• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    GORYTHC: Sel jsem na to jinak, myslim, ze zadani na nas teda dost pomrkava.

    Predne, pro prvnich 120 hudebniku se jedna se o 9^th symfonii, po dosazeni 9^2400*6.62607015e-34, s docela signifikantnim poctem mist limitne 1. symfonii v C. Ta je notovana pro 2 fletny, 2 hoboje, 2 klarinety, 2 fagoty, 2 rohy, 2 trumpety, tympany a smycce, takze nejmin 14 hracu, ale spis trochu vic (nevim jestli jsou smycce nekde dal rozepsany, asi jo), rekneme 16, a o nastroje muze byt naopak pretlacovana, museji zvysit tempo, aby se vsichni vesli do 40m (pokud teda nebude treba 90 houslistu plne onastrojovanych),

    Jenze.
    1. symfonie trva obvykle 25 minut, ne 40. Takze pri Beethovenove oblibe natahovani formatu bych rekl, ze obzvlast casove udaje zadani nebudou v desitkove soustave, odtud logicky vedou cesty k jedenactkove, dvanactkove, a sestnactkove, ale taky osmickove, a jedine sestkova s base6(40)=24 minutami odpovida realnemu podani. Je nutno dale hledat, kterou cestou se vydat

    Pak je tu tech druhych 60 hudebniku, kteri budou taky limitne hrat 1. symfonii, ze?
    Chyba!
    Jak znamo, Beethoven byl lehky bordelar, a v kompozitoricke chajde, z ktere vynasel nocnik az kdyz byl plny, bydlel s krysama, od kterych na nej asi skocila blecha se skvrnitym tyfem, a ten mu rozezral kus mozkovny, kvuli cemuz prisel o kus sluchu jeste pred slozenim 1. symfonie. Ergo, 60 hudebniku by slysel i s vibrovodivym nabradkem na horni desce stradivarek prvniho solisty zle, a musel by si, stejne jako pri psani, predstavovat, a modri uz vedi, 9^(ith), imaginarni symfonii. Uloha tedy podle me zni, jak dlouho po neposlechu 1. symfonie si Beethoven renderoval v palici jeji dozvuky.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KAERO: hele, aspoň je to coronavirus-karanténa-compliant. Právě z těch živých akci, kde se dělí o "jedno brčko" nebo zhluboka dýchají při přeběhu vznikají všechny tyhle polízanice.

    SIRIEN: typickej ekonom a procesník, co si myslí, že lidi jsou nenahraditelný. Normálně tu nahrávku uděláš celou elektronicky, přes digitální synťák a japonské vocaloidy.
    KAERO
    KAERO --- ---
    CERMI_FOX, SIRIEN: panove, resite naproste koniny. proc se asi stavi velke domy pro filharmonie? aby tam sedeli lidi a poslouchali nahravku? houbeles. lidi chteji videt zive lidi, a v akci. no a co jim da vice akce nez bezna filharmonie? filharmonie kde hraci prebihaji mezi nastroji!
    nahravka? playback? soundsystem? a s tim chcete delat turne po celem svete? to uz prece dela justin bieber.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    TRISSIE: jako trochu ekonom co potkal i optimalizování procesů Ti řeknu, že tu řešíte naprostý koniny - tohle vaše počítání a dohadování je pro děcka a teoretický akademiky, my rozumní praktičtí lidé se o tohle nestaráme.

