• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAPPEQDIY Studio Audio
    PARAKTIW
    PARAKTIW --- ---
    The Scientist In The Lab - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=e08-jP5nZQ8

The Scientist Building API Mic Pre-amp, Compressor Limiters, E.Q. Hipass/ Lopass Notch Filter.
    BENKI
    BENKI --- ---
    PARAKTIW: hele, nevím, já to nikdy nekuchal.. ale potkal jsem pěkných pár komb, kterým reverb jen divně chrastil...
    PARAKTIW
    PARAKTIW --- ---
    BENKI: a co na nich odchadza?? struna? :] reverbtank nepokazis len tak
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    ahojte. kdopak by mi postavil aktivní splitter 2x in 4x2 out (chápej jakože páry L+R) symetrický xlr/jack? :)

sám to nedám ani náhodou a pasivní kterejch bych dal nechci kvůly ztrátám v signálu
    BENKI
    BENKI --- ---
    GAPPEQ: Jo, tak to přeji hodně štěstí. Mám spíš zkušenost, že v kombech odchází reverb jako první... :-)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TERQA: primo ne, ale cely jde o to si najit zesik na 12 v (napr libovonej autozesilovac), koupit baterku a vzit nejakou bednu, zalezi pak na tobe, kolik kilo chces vlacet/jak moc nahlas chces hrat
    TERQA
    TERQA --- ---
    nemate nekdo zkusenost s vyrobou nabijeciho komba (na prehravani muziky z mp3)? prip. 12v, teda pres autobaterku...nebo poradite, kde by se neco nabijeciho dalo sehnat?
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    Nevíte někdo kde sehnat použité nebo i nové pružinové reverby? Jde mi o ty samotný moduly, potřeboval bych tak asi 4. Kdysi vozili GES electronics ty Accutronicsy, ale ti už maj jenom ten jeden druh asi za 700, což je pro mě zbytečně drahý. Nejlepší by bylo vykuchat starý komba, ale kde je vzít téměř zadara? Inzeráty už sem podal... :o)
    ANGO
    ANGO --- ---
    Díky moc, načtu, propočtu a zkusim postavit.
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    DEIKSAC: tak hodne zalezi jestli delas domaci Hi-Fi nebo PA system.
    Zadani znelo do vykonovy cesty (proto jsem se ptal) a tam jsem nic jinyho nez pasivni vyhybky nevidel.
    To, co si daval ty jsou pekny priklady filtru (vyhybek) do signalovy cesty, akorat na to pak potrebuje clovek odpovidajici pocet vykonovych zesilovacu a kabelaze.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    PIGSTER: ovsem od nejakch 150-200W vykonu nahoru neekonomicke
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    ANGO: Pro repro je to pasivni zalezitost - civky / kondenzatory / odpory
    Pekne povidani mas tady http://www.dexon.cz/clanky/konstrukce-teorie/konstrukce-reproduktorovych-vyhybek.html

Plus ta sama firma dela i hotovy vyhybky a maj slusnej vyber http://www.dexon.cz/katalog/konstrukcni-material/vyhybky/
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ANGO: http://sound.westhost.com/projects-3.htm a http://sound.westhost.com/projects-2.htm najdes nejaky vychozi chemata, terie ma chlapik taky dost
    ANGO
    ANGO --- ---
    PIGSTER: ideálně signál ze zesílovače do repra (oddeleni reproduktoru), to znamená ten vykonnej. ale klidne se i poucim jak udelat "korekce" a delit signal tak jako muzu na mixu treba.
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    ANGO: v signalovy ceste (dalsi zarizeni je nejaka krabicka nebo zesilovac) nebo pro reproduktory (na oddeleni vyskoveho/stredoveho/basoveho reproduktoru)?
    ANGO
    ANGO --- ---
    Chci se zeptat, jak vyrobit či kde dobře koupit nějakou jednoduchou "vyhybku" totiž zařízení, který mi rozdělí signál na pásma bass/mid/hi, hádám dobře? Nikde jsem o tom bohužel moc nenašel, ale potřebuju prostě oddělit basy. Nějaký link či radu? Díkymoc.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    BADBOY23: no to je mi jasný :) s těma bednama.. sem nevěděl, myslel jsem, že je to sofistikovanější zařízení :)
    každopádně Tobě i DEIKSAC děkuji.
    BADBOY23
    BADBOY23 --- ---
    RANITOMEYA: ty aktivni bedny jak rikas maj prave v sobe zesilovac takze nepotrebujes k tomu zadnej dalsi externi kdyz to tak reknu ale pokud budes mit bedny pasivni tak k nim potrebujes zesilovac ale jinak mix jako zesik nefunguje sice ti zesili o neco signal ale samotny bedny do nej nezapojis....
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    RANITOMEYA: djsky pulty v sobe zesilovace nemaj, pricemz pripAdny vyjimky potvrzujou pravidlo
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Můžu se zeptat prosím? Jde mi ohledně toho, že kamarád má doma mixážní pult, gramofony (nějaký takový ty "začátečnický modely") a nějaký bedny.. aktivní. A chtěl by si koupit jiný, lepší. Tak bych se chtěl zeptat jen na pár věcí. Protože já do tohohle nevidim a von tomu po technický stránce taky rozumí jak koza petrželi.
    Chtěl bych se zeptat, ten mixážní pult, to slouží zároveň i jako zesilovač? Tzn. že si může chlapec koupit pasivní reproduktory a normálně je tam "píchnout", nebo ne? Protože sem ho vždycky viděl hrát s nějakejma bednama aktivníma a on neví. Možná hloupá otázka, ale zajímalo by mě to, protože pej jestli m uv tom nemůžu poradit. Tak bych se chtěl poradit i s Váma, abych mu neřek, jo to si kup a doma zjistil, že ptořebuje ještě nějakej zesilovač.
    Kdyžtak mě nesežerte prosim. Klidně do pošty, jestli je to moc OT, popř. radu, kde se to můžu dozvědět.
    Děkuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam