IORETH: :D paradoxem je, že manžel studoval na kybernetice Zpracování digitálního obrazu a nechce mi vyrobit superduper program na to :D kamarádka vyrábí předlohy v Anglii, takže se jí odvděčím v librách. Než donutím manžu mi vyrobit přesně to, co potřebuju - aby to bralo v úvahu různé hustoty aidy, až sto odstínů barev, nastevení na DMC, různé rozměry obrazu, tisknout to chci i na větší než A4, a kdyby to značky tisklo různě barevně a nebylo to takový hustý mraveniště :D
Já bych se chtěla specializovat na repliky slavných olejomaleb, čili vyšívací veledíla o min. 50 barvách, v křížku na husté aidě, o vel. přibližně 50x40cm, cenově 10-15tis/obraz a to jsem samozřejmě pod cenou, brala bych-li v úvahu počet hodin práce. Je mi jasné, že jen tak neprodám, a spíš nějakému podniku - kavárna, čajovna - než soukromé osobě. Líbí se mi, když se člověk podívá na obraz, myslí že to je olejomalba a až zblízka pozná, že jde o výšivku mravenčí pracnosti :)
Moje babička vyšívala repliky z Louvru, jenže byla v domácnosti, na domácnost měla služku a na tátu chůvu, tak mohla být vyšívací dámou :D Tak teď právě koukám po stránkách Louvru a vybírám.. a také chci vyšívat pravoslavné ikony, ty ale vůbec nevím zda by někdo chtěl :)