MHO: jj, deka mi taky nejdou pres hubu. To bude nejaka univerzalni uchylka. Ja se navic naucil rikat "nejmene xxx g..." abych se vyhnul otazce "Muzu to tak nechat?" Presto ji vzdycky dostanu. Beru to jako osobni jihad za vzdelavani pracujicich mas.
Zajimave ale je, ze jsem treba mel jednu svycarskou syrarnu (bohuzel zmizela a nahrada v nedohlednu). Tam to jelo jasne na gramy. To same v prodejach sypaneho caje. O to vic ale maji problem s presnou vahou. Holky dobry, maj to ve voku. Ale pokazde: Lopatickou trosku ubrat, pak zase pridat... Strasne se divi, kdyz si objednam 200g, ona nasype 220 a ja ji zastavuji, at to tak necha. Pritom rozdil je par hrnku caje. No tak nebudu muset znovu do kramu tak brzo. Vypiju to tak jako tak, ne? Stejne to tam nakonec sypu od oka.
Jenze zase z druhe strany, manzelka kdysi na skole brigadnicila v supermarketu za pultem. Byste neverili, kolik lidi trva na presne vaze, pripadne se hada o to, ktery konkretne platek chce.
Takze mozna deka jsou nakonec sice zrudnost ale praktictejsi v tom, ze uz predem obsahuji chybu mereni. Cimz se z toho po obsahle uvaze stava vtip na druhou, kdy laicka verejnost prelstila vedeckou komunitu. Celou dobu vedeli neco, co my musime slozite zjistovat.
A a by ty moje zvasty nebyli uplne OT, tak pridavam priklad tehoz
Psi štěkají jinak na divočáka a jinak na králíka, ukázal výzkum – FAEI.czhttps://faei.cz/psi-stekaji-jinak-na-divocaka-a-jinak-na-kralika-ukazal-vyzkum/