    Normálně to odehraju jednou a je úplně jedno jak dlouho to potrvá, protože udělám nahrávku a tu pak budu pouštět ze soundsystemu na fast forward - dosáhnu ohromných úspor za plat ansáblu a budu to moct mít odehraný kolikrát budu chtít a tak rychle, jak rychle si ten fastforward v přehravači nastavim. Jako bonus když se něco sesere, tak sem z obliga, protože z toho samozřejmě v klidu obvinim IT oddělení, protože o hardware se samozřejmě maj starat programátoři.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KAERO: proč přebíhat? Z hlavy mě napadá hned několik řešení:
    * hráč má 2 ruce a 2 nohy a jedny ústa, takže je možné některé nástroje zkonsolidovat tak, že mohou být dva hrány jedním hráčem. Například housle jde hrát rukama i nohama, případně 2 lidi mohou hrát na 2 klarinety a sdílet jednu basu.
    * místo přebíhání se lze točit na židli, to bude rychlejší
    *lze to celé pustit z nahrávky či playbacku a ušetřit libovolný počet hráčů
    KAERO
    KAERO --- ---
    GORYTHC: pokud maji byt zahrany vsechny nastroje, pak predpokladejme ze kazdy ze 60 hracu P musi prebihat mezi 120/60=2 nastroji. Prebehnuti trva rekneme fixni dobu S. Pokud hraci prebihaji mezi kazdou notou, pak sekvence hrani jednoho hrace pro odehrani jedne noty symfonie na dvou nastrojich bude
    N + S + N + S,
    kde N je doba hrani jedne noty jednim hracem na jednom nastroji. Coz muzeme snadno pouzit pro dobu odehrani cele symfonie:
    T = 2*40 + C*2*S - S,
    kde C je pocet not v 9. symfonii. Predpokladam ze po odehrani posledni noty jiz hraci nemusi prebihat zpet k puvodnimu nastroji, proto jsem odecetl jedno S.

    Odhadneme, ze S je cca 5 sekund, a C je (hadam) 2400. Pak mi T vychazi priblizne 8 hodin.

    Tohle je jen zjednoduseny model, doopravdy je potreba take uvazovat postupujici unavu hracu ze staleho prebihani.

    Posluchaci budou potrebovat nejaky klouzavy casovy filtr ktery spoji noty hrane postupne do soucasneho sluchoveho vjemu. Vyvoj takoveho filtru je mozny, jiz pisu grantovou prihlasku. Hlavni motivace bude usetrit naklady symfonickych teles na platy zamestnancu.

    Kolega ze socialniho pro zmenu poda grantovou prihlasku na vyvoj metod jak preucit nezamestnane hrace symfonickych orchestru na nove kvalifikace, nejlepe obor kuchar-cisnik.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GORYTHC: a to je jen matematický výpočet!
    kdyby to dostal do ruky ekonom nebo někdo od optimalizování procesů, tak budeme muset do výpočtu zahrnout, že zpívající sbor je jen ve čtvrté větě (kdyby zpívali rovnoměrně celou dobu, stačilo by jich o 75% míň!) a co teprve ten chlápek s velkým bubnem, co tam většinu času jen stojí a kouká! :-)
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Ukradeno zde: [ ADMIX @ Nové Internetové Humory - DEUS VULT!!!!1 ]

    Tak kdo to spočítá?

    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    ARCHIMEDES: Nás lámali do ribstolí, pyramida bolesti!
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    VOYTEX: Vás snad nestavěli v tělocviku do čtyřstěnu?

    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    HORRENDOUS: Hawking a deGrasse Tyson, předpokládám že narážka na teorie o zakřivení prostoru?
    ENDER
    ENDER --- ---
    HORRENDOUS: bill gates a usama bin ladin.
    HORRENDOUS
    HORRENDOUS --- ---
    VOYTEX: kdo jsou ti dva, co ho držej? :)
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    odvedle
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ELIJEN: Heisenbergovský Milionář?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LORD_WANG: Kdyz pozadam o napovedu 50/50, tak tam musi zustat C a tudiz je to jedina spravna odpoved :P
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    SEJDA: Zavoláš tchýni, ta ti vysvětlí, že si budižkničemu, co neudelá nikdy nic správně, takže zvolíš B.
    EKG
    EKG --- ---
    SHEALA: that YOU will be correct, na spravnost odpovedi se nikdo nepta. Ve skutecnosti nemas sanci, protoze zivot je jen marnost a utrpeni.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SEJDA: ve skutečnosti většina lidí, co dá tuhle otázku do testu chce tu odpověd 50 % bohužel, ale libí se mi tvůj zpusob uvažování.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    GILHAD: ve skutecnosti neni spravne zadna odpoved, chybu jsi udelal tim, ze jsi do problemu zanasel predpoklady, ktere ale nestoji v otazce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam