• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    SUMIE_DH:

V nezkurvené kvalitě a s autorem. Neučili tě citovat zdroje?
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NELLAS: na jednom je počátek a na druhém svraštěl derivace :(
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    NELLAS: Oslí můstky se staví přez skoro cokoli :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NELLAS: přes moře integrálů ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SCHWAB: A to pak ten most nemá na koncích volný prostor, do kterého by se dalo rozeběhnout?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NELLAS: přes údolí, přes železniční trať...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TEAPACK: Sice je to asi silně OT, ale... přes co jiného by se měly mosty stavět? :-O
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NELLAS: ah =) u vás se stavěly mosty přes říčky, pak už to taky dává smysl =)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TEAPACK: Když sejdeš z mostu, můžeš se rozběhnout po širokém okolí. Na obou stranách ;)
    Holt máme každý svou oblíbenou verzi. Mně se vždycky líbila ta stará hnusná svraštělá derivace, no :))
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NELLAS: široké okolí na mostě? O.o já to znám se skokem z mostu do moře integrálů ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ROBIN_SNNS: Mně se o chloupek víc líbila ta verze, co se vykládala za mého mládí:

Jde po mostě skupina holomorfních funkcí a vesele si prozpěvuje. Potká je stará hnusná svraštělá derivace a křikne: "Pojďte sem, já vás všechny zderivuju!" Funkce se leknou a rozutečou se po širokém okolí. Jenom jedna jde dál a vesele si prozpěvuje: "Já jsem e na xtou, já jsem e na xtou..." Stará hnusná svraštělá derivace se jenom zachechtá a zderivuje ji podle y.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ukradeno z fb:
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HNILOB: olympijské...
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KAERO: Atletická koule nebo kladivo s ablativní ochranou? Me gusta!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: A nebyl by problém zpětný ráz? :D (ZZH)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HNILOB: tak jestli se ujmou roboticke nahrady pazi, tak urcite sportovni vykony porostou natolik ze to zacne mit vyznam. akorat doufam ze ty koule nezacnou sestrelovat starlinky z oblohy :)
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    HOWKING: sem si vzdycky rikal jestli jsou vsechny olimpijske stadiony udelane tak, ze se hazi kouli ve smeru rotace zeme a nebo naopak:D jestli je to jak se komu zachce, melo by se to nejakym vypoctem zohlednit:)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HRAFNAIN: Ale ujede. Jen srášlivě malinko. (ujede proto, že je to neinerciální soustava - jsou v ní fiktivní síly, co tě lehounce posunou - rotuje, obíhá v gravitačním poli Sluce [a nejen, ale to zanedbáme].... )
    KNX
    KNX --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam