• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    QWWERTY: ..a pro ty, ktery si myslej, ze je jim uz je cas a pocitani s nim jasny, muzu doporucit nasledujici: terrestial time, julian day, TAI, UT1...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Akchtually, jen jdu kolem a chci podotknout dvě věci:
    1) fakt, že u standardizovaného (nebo libovolného symetrického) rozdělení pravděpodobnosti je polovina populace pod průměrem, je samozřejmě zřejmé a plynoucí z definice mediánu (který pro tyto případy splývá se střední hodnotou), ale co je zajímavější, tak
    2) medián se od střední hodnoty může lišit maximálně o určitý násobek standardní odchylky. (Obecně je ten násobek roven jedné, plyne to např. z Čebyševovy nerovnosti). Pro unimodání rozdělení pravděpodobnosti lze být striktnější a ten násobek je odmocnina ze tří pětin. Jestli vám ani tohle nepřijde vtipné, tak už teda fakt nevím :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    The three given time zones are for the three primary island groups that form Kiribati, and their associated atolls: Gilbert Island Time (GILT; UTC+12:00), Phoenix Island Time (PHOT; UTC+13:00) and Line Islands Time (LINT; UTC+14:00).[3] UTC+14:00 is the most advanced time zone in the world, making Kiribati one of the first countries to celebrate a New Year
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    AXTHEB: ZULU !
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ad timezones, tohle uz je takova klasika

The Problem with Time & Timezones - Computerphile
    https://www.youtube.com/watch?v=-5wpm-gesOY
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MEJLA77: jenze casova pasma nejsou po hodinach ale po 15 - 30 minutach.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SEJDA: tak pokud je 24 časových pásem, tak 26 hodnot by mohlo stačit, jen by se asi lidi museli domluvit... aha, tak to by nešlo :)
    VABASHIAHVABASH
    VABASHIAHVABASH --- ---
    Ja kdyz pocitatam timezony hlavy, tak mozna par na ktere jsem zvykly a jeste clovek musi vedet, ze kdy se ktera meni.

Jinak proste ipython, protoze kdo se s tim ma srat.

Vidavam jinak velmi casto ty prepocty nespravne ruzne po webech a plakatech, predevsim kdyz prechody nenastavaji ve stejne datumy (navic tam taky by byla mezera, ze letni/zimi cas se meni v noci).
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KAERO: Ty jsi Foltyn? :D
    "Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině,"
    KAERO
    KAERO --- ---
    jojo, to jsem jednou na rodinne seslosti prohlasil ze polovina lidi ma podprumernou inteligenci. To bylo toco. Vetsina si to vzala osobne :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SEJDA, HOWKING: ze jste to vy, tak priste nebudu liny a oriznu to, protoze i kdyby to byli TheOnion tak pointa vtipu neni v tom accountu
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SEJDA: Já mám pocit, že to není satira, že něco takového pronesl. Bylo to spíš nějak jako "celá polovina amerických studentů má podprůměrné výsledky".
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    QWWERTY: je to satiricky kanal, ale perfektni vtip.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    SEJDA: ŇI!
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    No jo, všechny tyhle TLA (three letter acronym) ...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AXTHEB: a CET, CEST, ja vim, ale to v prikladu nebylo ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SEJDA: Jasně, třeba BIOT, GILT, WGT.
    Ale jo, to T na konci ne , dost univerzální.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SULTHAN: A-Z je myslim 26 jedinecnych pismen a ty posledni dve jsou vzdy "ST" :D
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    SEJDA: Tak tomu jsem neporozuměl. Proč zrovna 26?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam