JUNIOR:
1) já jsem tedy zapomněl říci, že jsem jel s pravostraným řízením a to je zezačátku nezvyk. Ale po tejdnu bez problémů. Co se týče jízdy kontinentálním autem v Anglii, tak dálnice úplně bez problémů. Dvouproudé silnice mají nevýhodu v tom, že dobře nevidíš při předjíždění...takže potřebuješ slušného navigátora :-) jinak tu ale jezdí spousta belgičanů a francouzů a nikdo nemá zdá-se problém .... Ale brácha i otec mi říkali, že neměli problém jet vlevo v Anglii, ale jakmile se vrátili do Francie, na první křižovatce to loupli vlevo :-D
2) spaní v autě jsme nezkusili, protože jsme na to měli malý auto ... zkusili jsme se tam poskládat, ale pak jsme usoudili, že musíme pod stan. Spaní v autech, myslím, že by neměl být problém na pumpách. Dálniční pumpy tady moc neexistují, zatím jsem viděl jednu. Vždycky mě to táhlo kousek mimo dálnici, ale s tím je spojená i restaurace a další služby. Odpočívadla na dálnicích neexistují vůbec, na rychlostních silnicích sice ano, ale není to ja v ČR, že je to odpočívadlo se stolkama, záchodama a bufetem, jen prostě rozšířený pruh navíc, takže 2 metry od Tebe frčí auta stovkou :-D a mimo dálnice bohužel netuším :-( Za toto se tedy omlouvám, nemám zkušenosti...
3) parkováních je ve městech dost. Angličani si potrpí na dostatek parkovacích míst a i když byla špička, našli jsme kdekoli plac. Na druhou stranu, jakmile je někde veřejné parkování, platíš. To je tady dost populární. Ceny parkovišť se líši. Někde zaplatíš 70p za hodinu, někde 20p, záleží na městě a jeho části. Když ale budeš mít cíl někde v blízkosti sídliště nebo obytné části, kde jsou klasické uličky pro příjezd domácích, tam se neplatí :-)