• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHKřížková výšivka
    Křížková výšivka a vše, co s ní souvisí.
    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    SELLIGAN: něco doma mám, v různých velikostech :). Plus tři krabice perlovek, které nemám šanci upotřebit, stav se u nás a přeberem to :-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    prosím nemáte doma zbytky panamy (takove te na krizkovou s vetsimi dirkami) a nejake stare bavlnky? Kamarad se chce zacit ucit vysivat :) a ja mu me zbytky dala, jen to neni moc.Budu rada za cokoliv. Diky moc
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    (dar tchánovi - rybářovi)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Zírám a děkuji nominujícímu, můj vyšívaný Rybář je v Top nominaci Fleru :) http://www.fler.cz/prehled-nominaci-na-top-vyber?action=detail&nid=71614

MONELLE
    MONELLE --- ---
    IORETH: já se radši neptala, jestli to manžela bavilo :D
    (když už má být do půlnoci vzhůru kvůli sportovnímu přenosu, tak ať je aspoň přitom užitečnej)
    IORETH
    IORETH --- ---
    MONELLE: hezký :). Mě by nebavilo všechna ta přadýnka přemotávat :-)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Tak už jsem to vymyslela :) DIY kartotéka na DMCéčka, dokonce zn. Samsonite :D (od manželova pásku). Sice se mi tam všechny nevejdou, ale aspoň vždy ty, kterýma zrovna budu vyšívat.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONELLE: taková plastová tyčka s vidličkami na koncích, do níž se napne celá nevybalená mulinka.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    TRISSIE: nojo! díky za tip! :) já je furt kupuju manželovi :D
    Nevím co je vypínací hák..?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONELLE: pokud je máš na namotávátkách, tak si pořiď v nejbližším hornbachu či podobném obchodě organizér na šroubky - takový ten placatý box.

Pokud na vypínacích hácích, tak ty se dobře skladují v šanonu - akorát si asi budeš muset doupravit plastové košilky - prošila bych je vertikálně na stroji, aby vznikly správně široké kapsy (samo boční kraj se prostřihne, aby to bylo tam jak dávat).
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    já už vážně nevím jak ty DMCéčka skladovat, mám v nich totální bordel, ač se je snažím mít v tom proutěným košíku v pořadí dokola dle čísel, mám asi 2stě barev a fakt potřebuju nějaké praktické úložiště, něco jako šuplíčky na moulinky po deseti, nějakej asi kus nábytku, krásný je originál DMC oganizér, ale ta cena..! http://www.nbvysivani.cz/vysivaci-pomucky/dmc-dreveny-sberatelsky-box-limitovana-edice/
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Nějaké zdarma/ke stažení předlohy pro písmo? pokud možno hezké - psacím? kupuju lněné pytlíky na pečivo a chci jim vyšít nápisy jako Rohlíky, Rýže, Těstoviny; a dát si do špajzu :)
    SKAEN
    SKAEN --- ---
    Rado se stalo ^^
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    SKAEN: super, děkuju
    IORETH
    IORETH --- ---
    SKAEN: guuud, díky :-)
    SKAEN
    SKAEN --- ---
    NATHAELEN (A ostatni ;] ):
    Co se vysivacich potreb tyce, mama uz roky nakupuje v obchode Jorik, maji tam kde co a maji e-shop i kamenny obchod. (Aktualne v Brne na Hybesove.) Panama konkretne tady. Ale pozeptala jsem se a pokud chces opravdu jemnou latu na krizky, tak pry perlickove platno a to tam maji taky a nebo na ultrajemne krizky pry batist. E-shop je trosicku neprehledny, ale myslim, ze to najdes.
    Svet vysivani, co uz tu o nem psala TRISSIE mi byl doporucen taky, nemaji tam nic drobnejsiho nez panamu, ale zato gazilion barev.
    Mamina kamaradka a dodavatelka ma taky perlickovy platno, panamu a jine, co neznam, tady, je to ale jenom e-shop, neosahas.
    Pak je tu taky nbvysivani.cz taky jenom e-shop.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    dívka vzadu v mé čelence, jinak tohle jsou kopaničářské kroje Hradišťanu, asi nejhezčá jevištní u nás (hezčí už mají myslím jen ženy z Čečery, které si je rekonstruují podle dobových záznamů, ty ale nejsou jevištní, to jsou sbírková umělecká díla a netančí se v nich)

NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    ...ale potěšilo mě, že na jevišti nebylo poznat, že jedna holčina měla mojí čelenku (protože jim jednu někdo ztratil). Z blízka to vidět bylo, ale na dva metry jsem to už ztěží poznávala i já :o)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    IORETH: to by bylo super, díky! já se mezi tím zkusím podívat sem, jak říká
    TRISSIE (taky moc děkuju, na Čerňák se chystám, tak to vezmu při jednom).

Teď jsem měla na sobě půjčený asi 40 let starý kopanický kroj z Hradišťanu a ta výšivka je asi 5x jemnější, než co dělám já na ten svůj. Tak chci zkusit level up :o)
    IORETH
    IORETH --- ---
    NATHAELEN: panamu jsem viděla někdy zjara v Brně v galanterii na rohu Orlí a Minoritské. Příští víkend do Brna jedem, mám se ti poptat?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NATHAELEN: zkus se podívat sem, ale asi radši přímo do fyzického obchodu:
    České látky / Látky / Svět vyšívání s.r.o.
    http://obchod.svetvysivani.cz/?ls_dir_id=64
    ať si to osaháš sama... panama je vcelku rozumně levná, i rozumně jemná, ale pokud budeš chtít něco jemnějšího, tak nějakou zahraniční - jobelan, monaco, a tak, ale ty se v čechách velkometrážní shání blbě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam