• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ZCR
    ZCR --- ---
    KAERO: srandičky srandičky, ale v kinetice chemických reakcí je ten rozdíl v izotopech lehčích prvků (vč. uhlíku, nejvýraznější je to samozřejmě u vodíku) skutečně pozorovatelný
    KAERO
    KAERO --- ---
    QWWERTY: ja myslim ze lepsi je BROUKOIDuv plan. Protoze kdyz vydas nejaky jakoze 'vedecky' clanek, tak to muzes protlacit do hlavnich medii (narozdil od nejake harmonizace energii). Presne ve stylu te krasne pasti o tom ze pravidelne jezeni cokolady snizuje hmotnost. Vzdycky jak si na to vzpomenu tak se tomu musim chechtat:
    I Fooled Millions Into Thinking Chocolate Helps Weight Loss. Here's How.
    https://gizmodo.com//i-fooled-millions-into-thinking-chocolate-helps-weight-1707251800

ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak se vrátíme zase k humoru ne.

a aby to tu nezapadlo, pálení fosilu dramaticky zvýšilo podíl co2 a dál ho hodně rychle zvyšuje a příroda zatím nevypadá, že by s tím byla úplně ok a stihla se s tím zařídit. tváří tvář všem faktům prostě omezení pálení fosilu vypadá jako dobrá věc, kterou má smysl dělat.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BROUKOID: tato schema se aplikuje kazdorocne v aplikovanych vedach zvane zemedelstvi, ktere ma dokonce i vlastni ministerstvo.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BROUKOID: vytriskat penize => zadost o grant?
    nebude snazsi udelat rovno GOTO 3 a akorat k tomu napsat nejakou hezkou ezo pohadku o harmonizaci energie?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ERGOSUM: pointa je v tom, ze CO2 z rostlin ma nukleovou hmotnost 44,000prd zatimco CO2 z fosilnich roslin ma nukleovou hmotnost 44,000dvaprdy. Tedy pokud se bavime o molech, tech letajicih sv..., a ne o molekulach. Coz se s vyhodou pouziva u metody zvane "ukaz mi tve hnede a ja ti reknu jak stary jsi".
    Bohuzel na molekuly diskriminace podle hmotnosti nefunguje, protoze hodnoty jsou ciste statisticke, nikoli individualni. Coz je ta absurdita, a tedy vtip.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    chyba. spravnej zpusob jak z tohodle vytriskat penize je:

1) zadost o grant na selekci rostlin podle podilu vyuzivanyho antropogenniho co2
    2) u nejaky kytky to proste statisticky (i kdyz bezvyznamne) vyjde o nejakej zlomek vic
    3) zalozit firmu, ktera bude tuhle kytku predrazene a v malym baleni prodavat s nejakym cool sloganem naznacujicim, ze pokud si tu kytku nekoupis, vlastne nicis planetu
    4) podat dalsi grant na stejny tema, ale lehce zmenit metodiku, takze ted vyjde o 0.00105% vic jinak tytka
    5) goto 3

..a meztim se venovat skutecnymu cili, a to je jak vypestovat masozravou kvetinu, ktera dokaze pozrit cloveka, je li k tomu patricne simulovana vhodnou mozartovou ukolebavkou.. MUHAHAHAHHAHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Mám vzít cenu za ekologii, když příjdu na to, jak zastavit nárůst CO2?
    Mám vzít cenu za biologii, když ukážu, že jde většinou o přírodní procesy?
    Nebo mám vzít cenu za ekonomiku, když ukážu, že Greendýl je podfuk bez schopnosti s oteplováním pomoct?

Ale tak mě napadá, že nejsem první a ti divní lidé mě nesledují jen náhodou.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XCIDER: Dobrá. Pokud je opravdu rozdíl mezi uhlíkem rostlinami akumulovaným, rostlinami vydechovaným, vzniklým spálením rostlin a vzniklým spálením fosilu, tak.
    1) je to stále uhlík v rostlinách, který dočasně zmizí z oběhu.
    2) stále nejde odlišit dřevo spálené člověkem, při požárech a shnité v lese.
    3) Možná nepůjde odlišit CO2 z fosilu a CO2 ze sopek a minerálních pramenů.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KAERO: separovat izotopy se da i na membranach a tech maji kytky spoustu. Otevri oci a nebud ovce! :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    XCIDER: a kytkam se v poslednich letech vyvinula nova organela - miniaturni hmotovy spektrak, aby si vybiraly ten 'spravny' C ze 'spravneho' CO2 :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PRGBEAR: tak pan ma tak trochu "pravdu" v tom, ze CO2 z fosilu ma mnohem mensi obsah uhlikoveho izotopu C-14, na tom je zalozene radioizotopove datovani :)
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    diskuse na idnes.cz jsou skutečnou studnicí vědomostí 😂

UNUX
    UNUX --- ---
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ZCR: Hey buddy!
    ZCR
    ZCR --- ---
    ESTEN: haha, so true!
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Though they do appreciate how much he improved the heating system for the flame pit.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam