• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    MHO: Tak feng šuej bych úplně nezavrhoval. Neřeším toky energie chi a takové věci, ale pracuje se tam s tím, jak prostor na člověka psychologicky působí, má určitou vnitřní logiku... Ono to může být docela prospěšné.
    MHO
    MHO --- ---
    JON: já tomu věřím. Když jsme dělali nové kanceláře, tak jsem na chvíli nedával pozor oči a najednou koukám na fakturu za fengšuj konzultace nového pracovního prostoru. Kolega toho šarlatána vetřel mězi architekty a projektanty jako by se nechumelilo. To ezohovádko dokonce spočítalo, kdy se máme stěhovat ze starých kanclů.
    JON
    JON --- ---
    Vy si z toho, volové, děláte prdel, ale měl jsem teď zaručené informace z kurzu pro personalisty (a ne nebyly to holky z pracáku, byly tam ředitelky poboček bank a pod...) a dámy si tam frčely na Teslových destičkách, teorii torzního pole a numerologii z TELEFONNÍHO ČÍSLA typíčo (samozřejmě to musí být osobní telefonní čislo, ne pracovní - to dá rozum).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SULTHAN: Vypadám, že jsem přijel na Babetě z oddělení HR?
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    PISKVOR: Nejsou na to nějaké kvóty, že ve firmě musí být alespoň X procent od každého znamení horoskopu kvůli variabilitě týmů? Nebo že povýšení dostanou třeba jenom lvi? Úplně vidím, že by se na to klidně dal založit startup, který by poskytoval poradenství na základě horoskopu. Nebo jako plugin do jiry, který by třeba projekťakovi napovídal, kdo má pro daný den největší úspěšnost splnění tásku nebo naopak, pokud má někdo vysokou pravděpodobnost, že potká lásku svého života, tak by mu na daný den žádné tásky nepřiřadil...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROUMEN: Zní to divně: "No a co, že potřebujete ještě člověka, že už ho sháníte půl roku, a tenhle je jinak oukej: Štíry neberem, ještě půl roku vydržíte" - takový manažer by v současném klimatu nízké nezaměstnanosti měl obratem místo podstavu -1 člověka podstav -8 lidí, a menežoval jen sám sebe.

    Není to nějaká historka ze San Francisca?
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MEJLA77: Jaký firmy používají ezo metody při náboru? To je pravda nebo vtip?

    "Věříte horoskopům?"
    "Ne. Já jsem Kozoroh a ti na horoskopy nevěří."
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MEJLA77: porušení zákona?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MEJLA77: Řekl bych, že generování náhodných čísel je těžká věc - a náhoda je základním prvkem náborového procesu ;)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SULTHAN: zadání do pole bez nuly a poté enter nechá proběhnout rutinu, která tu nulu automaticky doplní...
    asi jsme každý mysleli něco jiného - osobně jsem měl na mysli program ve smyslu aplikace, tedy ne tvorbu programu, ale jeho užívání...


    btw. esoterici, jak se díváte na užívání kyvadel u přijímacích pohovorů nebo nahlížení do Knihy zrození a podle toho se rozhoduje, zda je zájemce o práci přijat...? nejde o malé firmy... :O
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MHO: reiki jsem osobně ještě nepotkal, magii když nepoužiješ k léčení ale k pobavení, když k homeopatii přistupuješ "homeopaicky" (v maximálním možném ředění těch blábolů), zůstane ti prakticky jen vědecky doložené placebo, proti reklamám použiješ adblock, ... pak už stačí jen nakupovat u paranoidního obchodníka, který deaktivuje čárové kódy sám již při naskladnění, tak máš vyhráno :-)))
    MHO
    MHO --- ---
    ROUMEN: to jo, ale v tom článku od Tomáše Marného je, že právě 666 kód může pravotočivé přepolóvat na levotočivé. Takže bych to nepodceňoval.

    Zajímavé je, že s většinou faktických věcí v tom blábolu souhlasím. Také bych každému doporučil vyhnout se Reiki, magické léčbě, homeopatii, sledování reklam atd. Jediný zásadní rozpor máme tou mikrovlnkou. Teď se budu celu noc děsit toho, zda nejsem latentní esoterik.

    PISKVOR: to je jasný, vím celkem dobře jak fungují čárové kódy a čtečky. Ale zkus si přijít v kauflandu k pokladně s košíkem narvaným zbožím s přeškrtanými kódy. Sice to může normálně vypsat, ale je otázka komu povolí nervy dřív. Zda frontě za Tebou nebo prodavačce.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PISKVOR: Rum můžeš mít levo i pravotočivej, je dokonce vhodnější konzumovat oba najednou, protože se jejich jejich točivost vykompenzuje a následná kocovina je mnohem mírnější.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROUMEN: A levotočivej rum třeba, byl by? Já se po normálním motám na všechny strany, tohle by snad bylo zvladatelnější.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    MHO: Vyprdni se na čárový kódy, ty stahují jen o pár procent, lepší je se vrhnout na levotočivé potraviny: http://www.novaduchovnicesta.cz/...-ctenaru/jak-je-to-s-udajnym-nebezpecim-ze-strany-carovych-kodu-/
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Nevím kam s tím jinam:
    Hexose sugars like glucose, mannose, and galactose are isomers, all having the formula C6H12O6. In these cyclic hexose isomers, there are 4 hydroxyl groups with alternate positions. The particular positions determine such effects as relative sweetness and optical characteristics of each isomer. With 4 variable hydroxyl groups there are 16 possible isomers.
    So, the next time someone asks if you would like something sweet, you can answer, "Maybe just a nibble."
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MHO: Čtečka je z hlediska HID klávesnicí; nenačtený kód lze naklepat ručně. A teda mimochodem: pokud to budou malovat červeně, půjde to stejně přečíst, páč normální (neandroidí) čtečky detekují "černobíle" přechod 1-0 a 0-1, kde červená odpovídá stejné hodnotě 0 jako bílá. Neboli tohle uzemňuje řádově v jednotkách pct - zneplatnit kód ale jde třeba modrým fixem ;)
    MHO
    MHO --- ---
    ALCATOR: vrhnul jsme se do pokusu napsat k tomu článku oponenturu a protlačit ji na ten web.

    Základní myšlenka:
    Měření aury prokázalo, že toto uzemnění antény kódu sníží vliv Satana, ale jen průměrně o 37.4%. Navíc při nedotažení hrozí naopak astrální rezonance a zesílení vtisku zla. Proto doporučuji kód znehodnotit vertikálně.

    Pokud tuto myšlenku rozvedu dostatečně věrně, začnou to ti dementi škrtat, kód nepůjde přečíst, nic nenakoupí a umřou hlady. Nebo je utlučou v supermarketu.

    MHO
    MHO --- ---
    ALCATOR: Já jsme měl nejdříve pocit, že se jedná o nějakou recesi. Alespoň mi to přišlo podle jména autora ("Tomáš Marný"). Ale pak jsem přečetl výběr jeho ostatních textů a ztratil jsem víru v lidstvo.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    MEJLA77: Jestli v programech setris na klavesach, tak to s citelnosti tveho kodu nedopadne dobre.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam