• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Není vtip. Je to velmi vážné a pravdivé.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    v Rusku se z nich časem stali "vatnici"
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    ARCHIMEDES: Ano, ta otolaryngologicka jednotka byla v kazde armade sveta tou nejobavanejsi!
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KAERO: Vatpikenýři byli obávaní bojovníci, to je známá věc.

KAERO
    KAERO --- ---
    Na CT24 ted nekdo povidal o nove fotovoltaicke elektrarne na nejake prazske skole. A povida: "Elektrárna vyrobí osmdesát kilovatpíků." (cislo si nepamatuju). Asi nejaka stredoveka valecna zbran, ty vatpíky?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    AXTHEB: samozrejme. Hever (a obecne kazdy kovovy predmet vhodne hmotnosti a uchopitelnosti, jako je kladivo ci hasak) ma dve hlavni funkce: je to zakladni nastroj pro hledani pravdy, a pro presvedcovani o vlastni pravde (asi znamy obrazek):

Security
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KAERO: Tvrdý vědecký fakt, to myslíš hever?
    KAERO
    KAERO --- ---
    SH_PANDA: hm, to je hodne. ale lepsi by byla sif.org, BIPM je taky .org. Ale http://sif.org/ maji nejaci spiritualisti. Mozna by sli presvedcit hromadou tvrdych vedeckych faktu o nesmyslnosti sveho pocinani a domenu by nam venovali?
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    KAERO: https://sif.eu/ je for sale :D, potrebujeme 5k eur :-/
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    GRIGORIJ: ..dukaz je zrejmy
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    Nevim, jestli to sem patri - neni to vtip, jen vtipna terminologie. (Citace z knihy Lang, Serge (2002). Algebra, zvyrazneno mnou). Nevim, jestli prijde vtipne matematikovi, nebo spis nematematikovi, nebo jenom mne :)

A universal object in this category is called a tensor product of E1,..., En (over R). We shall now prove that a tensor product exists, and in fact construct one in a natural way. By abstract nonsense, we know of course that a tensor product is uniquely determined, up to a unique isomorphism.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    XBAHNO: chyták co......

Se mi to nahrálo blbě a nepodíval jsem se co jsem postnul
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PAN_SPRCHA: A proč je u toho graf hmotnostních jednotek?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KAERO: říkal někdo objemové jednotky?

English-mass-units-graph-svg
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    KAERO: Jj, takové výpočty s librama na čtvereční palec, ještě teď se mi říší čelo.
    KAERO
    KAERO --- ---
    MIRAMIRA2: co? takhle si american predstavuje nebe. American ma obdobne komplikovany graf jen aby se prohrabal v delkovych jednotkach, pak ma to same pro objemove, a pak teprve se muze dostat ke konverzim na jine jednotky.
    MIRAMIRA2
    MIRAMIRA2 --- ---
    SH_PANDA: takhle si asi american predstavuje peklo
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    a kdyby to nekdo chtel monetizovat, tak beru tricko, plagat a hrnek do prace :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam