• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    OT: Já bych se chtěl zeptat na tolik zajímavejch věcí, jež jste načali. Např. mají i ostatní měsíce výlučně přivrácenou a odvrácenou stranu? Tomu našemu se hranice přivrácená/odvrácená nehne ani o milimetr? WTF?
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    OTAVA: https://dilbert.com/strip/2019-02-03 ... a dva follow-upy: https://dilbert.com/strip/2019-02-11
    Co2 Scrubber Too Efficient - Dilbert Comic Strip on 2019-02-12 | Dilbert by Scott Adams
    https://dilbert.com/strip/2019-02-12
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    NELLAS: Pokud bude platit nejaky specialni "placatozemni" gravitacni zakon, tak samozrejme muze tihova sila smerovat pro mne za mne treba do Mekky. Kdyz se to spocita pro placatou zemi (disk), tak to vyjde tak, jak jsem psal.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    GORYTHC: Neodvolal je mučedníkem celé antivaxx kampaně a důkazem spiknutí šířící autismus v populaci kvůli zisku.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    predstavte si, ze skutecne treba lidstvo implementuje tu technologii na zachytavani co2 z atmosferu a premenu na palivo. co kdyz pak vytezime veskery co2 z atmosfery a rostliny se nam udusi? nastane pak doba ledova? bhdou spalovaci motory a uhelne elektrarny povine?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RAGUPKI: PJT: Jo to je možnost. Plochozemě chvíli zrychluje, pak se otočí a zase zpomaluje. Jedno otočení vyhubilo dinosaury a další se rychle blíží. Kdo nebude v jeskyni odletí pryč.
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    TEAPACK: Bacha, ekonomové teď předpovídají zpomalení a ochlazení ekonomiky, takové zrychlení a oteplování celé planety není nic trvale udržitelného.
    PJT
    PJT --- ---
    ERGOSUM: No to je právě omyl, protože Měsíc měsíc je taky placatej a stejně jako Země má tvar koláče, kterej je nějak přidělanej nebo namalovanej na klenbě co je nad Zemí. Kdyby nebyl namalovanej ale byla to koule, musela by se otáčet (kdyby byla pravda co tvrdí ti s globusem) a viděli bysme jí pokaždý z jiný strany. To že Měsíc vypadá pořád stejně a neotáčí se je nejjasnější důkaz placatosti planet, nechápu že to nikomu ještě nedošlo...
    RAKDVER
    RAKDVER --- ---
    ERGOSUM: Ad 3: Jednak taje i led na pevnine (Gronsko, Antarktida).
    Ale zejmena, v soucasnosti roste hladina oceanu z vetsi casti kvuli tepelne roztaznosti vody; coz je fyzikalni slozitosti jev velmi srovnatelny s vysvetlenim fazi Mesice.
    RAKDVER
    RAKDVER --- ---
    TEAPACK: Nikdy. Diky tomu, jak funguje skladani rychlosti v teorie relativity, i kdyz budes neustale zrychlovat s konstantnim zrychlenim, tvoje rychlost se bude pouze (cim dal tim pomaleji) blizit rychlosti svetla.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    GUMBA: je vidět, že máš základní nedostatky ve vzdělání ... naše země přece neustále zrychluje směrem vzhůru, a proto ikdyž vyskočíš, tak zase dopadneš na zem ;) nic jako gravitační síla působící do nějakého střředu (nejspíše pod pólem) přece neexistuje ;)

    jen by mě zajímalo, za jak dlouho dosáhneme rychlsoti světla, pokud zrychlujeme konstantním zrychlením cca 9.81 m/s^2 =D (nebo už jsme zrychlili?)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GUMBA: A proč by gravitace na placaté Zemi musela směřovat do bodu? Stačilo by, aby směřovala kolmo dolů k rovině...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Tak ono si taky staci uvedomit, jak by vypadalo gravitacni pole placate Zeme a jake by to melo dusledky: s vyjimkou stredu by vsude byl cim dal strmejsi kopec, stromy by tam rostly nasikmo, atmosfera by par tisic km od stredu uz nebyla dychatelna atd. atd.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tak mě napadla anketa. Otázka:
    Myslíte si, že naše sluneční soustava se otáčí kolem
    a) Země
    b) Slunce
    c) jiného bodu
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KAMAHL: Sledováním fází Měsíce si sám mohu odvodit, že kulatá Země je pravděpodobnější.
    Odvodit podobným nezávislým způsobem, že
    1) dochází ke globálnímu oteplování
    2) je to špatně
    3) je to vinou člověka(sugestivní obrázky tajících ledovců poněkud kazí nález geotermální činnosti a vliv roztátí plovoucího ledu na hladinu vody si může vyzkoušet každý sám)
    4) je možné to vyřešit
    5) je správné to řešit způsobem a prostředky které jsou nám předkládány(připomínám, že jedním ze způsobů bylo pěstovat řepku na bionaftu a stálo nás to hezký kus pralesa)

    Tedy důkaz na který si mohu "sáhnout" a nemusím tomu věřit jen proto, že to někdo říká, ten mi ještě nikdo nenavrhl.

    Darwinova myšlenka o vývoji druhů mi připadá správná, ovšem v druzích jak je Darwin rozdělil byly po testech DNA nalezeny chyby. Vliv prostředí se ukázal mnohdy významnější než geny.

    Takže zpochybňujme a požadujme důkazy.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Samý „mám pocit“ tady. Google je asi daleko. ;)

    Tady v obrázcích.
    The Facts In The Case Of Dr. Andrew Wakefield - Tall Guy Investigates
    https://tallguywrites.livejournal.com/148012.html
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    KAERO: Mám pocit že ten doktor snad sám ty svoje prohlášení odvolal, ale už bylo pozdě. Jak se blbec něčeho chytí, tak se nepustí.
    KAERO
    KAERO --- ---
    AUDIAC: ale ne. antivaxx hnuti zacalo jendim doktorem, ktery napsal v sedmdesatkach clanek o tom jak nejaky kluk zemrel po podani vakciny, plus k tomu pridal nejakou pochybnou staistiku. nakonec ten clanek stahli, protoze to ani nebyla vedecka metoda, a ten kluk mam pocit taky asi umrel kvuli necemu jinemu. jenze ten doktor byl silene aktivni a zacal to resit v mediich atd. (veskere informace v tomto prispevku maji znacne velkou nejistotu, ale tak nejak jsem to nekde cetl :) )
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ROBIN_SNNS: JE to 5! :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam