• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SEJDA: proč do toho tahat hned celý vesmír. Každá hmota zakřivuje prostoročas, tedy i ten pán na obrázku. Tváří se jak nectí euklidovský prostor a sám jej bortí :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: jenze rozpinani vesmiru je od obzoru k obzoru tak velke, asi jako sance, ze ti pri chcani do musle vleti kapicka rovnou do oka ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Zodpovědný člověk ví, že euklidovský prostor reálně neexistuje. :)

    RAKDVER
    RAKDVER --- ---
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JANOS: radioaktivní kyselina for the win
    JANOS
    JANOS --- ---
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    ARCHIMEDES: tak zase to bych nezamital, nikdo tady zatim nade vsi pochybnost nedokazal, ze pan ma 3. rozmer, to je pouze nase hypoteza..
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: ano, pro normalniho cloveka - ja sem ale expert na kulovy
    KAERO
    KAERO --- ---
    ARCHIMEDES: to je zajisto-asy-metrycky, dyk, no ni?
    mno, je jasne ze zaporny byt nemuzel, ale nulovy treba jo. takze slozene normalni rozdeleni? pro 35 +- 35 (mu +- sigma) mame na hodnote 0 hodnotu nenulove pravdepodobnosti PDF 0.013827. je mala, ale neni nulova! :P

    (co ja vim, objem/plochu nedelam, musel bych se zamyslet, a delkari by me s nulovym objemem poslali nekam. ovsem rozdil dvou vektoru, to delam bezne, to ma vazne slozene normalni rozdeleni:
    Folded normal distribution - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Folded_normal_distribution
    na tom je hezke, ze cim dal je od nuly, tim je PDF normalnejsi, takze vsichni umi spocitat nejistotu i na ruce pro pripad velke chyby, ale kdyz je mala, tak musi prijit pocitac :) )
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KAERO: Použít na nenormální případy normální rozdělení? Tss. Něco mi říká, že tady u asi-metrického pána je interval jistoty asy-metrický... nulový objem má u něj nulovou pravděpodobnost :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    BROUKOID: nemelo by to teda byt 35 +- 35 uLK? ja jen ze jsme tu prece hromadne rozebirali ze objem koule se snadno podceni, az o 100 %.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    BLACKHEAD: mam koule, objem jedny z nich cca 20 nLK (nanoLibenskejchKouli) - objem kouli tech gentlemanu nedokazu presne odhadnout bez detailnejsi fotodokumentace - ocenuju, ze pan vlevo prilozil meritko v podobe detske hlavy, ale obavam se, ze maximum co dokazu nabidnout je odhad horniho limitu jeho kouli - cca 80 nLK.

    Vzhledem k nedostatku spolehlivych dat nedoazu posoudit vhodnost svy navstevy Libne.

    PS: dovoluju si pridat odhad celkovyho objemu pana v cervenym, kterej se nejvice blizi idealnimu sferickemu cloveku: 35 +/- 10 uLK (mikroLibenskejchKouli).
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    BLACKHEAD: Jdi do prdele.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    BROUKOID: Libensky koule?

    Jako bud mas koule, nebo nemas...
    Pujdes do Libne?

    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    SEJDA: promin, ale nerozumim ti. muzes ty divny jednotky konvertovat na libensky koule?
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    SEJDA: Já bych to viděl spíš na počty operací páteře.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: to mas to samy jako s ovcackem, kdyz s nim (nebo zemanem) nekdo nesouhlasi, je odporna lidska hyena :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    NIGHTHUNTER: prosimte kolik fotbalovych hrist by jsi pokosil za stejny cas, jako by ti trvalo vykopadni jamy na 200 kubikovou nadrz rucne? :) Jedina objektivni mira jsou vylite kyble, nebo prehozene lopaty.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BROUKOID: lidske hyeny? tenhle klub je z 50 % zalozeny na tom, ze nekdo nezvladne vysokoskolskou fyziku nebo chemii. fakt si myslis, ze v tomhle klubu bychom zrovna s tebou jednali v rukavickach?
    AMANT
    AMANT --- ---
    BROUKOID: no to je otazka vykladu a prekladu, jedna verze je, ze ten poklad jsou ty talire, druha ze se na nich jen nekam prenasely na rozkaz Votze. bohuzel je to vsecko svabachem a me nevzali nakonec ani na pomocne vedy archivnicke, pac sem se tam nikdy nehlasil, cili je to nadale sporne, jelikoz ve svabachu nadale dosti plavu na hranici serioznosti..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam