• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    SIRIEN: po internetu se to přenáší líp jak STD
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KAERO: tyvole... sem jí hodil do Google a čekal sem že to bude nějaká další gender shit absolventka a profesorka sociologie nebo nějakej podobnej obor známých firem... a ona to podle všeho vystudovaná bioložka (Ba), pedagožka (Ma, PhD) a lektorka výuky matematiky či co.

Ta to nemá chycený od okolí, ta je vzácnej případ osoby co to má vrozený a naopak to do okolí toxicky šíří.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Nepřeceňujeme trochu ty staré učence? Vždyť mnozí nikdy nepochopili učivo základní školy.
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Já se cítím jako trans-bakterie a dělení mi vždycky šlo.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    ZONIVENTRIS: Tak to budeš bílý mulat.
    ZONIVENTRIS
    ZONIVENTRIS --- ---
    ARCHIMEDES: Zluti jsou na matiku dobri, takze kdybych byl na matiku zlutej, tak bych byl vlastne bilej a uz nemohl byt cernej.

FJERTIL: Basket jsem hraval, pac mam 1,92 m, ale moc se ty cernossky geny neprojevily.
    PJT
    PJT --- ---
    hmm... A jakou mám barvu když mi nešla ani matika ani čeština?

Viděl bych v tom slušnej potenciál na nějakej evropskej grant, třeba:
    Vliv neurální aktivity v okcipitální oblasti telencepalonu na dermální pigmentaci Homo sapiens
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    ZONIVENTRIS: já četl "Na matiku jsem byl vzdycky trochu žlutej."
    A vůbec mi to spojení nepřišlo divný :))
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    ZONIVENTRIS: Zkus zarepovat, zahrát basket a uvidíš.
    ZONIVENTRIS
    ZONIVENTRIS --- ---
    "Obecně podle profesorky funguje ve společnosti předsudek, že matematiku zvládnou pouze bílí, a podobně tomu tak je i v odborných kruzích, kde, jak tvrdí, obecně platí, že kdo se stane jejich součástí, je automaticky považován za bělocha"

Plati to i naopak? Na matiku jsem byl vzdycky trochu dutej. Ze bych se zacal povazovat za cernocha?
    LYCO
    LYCO --- ---
    KAERO: našel jsem něco na Fox News (ale tuším že to je taková TV Nova, takže nevím jak moc je to relevantní): http://www.foxnews.com/.../white-privilege-bolstered-by-teaching-math-university-professor-says.html

Samotná publikace bude asi http://www.infoagepub.com/products/Building-Support-for-Scholarly-Practices-in-Mathematics-Methods ale 40 dolarů se mi za to dávat nechce.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KAERO: Nesmysl! Je tomu přesně naopak, všechny učebnice matematiky používají téměř výhradně ARABSKÉ (!!!) číslice.
    KAERO
    KAERO --- ---
    nema nekdo tu knizku odkazovanou v tomhle clanku? jestli na tyden.cz nelzou, tak ta kniha musi byt humoristickou knihou roku:
    Matematika podněcuje k rasové nenávisti, tvrdí profesorka | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...hologie/matematika-podnecuje-k-rasove-nenavisti-tvrdi-profesorka_451980.html

treba:
    "Školní matematické plány kladou důraz na pojmy jako Pythagorova věta nebo teorie o číslu pí, což do značné míry vyvolává dojem, že matematika byla vyvinuta Řeky a dalšími Evropany," píše například ve svém příspěvku."
    ZONIVENTRIS
    ZONIVENTRIS --- ---
    Uterni chvilka poesie:

There was a young lady named Bright
    who traveled much faster than light.
    She set out one day
    in a relative way,
    and came back the previous night.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ELHO_CID: jj, proto jsem radsi napsal "v podstate" .)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ESTEN: Ono je to trochu komplikovanější tím, že když koukáme do dálky, koukáme vlastně do minulosti. Takže vidíme reliktní záření ze začátku vesmíru a je to pro nás vlastně konec vesmíru, ale on je mezitím o ~15 miliard let rozpínání dál.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    THOMASMORTA: ani to neprekracuje rychlost svetla, jenom tak nektery dusledky trochu vypadaj. Samotny rozpinani je hodne pomaly, ale deje se v celym prostoru. Takze kdyz jsou dva body od sebe dostatecne daleko, pribejva v prostoru mezi nima v souctu vic nez tech 3^8 "novejch" metru za vterinu a svetlo z bodu A do bodu B nikdy nedoleti. Tahle hranicni vzdalenost mimochodem v podstate definuje hranici pozorovatelnyho vesmiru.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KENJIRO: Třeba to byl velmi černý humor autora:-) A jinak - co jsem četl Vesmír z ničeho, tak je tu jev, který dokáže překročit rychlost světla - a to je samotné rozpínání vesmíru, protože na něj se omezení maximální rychlostí nevztahuje, ale přiznám se, že odůvodnění, proč tomu tak je je už za hranicemi mého chápání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam