• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHERPALETÁKY (grafika) - diskuze, poradna, návody ...
    BNT
    BNT --- ---
    MARI: prvni, co me trklo bylo: vykradenej vizual dopravnich podniku prahy :)) a tak nejak zmrsenej.. promin :) a pismo absolutne nevhodne vybrany. prijde mi, jako by se na barevnej podklad dotiskavaly pismenka podle aktualni potreby. je to takovy nesourody, no..
    cimz ale nechci rict, ze je to cely spatne ;))) zkousej dal.. :) drzim palce!!
    SHERPA
    SHERPA --- ---
    MARI: Pro mě je to takový polovičatý. Je tam snaha o profesionalitu, ale je tam vidět amaterismus. Myslim, že jsi na dobrý cestě, ale máš před sebou hromadu práce. ;)
    MARI
    MARI --- ---
    KULHY: ty letáky se posílají abonentům jako nabídka na příští rok. taky se rozdávaly na veletrhu. ohlasy na nové letáky byly pozitivní, tak mě zajímá, co je špatně.
    fotky, jako podklady, které jsem dostala (a které tam požadovali), byly nepoužitelné technicky, tak přišel nápad udělat grafiku.
    KULHY
    KULHY --- ---
    MARI: Stíny jsou jen v detailech, ale bijí mě od očí. Na textu mi asi nejvíc vadí nelogická kombinace zarovnání odstavců vlevo a na střed. Někdo zkušenější ti najde řadu dalších pochybností. Pořádně nevím jakému účelu to slouží, ale obávám se, že ta grafika je kontraproduktivní a zbytečná (ruší mě a nepomáhá).
    MARI
    MARI --- ---
    jinak bych teda spíš ocenila konkrétní kritiku než mínusové body. díky.
    MARI
    MARI --- ---
    KULHY: no jo, nějak se živit musím. lepší než dělat v obchoďáku za kasou, ne? ;) volná tvorba mě neuživí (resp. není nikdo, kdo by měl o ní zájem a zároveň platil).
    tohle na webu nemám, tak teď nevím, co máš na mysli "to nejhourší z toho co mám na webu".
    stíny všude? jsou tam jen v detailech, tak nevím...
    co konkrétně je špatně na typografii? výběr fontu? s tím je trochu problém, moc jich nemám k dispozici (a firma nic jiného nekoupí).
    s barvama jsem spokojená, mám ráda tlumenější tóny. navíc k odvětví plynárenství se ukřičená barevnost moc nehodí (si myslím).
    KULHY
    KULHY --- ---
    MARI: volná tvorba a kreslení ti jde imho lépe.. mám pocit, že jsi sem dala to nejhorší z toho co máš na webu
    KULHY
    KULHY --- ---
    MARI: Sic nechápu jak se tímhle uživíš, ale budiž. Je to dost necitlivé = neestetické. Ty oblé rohy v kombinaci s ostrými jsou uf. Stíny všude jsou uf. Typografie úplně rozházená. Nedrží to pohromadě ani kompozičně. Barevnost - no jak v letech rozkvétajícího kapitalismu. Chápu, že okraje jsou kvůli tisku bílý, ale opět uf a opět s kulatými rohy.

    Tobě se ty letáky líbí?

    Znám spoustu lidi co začali takhle a dnes dělají pěknou grafiku, ale taky spoustu lidí co u takovéhle zůstali, kudy se vydáš je na tobě. Zkus se na každém z těch letáků soustředit na zmíněné problémy. Koukej se důkladně na kvalitní tiskoviny jinde. Přečti si typografický manuál a jinou literaturu o grafice a designu. Buď bojuj, nebo to nech lidem, kterým to jde přirozeněji.
    OLIVERHELLER
    OLIVERHELLER --- ---
    SHERPA: když budu mít obrázek ve větší velikosti abych viděl detaily, tak klidně. Otázka je kolik dáš )
    SHERPA
    SHERPA --- ---
    Nazdarek,
    hledam nekoho kdo by byl schopnej prekreslit tenhle obrazek do krivek.
    Na odmene se dohodneme.. Diky

    EJBINKA
    EJBINKA --- ---
    Zdravím, potřebuji najít někho šikovného, kdo by mi byl schopný vytvořit hezký 3D návrh na potisk trička ve stylu drum and bass.. do pošty děkuji
    SALUT
    SALUT --- ---
    Ahoj, potřeboval bych ještě během dneška grafický návrh certifkátu pro úspěšné uchazeče o online školící kurz.

    Odměna a podrobnosti v poště
    Díky
    ANETQUA
    ANETQUA --- ---
    Ahoj, sháním někoho schopnýho, kdo by si troufl dělat po grafický stránce měsíčník o zvířatech, kdo by měl zájem o více info - Aneta.Jungerova@gmail.com?
    TLUSTOUTLON
    TLUSTOUTLON --- ---
    sorry :) tady je to
    ZLORTH
    ZLORTH --- ---
    TLUSTOUTLON: nic nevidim
    TLUSTOUTLON
    TLUSTOUTLON --- ---
    líbí/nelíbí?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    nevím, právě, nevím skoro nic už, deset let jsem to od školy nedělala a neorientuju se, takže moc děkuju za rady, ještě na tom zapracuju, logomanuál slyším porvé, zkusím stáhnout
    R0BILAD
    R0BILAD --- ---
    GRANTORINO: no ta černobílá kterou tu dáváš je vlastně dvoubarevná...když jsem si to zkousel dat do BW verze a invertoval, tak je to LAB s trojúhelnikem ryba do očí bijící :D ale v poho libi se mi :) ale ta BW verze a invert je docela zaklad na kterým musíš začínat, samozdřejmě když vynechám skici a přemýšlení pred PChardworkem... dělá se to kvůli třeba levnější výrobě např. propisek, tisknutých tamponovým tiskem atd...ale to možná víš a jestli ne tak si stáhni nějaký logomanuál, at víš jakou formou bys měla logo prezentovat... jinac ten pohyb tý linky by možná umocnila ta šipka na druhé straně nebo na druhou stranu... on je to právě trochu průser, že u tý BW verze se to dá lehce číst jako DanceDlab, ale zní to zajímavě tanec s dlabancem :)

    Shrnutí, které si neber osobně: Logo sice na první laický pohled vypadá možná hezky, jeho funkčnost a identifikovatelnost s tancem je však velmi malá, to ovšem neznamená, že nebude fungovat :)

    Hodně štěstí s dalšíma kšeftama...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    původní první verze
    GRANTORINO:


    a tady ještě jedno používaný řešení na nápis

    min.jpg (735755 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam