• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    DZODZO: pro článek Daily NK, ze kterého vychází tato zpráva je deník, kam píší zatím pouze jihokorejci a spolufinancuje je korejské vláda..

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    este jedno psycho =)

    SME.sk | Ľudí, ktorí nesmútili za Kimom, pošlú do väzenia
    http://www.sme.sk/c/6211951/ludi-ktori-nesmutili-za-kimom-poslu-do-vazenia.html
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    JONY: četla jsem a někeré články jsou zajímavé.. Se členy červeného kříže a NGO, se kterými jsem se setkala, tak v místě nesměli říci, že jsou humaniární pomoc, ale zase odznak nosit nemuseli..


    BRAMBOROVY_KRAL: já se taky divím a kord, když si píše blog.. to mi připadá jaky jako lehké sci-fi.. I když severokorejci občas udělají něco, co mě uvidí..
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Ja se divim ze tam vubec kneze pustej.
    JONY
    JONY --- ---
    AMOPRA: vyfiltruj si jeho příspěvky. Je třeba si uvědomit, že působí v KLDR tj. musí mít oficiální bumážku a je to dost velká akrobacie. Každopádně jeden z mála ze zdrojů "zevnitř" a navíc v češtině.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    JONY: trochu mě odrazuje odznak kim il song na klopě..
    http://3x.cz/di-VM8Z.jpg
    JONY
    JONY --- ---
    Možná nosím dříví do lesa, ale doporučuji tento klub na okounu. Přispívající id VOKOUN působí v KLDR v rámci humanitární mise.

    klub KLDR na Okounovi <°)))><
    http://www.okoun.cz/boards/kldr
    JACKER
    JACKER --- ---
    THE_MIRACLE: ne, ale korejec dostane gulag.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMOPRA: a co, udělají ti něco?
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    THE_MIRACLE: když si zčneš povída s bězným korejcem, k buďo ueče, nebo hned příjde tajná policie, oni se hodně bojí...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMOPRA: ok, ale tak třeba v lahvích je celkem vidět, že jsou plné regály nejrůznějších potravin, hodně aut apod... To by pak jim nemusel vadit ani treba Terminator, nebo neco podobneho... Ja proste mel pocit, ze je chteji izolovat absolutne... A profesori - jak to myslis proskoleni? Jako ze ti vsechno vedi a jsou soucasti moci? Jak treba reaguje prosty korejec, kdyz se mu zacne vypravet, jake je to jinde (pokud to jde?)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    THE_MIRACLE: tak není o poliicky angažovaný film, a jelikož mnozí korejci nevědí o rozpadu komunisického bloku a i fakt, že ČR není již zemí komunismu o nevadilo.. a ještě se prý divili, že tam jsou vidět jejich tramvaje.. :-) (Československo bylo pro číně a rusku největším sponzorem KLDR, takže je zde hodně "českého")
    A občas povolí věci, že nechápeš.). (například můj pobyt.. :-)..)

    Nevědí..dostat se k internetu má možnost jen minimum lidí, řádově desítky, urisů zde aky moc nepotkáš a co zpráv se žádné obrazy nedostávají... Já jsem profesorům o našem živoě vyprávěla, ale ti jsou proškolení...

    Nenávist tam nepotkáš.. maximálně vůči japonské vládě a americkým imperialistům.. ale o je i na jihu..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMOPRA: vratne lahve? to jim povolili? Maji tedy ti prosti lide sanci vedet jak to vypada jinde ve svete? A co ti korejci rikaji? Panuje tam nejaka nenavist vuci okoli apod.?
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    THE_MIRACLE: já jsem bydlela na koleji, keré byla přímo dálnice a am auta byla... ale jakmie se vyjelo z města, tak najednou pusto a prázdno..
    Ale zaujalo mě,že i kola zde mají SPZ.... a nesmí na nich jezdit ženy..

    průmysl zde byl,ale ten je převážně u hranic s čínou, akže já jsem žádnou ovárnu neviděla.... Vlasně jednu, cestou na koupačku s panem hospodářem do přístavu nampcho.. :-)

    Kino zde bylo, ale nevím, jestli je funknčí..ale všude je propaganda.. když jsem se bavila se severokorejcema studující češinu, tak z českých knih čou jen babičku.. :-) ta prošla.. :-)Ale je zde jeden festival, kde se loni uvedl film Vratné lahve.. a vyhrál i cenu.. :-)

    A pak za vrchol jejich kulury je spartakiáda arirang, kterou jsem po pobytě začala nenávidět.. .-)


    Pro cizince a diplomaty je zde jeden "klub", který je oevřen v pátek a ve středu jsou filmové projekce, ale nebyla jsem zde.. JElikož škola byla i v sobotu a hlavně to bylo 2 hodiny pěšky, což jít v noci bez veřeného osvětlení, nic moc..A navíc byla povinná večerka ve 20:00.. :-).. což jsem začala porušovat až posledné 3 dny..jinak to bylo strikttní
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    LOPIK: na telku tu postovala tento link http://koreaweb.ws/7_dprkTV.html

    doma som sa chvilu dival a vyzeralo to ako nejaka propagandisticka prezentacia - napisy v korejcine a sunuli sa tam take tie namalovane propagandisticke obrazky robotnikov a vojakov
    potom neskor tam boli zabery ako vojaci buduju nejaky pamatanik a neskor nejaky zrejme dokument, ale nevyrozumel som o kom, mozno nejaky ideovo spravny spisovatel =)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jak se tam lidí baví, jak je to s kulturou? Co běží v kinech nebo televizi, jestli vůbec něco?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMOPRA: aut tam tedy asi moc nejezdí, ale co průmysl? Továrny a tak... Mě napadá tolik věcí, na které bych se chtěl zeptat, že teď ani honem nevím na co :-)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    THE_MIRACLE: taky si myslím..navíc ta čistota je neuvěřitelná.. a například i vzduch... či po městě létali 10cm motýli úplně běžně.. příroda a hory, řeky..věší čistotu jsem neviděla
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Myslím si, že žádnej dotaz ke KLDR k člověku, který tam byl není debilní, protože ta země je úplně mimo...
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: A to ma byt relevantni k tematu tyhle skupiny?
    AMOPRA: Dekuju:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam