• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    KAERO: kdyz napises prirovnani 6x a podivas se do zrcadla, zjevi se Biggie Smalls a zastreli te
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    KAERO: já to chápu. samozřejmě netuším, jak těžký je vysílač a v hlavě se držím zavedených pojmů jako je kilo a tuna. i tu fabii si musim vyhledat, kolik kilo váží, vim, že to bude kolem tuny, ale nevim přesně, že jo.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROMANET: je to prirovnani, kde mas problem predstavit si to k cemu to prirovnavaji. Coz je jakysi opak principu typickeho prirovnani. Takze to je vlastne takove zeslozitujici prirovnani, neboli antiprirovnani. Uz jste nekdy napsali odstavec, do ktereho jste nacpali slovo prirovnani 5x?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    PAN_SPRCHA: proč by sis to měl představovat, přímo ti říkají, že je to nějakých 12 tisíc tun. což bych si představil jako 24 milionů plechovek piva.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    PAN_SPRCHA: nebude to zhruba 10 tuna tun?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PRGBEAR: člověk si dokáže představit kolik váží ta Fabie, ale kolik váží žižkovská věž? Včetně základů? Nebo jen jakoby uřízlé to nad úrovní povrchu? Nebo i kovové části pod úrovní země ale nikoliv už betonové?

Tolik otázek
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    Z tisku: “… kolektivní systém v České republice pro zpětný odběr elektrozařízení vybral v roce 2025 celkem 73 166 tun vysloužilých elektrospotřebičů, což hmotností odpovídá zhruba šesti Žižkovským věžím.”
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KAERO: Tak jako když chceš měřit stání parkoviště podle Fabie z parkoviště a nechceš počítat zlomky Fabie (a to nechceš :-) ... Lepší než na Fiátky.
    MHO
    MHO --- ---
    QWWERTY: O jeho přínosu pro kryptografii nemůže být pochyb. Jaký byl jeho přínos pro studenty jeho přednášek je pochopitelně otázka zcela jiná.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MHO: nemuzu si pomoct, ale kdyz to ctu, tak se mi vybavi minimalne dalsi 2-3 prednasejici, kteri take hyrili vtipem, a jejich spolecnym jmenovatelem bylo, ze jsem si z jejich prednasek a materialu neodnesl ale VUBEC nic
    ti lide byli nepochybne dobri ve svem oboru, ale vzdycky jsem z nich mel akorat pocit, ze vymenili smysl pro humor za schopnost ucit a predavat vedomosti :/
    MHO
    MHO --- ---
    NIGHTHUNTER: fabia je vzdy hatchback. Cokoliv jineho jsou podvody a fejky
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KAERO: takže se nebavíme o kombíkách? Já měl teda vždycky combi variantu, takže když se řekne Fabia, vzpomenu si na tu...

MHO
    MHO --- ---
    Vcera zemrel Michael Rabin.

Myslim, ze je cas si pripomenout jeho legendarni citaty z prednasek o algoritmech.
    Rabinism Collection
    https://web.archive.org/web/20210509160248/http://www.eecs.harvard.edu/~cat/rabinisms.html
    KAERO
    KAERO --- ---
    JFM: celkem jo. Kdyz beru delku: Fabia I 4002 mm, Fabia II 3992 mm, Fabia III 3992 mm, Fabia IV 4107 mm.
    To je rozdil do 3 %.
    Takze kdyz si nahodne vyberes nejakou fabii na parkovisti a pouzijes ji jako etalon, tak budes merit do 3 % stejne jako novinar co napsal clanek ve fabiich. To je plus minus stejne jako vodomery co mame v bytech.
    JFM
    JFM --- ---
    MEJLA77: Takže ty fábie jsou nakonec ještě docela standardní a konzistentní míra.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BALAENA: toho bych asi zařadil mezi monogamní nebo heterogenní, pokud není homogenní :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEJLA77: myslíš Jan Tuna, televize Nova?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Tunstvo, bacha na to!
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    GILHAD: Tuna tedy může být binární, nebinární, metrická, imperiální, případně krátká nebo monogamní, či heterogenní? Kolik jich ještě bude?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam