• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    FALUCIUSVědecké vtipy
    Pokud je v tom něco vědeckýho a je to k něčemu, hažte to sem. Berem všechno: chemii, fyziku, filozofii, matematiku, psychologii... a další

Za přílišné a především opakované OT budou dárkové poukazy v podobě RO a ovocných košů s banány.

Kecy k věci tu nechám, hlavně když budou vtipný. Zbytek mažu.

Ňáký odkazy... vozte to sem na dvoukoláku a pište to tam hráběma.
    http://wiki.matfyz.cz/wiki/Category:Humor
    http://www.frozen-planet.mysteria.cz/pages/vtipy/m-vtipy.php
    http://fora.tv/2009/11/08/Science_Laughs_Science_Comedi
    rozbalit záhlaví
    DACAN
    DACAN --- ---
    FJERTIL: uz jako plod jsem musel byt tucny jak avokado.
    FJERTIL
    FJERTIL --- ---
    PALEONTOLOG: Ne, jen demagogicky motáš dvě věci dohromady a snažíš se to podložit argumentací, která nedává smysl tuplem.
    Jelikož slovo "zelenina" existuje a zároveň nemá oporu v biologii, ale v kuchyni, má dle mého dělení zelenina - ovoce smysl brát jen skrze kuchyni. Jak slovo "plod" vzali botanici, je z pohledu zeleniny jejich problém.
    Pak tu máme třeba ještě plod jako vývojové stádium savců. Co s tím?

Navíc moje argumentace níže se dá brát v rámci náplně klubu. U tvého traktátu vtip kde?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FJERTIL: no, účel tedy podle tebe vždy světí prostředky, a obrat "plodová zelenina", jeden z nejhanebnějších a nejzneužívanějších obratů v češtině, je naprostý oxymoron. tedy protimluv, tedy snažící se snoubit naprosté protiklady. jak jsem řekl, jde jen o zvyk, tady by se měli jazyko- a jiní vědci prostě pochlapit a přepsat čítanky, wiki, ottův slovník naučný i štítky s cenovkou. nic víc, nic míň. přece nebudeme přistupovat na hru, že účel světí prostředky, že ne?

jinak když už jsi to zmínil, rajčata i papriky jsou z čeledi lilkovité, marně hledám, jaký rozdíl bys mezi nimi chtěl najít.

a aby toho nebylo málo, k disputaci a třeba i k bolehlavu, tak jsou organismy, které se množí výhradně bezpohlavně. takový oddenek zázvoru je vlastně budoucí samostatnej organismus. no a ještě se zkusme zamyslet nad takovými kvasinkami, které žádný plod mít nemůžou a množí se jen dělením. takovej orgán bych taky řadil k ovoci. a pak jsou tu ještě takové kvasinky, kam s nimi, to je to samé jako zázvor..
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    HNILOB: gork
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    WOODMAKER: fakt mu to moc nejde :D

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    HNILOB: mne se tady hrozne libi, ze postavy z 4. rozmeru a ani AI si nedokazou predstavit, jak vypada uzel.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HNILOB: a nojo, pravda, Dr.Dad popsal presne co na tom obrazku ma byt, takze vtip vymyslel on, AI jen kreslila. Nemaje ucet na X mam problem zvetsit obrazek a musim delat eskamoterstinu abych to videl poradne. Ostatne proto jsem se ptal, kdo je autorem.

(fakt nechci mit ucet na kazde kravine, jenze dneska asi clovek ma mit vsechno mozne protoze vsichni predpokladaji ze to vsichni maji, ech)
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    KAERO: I ten nápad?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Senzační odhalení.
    Žádný vtip zde, není originál. Jsou to jen kopie reprodukované fotony. A ani ty fotony nejsou původní. S lítostí musím konstatovat, že ho na váš monitor nenakreslil Rambrant, ani Leonardo.
    KAERO
    KAERO --- ---
    No, takze to je ChatGPT:
    "Yeah, I got ChatGPT to make a comic in the style of XKCD. Feel free to use!"
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mě máte to mezi rukama a uzlem.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KAERO: něco mi říká že by AI zvládla lepší uzel
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    KAERO: The author of this comic is Garrett Petersen, known online as Dr. Dad, PhD.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HNILOB: no me slo spis o toho autora. jestli to je opravdu generovane AI.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Na jednu stranu si říkám, že by mohl být 4D provaz pokud bude 4 rozměr dostatečně mrňavý.
    Na tu druhou, že o tom je právě ta vědecká práce proč ano / ne. :-)
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    KAERO: zahlédl jsem to na X s popiskem který přesně odpovídá GILHAD vysvětlení.

4D rozměr povýšeně oznamuje odkud přichází a dostane 3D uzlem po zadku? :)) fakt nevim
    KAERO
    KAERO --- ---
    HNILOB: googlim a nenachazim. akorat jsem nasel nejakou pochybnou referenci ze nekdo pouzil AI aby udelala komiks ve stylu xkcd. je to tak?
    MHO
    MHO --- ---
    AXTHEB:kdyz si to predstavim, tak si to ale do 3d automaticky prevedu na tecku v kouli. A tim mam analogickou situaci.

To co naznacuje vtip a kolega znamena, ze ve 4d neexistuje ani ta analogie naseho provazu, kde by se uzloval nejaky 4d objekt.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Představ si to jako když máš tečku na papíře a kolem ní kruh. Ve 2d tečka z kruhu nemůže, ve 3d jí ten kruh nijak neomezuje, resp. neexistuje způsob, jak by kruh s nulovou tloušťkou v sobě udržel disk s nulovou tloušťkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam