• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další


    Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

    Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.





    Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    PJT: Dost možná si to GUMBA neplete. Čížek je extrémně krátkozraký a svoje poznámky si vždycky zapisoval na jeden dlouhý a úzký proužek papíru, který potom posouval asi 1cm daleko od obličeje stylem podobným starým telegrafním páskám. Mj. díky tomu o něm vycházel i komix.
    Nemůžu ho sice najít, ale pamatuju si, že v něm mj. rozebírali i to, že jeho rodokmen sahá až do starého Říma, kde jeho předkové vlastnili pole, které bylo mnoho kilometrů dlouhé, ale pouze jeden metr široké.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    PJT: Obávám se, že mezi matematiky je těch krátkozrakých i těch šilhajících poměrně hodně. Já třeba pamatuju prof. Pultra. U něj taky nikdo nikdy nevěděl, kam se kouká. Ale ten rozhodně chyby nedělal a i na zkouškách byl vlastně velmi příjemný.
    PJT
    PJT --- ---
    GUMBA: Jo, to si pleteš. To byl doc. Polák CSc. Napsat matematiku pro střední školy (plnou chyb, stejně jako jeho přednášky). Oblíbenou kratochvílí bylo nechat si na zkoušce nastoupit lidi do řady vedle sebe a postupně se jich ptát. Bohužel brutálně šilhal, takže mu vždycky odpovídal student o jednoho vedle, což ho dovádělo k šílenství (a nás taky, protože nikdo nevěděl, jestli zrovna šilhá vpravo, nebo vlevo, jediný co bylo jistý, že když se kouká na vás, máte mlčet :-) Lidově nazýván Skůtr. (složenina dvou slov, první zde vzhledem k jeho již vysokému věku nebudu rozšiřovat, to druhé označuje člověka malé postavy ;-)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Connecting materials under angle is exactly the same as connecting materials in straight line - except some corner cases.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    PJT: Mozna si ho pletu s nekym jinym, ale myslim, ze si ho pamatuju z nejakych stredskolskych akci - neni on nejak extremne kratkozraky nebo tak neco? Ja mam pocit ze psal a koukal vzdy nekam do rohu ... ;)
    PJT
    PJT --- ---
    ZBYNEK: Dík, vím že ta fotka koluje dlouho. Hned na druhých cvíčkách matematické analýzy 3 si nás pamatoval všechny jménem, někoho vytáhnul k tabuli, nadiktoval šílenej integrál a nasadil naprosto netečnej pohled. Chudák u tabule nakreslil zlomkovou čáru, napsal něco nad ní, načeš Čížek prohlásil: "Tomu nerozumím" a dál se tvářil že čeká nějaké pokračování. Dotyčný nešťastně napsal něco pod čáru, načeš Čížek prohlásil: "Tomu dvakrát nerozumím" a opět vyčkával. Když se odvážil pokračovat, poslal ho sednout, smazal to, napsal výsledek a nadšeně se obrátil k nám, pravděpodobně očekávaje potlesk. Když uviděl naprosto nechápavý obličeje, zhnuseně prohlásil: Dobrá, pro ty pomalejší z vás (kam evidentně zahrnul úplně všechny) si odvodíme důkaz, že integrály tohoto typu lze řešit zpaměti..... A počmáral čtyři tabule :-)
    SJUZNKA
    SJUZNKA --- ---
    ..snad to neni moc OT :)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SJUZNKA
    SJUZNKA --- ---
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PJT ELHO_CID NAVARA:

    Kdo hledá, najde rok vzniku 1998, viz http://www.kollinger.cz/mathalysis
    CEAR
    CEAR --- ---
    PJT: Nevím, jestli mi to bude uznáno do vědeckého humoru, ale u nás na FA ČVUT na první přednášce pozemního stavitelství - střechy, někdy kolem roku 2000 začal pan profesor Kutnar rozkreslovat dvě neuvěřitelně detailní skladby plochých střech (pravda, nebylo to klasicky křídou na obrovskou tabuli, bylo to na bílou trojtabuli lihovkama). Používal minimálně čtyři barvy a kreslil dost rychle. Všichni si zuřivě půjčovali chybějící barvičky, snažili se věrně všechno překreslit do sešitů, aby nikomu nic neuniklo. Pan Kutnar po cca hodině dílo dokončil, otočil se k nám a po malé pauze bodl prstem směrem k tabulím:" Tohle si škrtněte, takhle se to už dvacet let nedělá!"
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PJT, ELHO_CID: byl jsem tam někdy právě těch 2002+- a už existovala :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    PJT: To bude starší, tu fotku jsem viděl ještě když jsem tam studoval a vylezl jsem 2002. Já chodil na přednášky profesora Míky, ten křídou trochu šetřil, ale nás ani trochu.
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    PJT
    PJT --- ---
    QWIFF: RNDr. Jiří Čížek, CSc. přednáška na ZČU (zachycena asi už čtvrtá dvojtabule), myslím někdy kolem roku 2004...

    QWIFF
    QWIFF --- ---
    NASA Scientists, 1961.

    KAERO
    KAERO --- ---
    87HIGHFLYER: jedna je porad jeste v australii, druha nevim, nemecko nebo francie. tak si kup letenku :)

    GAARQ: ano, jak pise GUMBA. jestli si dobre vzpominam, tohle video je celkem dobre popisne:
    World's Roundest Object!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y


    RAGUPKI: uz jenom to pomysleni na tisic kremikovych kouli je draha zalezitost :)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    GAARQ: Tipuju, ze se plati za to, ze obsahuij (opravdu velice) presny pocet atomu kremiku, co pak vazi jeden presny kilogram ;-)
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    KAERO: Však správně se měří tisíc identických koulí za sebou pomocí pásma na milimetr a pak se to vydělí tisícem, ne?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KAERO: k čemu jsou křemíkové koule za tři mega?

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ARCHIMEDES: chápu, pak by sis mohl tu kouli koupit sám a neotravovat s tim ostatní jako já.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam