• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NATHAELEN: zkus se podívat sem, ale asi radši přímo do fyzického obchodu:
    České látky / Látky / Svět vyšívání s.r.o.
    http://obchod.svetvysivani.cz/?ls_dir_id=64
    ať si to osaháš sama... panama je vcelku rozumně levná, i rozumně jemná, ale pokud budeš chtít něco jemnějšího, tak nějakou zahraniční - jobelan, monaco, a tak, ale ty se v čechách velkometrážní shání blbě.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    prosím vás, nevíte, kde sehnat co nejjemnější podklad na křížkovou výšivku? Kanava má moc velká oka, panamu si pamatuju že měla dost silné plátno, ale tu jsem už hodně dlouho nikde neviděla. Potřebuju to spíš v metrech, než nějaké malé čtverečky
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    IDENTITY: já - momentálně kopanický kroj (už pár let)
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    SHINJU: Jsem taky pro , každý zvlášt...
    IORETH
    IORETH --- ---
    SHINJU: doporučuju nechat zarámovat každý obrázek zvlášť, v rámařství ti bez problému udělají tvar podle tvého přání.
    IORETH
    IORETH --- ---
    MONELLE: jojo. Máme doma modře vyšívanej ubrus, kterej vytahujem jenom na Vánoce. Pokaždé na něm přibude aspoň jeden flek od polívky, vína, nebo kapra na černo. Kdybych k těm flekům bývala psala letopočty, mám dneska slušnou kroniku.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    IORETH: jo na ubrus se zmůžu až odrostou dítka, škoda rajský na takové práci.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    IORETH: Fakt bys to pro mě udělala? :-) Mně se to těžko shání, všechny možný vyšívací časopisy nabízejí právě realistický předlohy, počínaje srdíčkama a medvídkama až po třeba akty slečen. Takže tím spíš bych ti byla vděčná. No, ubrus, to je taková užitečná věc :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    IDENTITY: ráda ti ji vytvořím :). Potřebuji jen specifikovat, zda to má být na ubrus, kapesníček, kalhoty, nebo jen tak k zarámování. Ten pocit, kdy člověk něco vytvoří a ono to vydrží dýl než půl hodiny, se v domácnosti realizuje dost těžko, tak to taky dokážu ocenit :-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    IORETH: No, já sama nejsem tak kreativní, abych si předlohu sama vytvořila. Vyšívám ráda a miluju ten pocit, když dílo dokončím a není to ani zanedlouho sežráno, ani jinak zlikvidováno :D Líbí se mi takový ty etnoidní vzory bez ohledu na to, odkud by případně pocházely.
    IORETH
    IORETH --- ---
    IDENTITY: jeden čas jsem se zabývala kopanickou výšivkou... tamto vypadá na cosi slovenského, je to dost podobné. V tomto duchu se dají sypat předlohy celkem snadno, pokud člověk pochopí "ducha"... máš nějakou konkrétnější představu o rozměrech a určení?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Můžu se zeptat, jestli někdo křížkem vyšíváte jiné než konkrétní realistické obrázky? Např. toto, když tak vezmu první příklad z Googlu. Chybí mi předlohy a líbí se mi právě takové ty "etnoidní"... Díky.
    popis
    IORETH
    IORETH --- ---
    MONELLE: good, to vypadá na dlouhé letní večery :-)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Zatím hotova pouhá desetina Poslední večeře od DaVinciho, předlohu zpracovala
    IORETH.

IORETH
    IORETH --- ---
    TIFFANY: to není problém :-). Máš to ve větším rozlišení?
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    IORETH: Jé tak to by bylo fajn, ale je tam malý problém, je přes obrázek nápis, jde to nějak odstranit ?

IORETH
    IORETH --- ---
    TIFFANY: Nejlepší je imho PCStitch, ale nedoporučuju stahovat crack - svého času jsem nenašla nezavirovanej. Free verze nedovoluje ukládat výstupy, ale pokud člověk potřebuje něco malého pro svou potřebu, dá se použít printscreen. Nebo ti můžu šablonu vytvořit já :)
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    Nevím jestli už se tady probírali programy na křížkovou výšivku, potřebovala bych nějaký poradit...
    TIFFANY
    TIFFANY --- ---
    MIMISEKU: Jo je trochu jiný, ale děkuji za ochotu :-D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    TIFFANY: já pořídila tento rám i s nohama, je podobný tomu, který hledáš: http://www.nbvysivani.cz/ramy-a-kruhy-na-vysivani/?pageno=2
    Ale moc ho npoužívám, vadí mi, že nemohu látku ohýbat v ruce dle potřeby, blbě se mi leze jehlou ven..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam