• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZCR: Ne ne, tys musel mít vlastní. A nejčastěji šlo o mazání housek sýrem, džemem atd.
    Pečivo bylo.
    Nikdo z nože ve škole prostě nedělal vědu. A když ti ho rodiče koupili, tak jsi byl dost rozumný abys ho mohl mít. A občas se někdo pochlubil spolužákům nějakým "lovečákem". Když přišla učitelka, většinou následovalo "Teď to schovej. Připrav si učení"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Nejlepsi zbran je samozrejme kruzitko, a geometrie se uci uz snad od treti tridy! :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMI_FOX: Kalkulačky sme nemohli mít při písemkách, protože je zdaleka neměli všichni. Zase tam byla jednoduchá čísla.
    Nože (většinou zavíráky, nebo menší kuchyňáky) a nůžky sme měli běžně v taškách, kluci i holky. A ořezávali s nima nejvíc tužky (vážně je to lepší než ořezávátkem). Jen prvňáci měli tupou špičku (ale tam šlo spíš o neohrabanost a bylo to na rodičích). Nůžky patřily mezi školní potřeby.
    A já třeba nepamatuju, že by na škole někdo zranil druhého nůžkama, nebo nožem. Jo nějaký ustřihnutý vlasy mezi holkama byly.
    Nejčastější školní zbraň byl trojúhelník, nebo pravítko. A nebyla tam snaha druhého zranit.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CERMI_FOX: a nůž každému dítěti.
    Špatného člověka s nožem zastaví přece jen dobrý člověk s nožem
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZCR: jeden chleba na učebnu a den a máslo jen za dobré známky.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CERMI_FOX: mně spíš vrtají hlavou ty pecny chleba, co se po školách válejí a dětem je bráněno si je svobodně krájet... ostatně i to máslo, patrně v lednicích po chodbách?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    CERMI_FOX: nesmi, klukovi nemuzu dat ani tricko do skolky :-D

CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ERGOSUM: nám ve škole kudly sbírali a tak jsme je museli schovávat. Stejně jako kalkulačky.
    Dneska se nože do školy brát smí?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    I když snahy jsou, tak některé životní zkušenosti v Čechách a v zahraničí jsou hodně rozdílné.
    Vezměte si, kolik dětí si ve škole nemůže ukrojit a namazat krajíc chleba.
    Shit co mají ty generace v hlavách je jiný shit.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KAERO: protože kultura se globalizovala už dlouho před internetem. Kromě toho všechny generační nálepky sou marketing bullshit anyway:

Millennials Don't Exist! Adam Conover at Deep Shift
    https://www.youtube.com/watch?v=-HFwok9SlQQ
    KAERO
    KAERO --- ---
    QWWERTY: jo, pravda, internetova globalizace pak ty rozdily smazla. Moje deti se nejspis koukaji na podobne pohadky jako deti v USA i v Brazilii (jeden oblibeny youtube kanal pro skolkove deti je z Brazilie :) )
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO: s Boomer/X/Milenial souhlas, ale imho s globalizaci a internetem uz je nase a US 'Gen Z' k sobe docela blizko
    KAERO
    KAERO --- ---
    Vlastne jsem nikdy nepochopil, proc by americke kulturni vlivy tvorici ruzne generace mely mit nejakou souvislost s nasi historii a tedy proc bychom meli prebirat tohle podivne generacni deleni. Vetsi smysl mi davaji pojmy jako Husakovy deti atd.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    VOMAJDA: já jsem napsala, že "nesouhlasím tak úplně" :D :D
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    MINERWA: Wut?
    Já píšu, že mileniálům je kolem 40 a ty mi odpovíš, že nesouhlasíš, protože podle tebe je mileniálům kolem 40.

Mohla bys mi to nakreslit?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    VOMAJDA: nesouhlasím tak úplně
    Lidem, kterým je dnes kolem 40 let, patří většinou do generace milenálů (Millennials), případně na pomezí mezi generací X a mileniály, tedy tzv. xeniálům.

Milenálové (generace Y) se obvykle definují jako lidé narození přibližně mezi lety 1981–1996, což znamená, že dnes jim je zhruba 29 až 44 let.

Xeniálové jsou přechodovou skupinou mezi generací X a mileniály, většinou lidé narození mezi lety 1977–1983, kterým je dnes 42 až 48 let.

Tedy dnešní čtyřicátníci většinou spadají do mileniálů, případně do xeniálů, pokud jsou z počátku 80. let.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    SEJDA: Což je škoda, protože Markéta Lazarová je skutečný skvost.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    How do astronomers see in the dark?
    They use standard candles.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOMAJDA: aha, moje chyba, myslel jsem lidi narozene po roce 2000
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam