• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KAERO: Jedna ti utekla.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ALCATOR: to je chytak. Spravna odpoved neni {1,3; 2,1; 3,3} ale nejspis {} protoze ani jedna z nich neni Sahar. Jenze si toho vsimne jen robot (a par detailistu jako ty a ja, takze jsme odsouzeni k likvidaci).

(Mimochodem nasel jsem vsecny Sarah Connor, nebo ne?)
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BLACKHEAD: než to budeš někam postovat, můžeš si tam opravit ta prohozená písmenka, prosím?
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    BROUKOID: na tebe vubec. Myslel jsem to obecne. Tebe mam rad, ikdyz casto nerozumim co pises, pac je to ma mne moc odborne ;)
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    HNILOB: ted nevim jestli je to na me nebo ne.. ale pro jistotu reaguju, abych obhajil flurovou medaili: bubly bubly!
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Elektrostatistický náboj
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Ty jsi jako Fluor. Taky musíš reagovat za každou cenu.
    (Myšleno na uživatele socek, diskuzí pod článkem atd.)
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAMAHL: rozumim, mas pravdu..
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Siri call Boss and tell: Fuck you.
    Užitečné, nebo nebezpečné? iPhone dokáže přečíst SMS hlasem odesílatele, ukazuje patent Applu
    https://insmart.cz/patent-applu-umela-inteligence-napodobi-hlas/
    https://smartmania.cz/iphone-bude-mluvit-vasim-hlasem-tuhle-genialni-funkci-prinese-ios-17/?
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    BROUKOID: Can't help it...

KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    BROUKOID: To je ale něco jiného. O čem mluvíš se samozřejmě používá, ale pro klasifikační modely. (Tj. odlišit daný typ objektu od od pozadí / čehokoliv jiného). Pro použití v generativních modelech je to něco jiného - chceš zodpovědět otázku "Je tento výtvor dost realistický?", což pak můžeš do modelu krmit jako zpětnou vazbu.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAMAHL: ee.. to se deje uz asi 10 let, ne? Ale podle me v pohode.. dokud tam neni: "Select all images with location of Sarah Connor" tak je to ok..
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KAERO: Tak hodnocení takové captcha lidmi se samozřejmě dá použít jako vstupní data do GAN.
    MERLIN
    MERLIN --- ---
    KAERO: Ty o vlku a vlk je hned v dnešním Garfieldovi :o)

[CLVN @ garfieldovy demence :]]
    KAERO
    KAERO --- ---
    Porad mam pocit, ze jedine vhodne slovo k nasledujicimu problemu je "vtip", tak to tu dam. Ale on to asi az tak vtip neni:

hCaptcha je klasicka obrazkova CAPTCHA, neboli lidi rozpoznavaji obrazky aby prokazali ze jsou lidi. Jenze obrazky v hCaptche jsou generovane UI (umela inteligence).
    Takze me z toho vychazi, ze UI testuje, jestli lidi jsou dostatecne lidsti.
    Služba hCaptcha chce po uživatelích identifikovat neexistující objekty - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/sluzba-hcaptcha-chce-po-uzivatelich-identifikovat-neexistujici-objekty/

V tuhle chvili mi hlavou probehnou vsechny ty scifi o robotech co jsem kdy cetl, od Asimova pres Dicka az po GITS, coz ve mne vyvolava smich a zaroven takovou sklicenost, precejen ty scifi nebyly vzdy s ruzovym koncem.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    z ústavu...

PISKOTIS
    PISKOTIS --- ---
    SEJDA: Jo to je starý vtip, on chtěl dělat matiku, ale dal do toho fyziku.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ELDERIK: pouze pokud odignorujes fyziku, tj. to ze ne kazde 1 jde rozdelit na 9 stejnych casti ;)
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    SEJDA: Jo to jsou tydle vidle. Funguje to dokud to můžeš zapsat jako násobek 1/9 . bohužel 9*1/9 neni 0,99999999.... ale 1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam