omezeneho pozorovani, lide sledujici bbt, jsou rozumu mdlejsiho v nekterych pripadech i velmi mdleho.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VANEK: jj, srovnání s "přátelé" mi naskočilo taky hned :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    PRAASHEK: Tak TBBT po několika sezónách dost přeskočila žraloka (jak získávala mainstreamovou přitažlivost?) a začli z toho dělat nové Přátele...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    nebo it crowd, to jsem viděl taky tak tisíckrát a můžu kdykoli znovu :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    já zas nehodnotil, jak moc je to reálné vyobrazení nerdů, jako spíš to, že humor mi přišel vyčpělý po několika episodách :) futuramu nebo red dwarf můžu vidět klidně po milionté a pořád mě baví, tohle je prostě stupidní sitcom
    VANEK
    VANEK --- ---
    PRAASHEK: Teď (dost pozdě) jsem četl pěkné označení "nerd minstrel show".
    the big nerd theory – chainsawsuit – three panels daily
    http://chainsawsuit.com/comic/2011/12/01/the-big-nerd-theory/
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    QWWERTY: Mělo mě to napadnout, že do toho budu vtažen :-) Já se nehádám a už vůbec jsem dalek toho, abych poukazoval na fyzikální nerealističnost v uměleckém žánru. Takže s tebou souhlasím, jenom se mi nezdálo tvrzení, že Big Bang Theory ilustruje, jak ve skutečném světě fyzici fandí komiksovým superhrdinům. To proto, že Big Bang Theory představuje stereotyp za účelem zábavy stejně jako IT Crowd, James Bond nebo Sherlock Holmes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam