• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další

Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.

Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEJDA: ale uprostřed je 3, a to zase není 12
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MINERWA: s motem pravda je nekde uprostred to dava jeste lepsi vysledek. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Napadlo mě, jestli ten MINERWin obrázek možná generovalo AI, tak jaký vtip AI vytvoří pro mě :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MHO
    MHO --- ---
    JIMIQ: no nikdo to pokud vim nedokazal Je to promazame az do nejalych silene velkych cisel, ale dulaz pro vsechna prirozena cisla neni.

Ale.ze.by to vypadalp jednoduse?
    MHO
    MHO --- ---
    MINERWA: navic tam chybi kocour.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MINERWA: Přesně tak.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MINERWA: prenost odpovida ostatnim LLM vysledkum?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ahoj, nechci otravovat, ale mohl byste mi to někdo vysvětlit? pravdu nemá ani jeden, nebo se mýlím?

JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MHO: ja jsem to pochopil tak ze to zni jednoduse ale ve skutecnosti tohle nikdo zatim neprokazal, ne?
    MHO
    MHO --- ---
    FIONOR: budu za debila, ale já to nechápu. Jako pochopil jsem, že se jedná o Collatzův problém, byť divně typograficky zapsaný. Ale proč je to vtipné s těmi páťáky?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    odvedle :)

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAMAHL: jj, na spoustu veci to je uplne naprosto dostatecne. Jen je potreba si uvedomovat, ze to nekdy muze udelat bordel. No ale to je teprve zacatek, muzeme to rozvinout treba debatou o nejistotach jednotlivych bodu, vystupnovat to korelacemi mezi body, a kdyz se k tomu prida fitovani nelinearni funkci tak to teprve zacne byt to spravne maso :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KAERO: ta kolmá vzdálenost ti vypadne, když děláš SVD a to má to taky svoje využití třeba v recommender systémech :) Ale ano, statisticky je to bias a na věci jako časové řady a podobné typy závislostí to tudíž nedává smysl.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    SEJDA: Jsou dvě zdůvodnění.

1) Gaussova–Markovova věta - metoda nejlepších čtverců je nepřesnější lineární estimátor mezi těmi, které jsou nevychýlené.

2) Metoda nejmenších čtverců je maximálně věrohodný odhad, pokud pro lineární závislost předpokládáme normálně rozdělený šum.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam