• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: hele, můžu ti dodávat předlohy :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: Mám ráda věci v jednom tónu a nemusí to být jen černobílá, i když tu mám nejraději. Mám ráda čisté věci, takže jen křížky a stejně vysoké. Mám v plánu jedno větší dílo, ale to v zájmu rychlého progresu nejspíš udělám jenom gobelínovým stehem :). Nemám moc ráda kombinace křížků a rovných stehů (backstitch), přijde mi to trochu ajo znouzectnost, ale to je můj úzkoprsý pohled :). Kromě třetího obrázku, který není příliš povedený, mají všechny sedm až deset barev. Velikost delších rozměrů je cca 100 - 130 křížků, ten malej má myslím 50x50. Je to vyšívané na kanavy různých hustot, většinou jsou od A5 do A4. Ta nedokončená ženská je širší a kratší A5, přibližně.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: máš oblibu v čb fotografii? jaké mají přibližné rozměry? používáš křížek i polokřížek v rámci jednoho obrazu nebo různý počet vláken - dělení -- je to i reliéfní? kolik odstínů použiješ v čb obraze? (jsem ale zvědavka, co? :) )
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    IORETH: teď si nejsem už zcela jistá (starší) - tipuju Mystic.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: rybář je dobrej, odkud je předloha?
    IORETH
    IORETH --- ---
    THURINGWETHIL: jóó, to schvaluju :-))
    IORETH
    IORETH --- ---
    Nechala jsem si poslat z Niťárny Česká Třebová jejich motanou barevnici a strávila perných čtrnáct dnů na jejím focení, úpravách v gimpu a sápání RGB kódů. Nevím. Nějak se mi to nezdá, budu muset vyšít experimentální obrázek a případně to doladit. Taky uvažuju o kalibraci monitoru, hodně to ulehčí práci.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Vyhrabala jsem a rozhodla se dokončit tohle, abych si uvolnila rám:

je to malý a kategorie "easy". Málo barev. Dneska bych to udělala poctiveji, ta předloha je dva roky stará.
    A nevěřili byste, jak dokáže řádit dítě, když mu na to zakážu hamtat. Asi na tom vidí ta prsa, či co :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    DESMOND: jejda, abych někoho nemátla, to je jen předloha :-))!
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    DESMOND: ty si chceš nechat na košili vyšít nahou babu? :))
    DESMOND
    DESMOND --- ---
    IORETH: WOW!! :)) dlouho chci nějaké oblečení s výšivkou - košili asi, nebo na kabát, můžem se domluvit na zakázce? :DDD
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Rybář

MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Zde moje jediné dochované výtvory (rozměr třicetněco na čtyřicetněco), Madeira, Rybář (nedodělán). Jsou prodejné, Madeira je jednodušší typ (předtištěná kanava, méně husté dirky, nepůlená vlákna, polokřížek, rám je masív ručně vyroben) 1200,- a Rybář bude dražší (mnoho odstínů, půlená vlákna, polokřížek i plný křížek, reliéf - množství vláken různé, hustší síť dírek - na Aidě) 2800,- bez rámu, s rámem 3100,-.

Madeira

IORETH
    IORETH --- ---
    MIMISEKU: hele, já se pouštím převážně do malých obrázků a taky mi trvá i dva roky, než to dodělám :-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIMISEKU: "i dva roky"? šťastlivkyně! :-)

Já mám jednu věc rozdělanou od velikonoc 1999 a pořád ji plánuju dodělat :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    výborný obchod: http://www.vysivani-fundova.cz/
    s kamenným obchodem v Plzni.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    book

Moc ráda vyšívám, ale pouštím se do velkých obrazů a trvá mi i 2 roky dílo dodělat (pořád je moc práce nebo jsem maminkou na plný úvazek), jen co nafotím to málo co mi zbylo, nějak se dílka podarovala nebo ztratila letama (stěhováním?).
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TRISSIE: ten drak je uzasnej!!
    IORETH
    IORETH --- ---
    Tak jsem konečně dokončila paletu pro mulinky puppets. Hrozná práce. Mají barevnici ve formě vyfocených přadýnek a dostat z toho RGB byl trochu porod. Trvalo mi to týden. Ale je to hotové :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam