• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika

    Aktuálně



    • Doporučuji další dvě fotoalba z KLDR. Odkazy odsud z diskuze, jsem dal na nástěnku.

    • A dále rozhovor s Kim Jong-namem, nejstarším synem Kim Jong-Ila.
      TADY.
      Kim Jong-nam měl být příštím vůdcem KLDR. Teď se podržte, cituji: Following a much-publicized botched attempt to secretly visit Japan's Disneyland in May 2001, he was thought to have fallen out of favor with his father. Vůdcem KLDR se kvůli návštěvě Disney-Landu tedy nestane.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: takze zase osobni utoky a zadne argumenty, to je pravda, radsi se drz dal.
    jeste jednou, pro severni koreu neni jizni korea nepritel, nepritel je usa, jizni korea je brana jako loutkouvy stat v rukou usa, a musi byt osvobozena, ale primarni nepritel je usa...
    pokud chteji odstrasit usa, tak musi mit jaderne zbrane s moznosti je na uzemi usa dorucit, nic jineho podle nic nema smysl a za timto cilem jdou. popisuju jak premysli.
    ne ze bych s tim souhlasil a podporoval to.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Boze tohle je proc jsem se snazil drzet od tehle hospodske diskuze dal. To je tak simplisticky a ignorantni mysleni az je skoda casu na to reagovat: Libii do toho ani zatahovat nebudu staci zustat v koreji. KLDR nepotrebuje jaderny arsenal jako deterent, staci ji vsechna ta dela a rakety co ma namireny na Seoul; Jaderne bomby nebo ne, pripadna valka by znamenala ohromne ekonomicke a lidske straty pro jizni koreu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GREGI: to je urcite nejaky tank s nasazenym laserovym delem :))))))))
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    v te dobe spolu sssr a cina jeste relativne kamaradili...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DZODZO: ano tak sem to myslel, bali se reakce sovetskeho svazu.
    oni hlavne nechteli bombardovat jen severni koreu, tech atomovek meli asi 20 a chteli bombardovat i velka cinska mesta.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ANDY_WARHOL: na neuzitie atomovych bomb v koreji nemali sovieti priamy vplyv, amici boli iba posrani, ze pokial by cinanov v koreji bombardovali atomovkami, sovieti by to mohli vyuzit ako zamienku na napadnutie zapadnej europy (pane prezidente, tak kam posleme tie B-29tky? vsetky do pacifiku alebo cosi nechame aj v europe?)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    pro kldr je usa neco jako satan na zemi, oni usa neveri, maji pocit, ze jedina cesta je ze budou mit dost jadernych zbrani aby mohli usa vyzname ohrozit a na tom makaji, ne posledni 60 let ale cca 20, po padu sovetskeho bloku, predtim to nebylo potreba
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: tak si rekni libie, a opakuj si to nekolikrat
    a vis proc ? kadafi se vzdal vyvoje atomovky a veril ze se urovna vsechno se zapadem a jak dopadl ? to je proc tvuj arugment v pripade koree nezabere, protoze oni vedi, ze kdyby se tech jadernych zbrani zbavili, budou jako nahy v trni...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud by tohle opravdu bylo to o co KLDR jde tak by udelali vsechno proto aby NEMELI zadny jaderny arsenal. USA na severni koreu odpalovat jaderny arsenal bude jen tehdy pokud ma duvod se obavat ze to same hrozi jim samotnym. To je ta tvoje doktrina vzajemneho zniceni.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ps: priste si aspon laskave precti na co reagujes, pisu a psal sem, ze kldr chce mit jaderne zbrane proto aby je nemohli americani napadnou a ze jejich dlouhodobe pozadavky je aby usa odesli, navic, protoze ty zbrane maji, chteji byt prijati do jaderneho klubu, coz by sebou nutne neslo zruseni saknci,
    to je trochu jinak nez mi podsouvas
    neznamena to ze maji jaderne zbrane aby zrusili saknce, logika chapes ? pricina a souvislost....
    ty si mi sproste vlozil do ust jinou pricinou souvistlost, nez o ktere celou dobu mluvim. tomu se rika demagogie, prestan s takovym stylem argumentace, nebo si te prestanu vazit... a zacnu vuci tobe pouzivat ponekud jiny slovnik
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ROMANET: a co argument, ze to nebyla kldr ale americani kdo jim tam chtel prvni hodit atomovku, to je samzorejme v poradku vid ? a to si pis, ze by to udelali nebejt rusaku, ty zbrane uz byly schvalny k pouziti. jak by se podle tebe mela chovat zeme, ktera tesne unikla jadernymu holokaustu ? nehlede na rezim, bych se snazil co mi sili staci abych si posychroval ze to uz nikdy hrozit nebude a jedinej znamej zpusob na tomhle svete je prozatim doktrina vzajemneho zniceni....
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANDY_WARHOL: argumentace kesongem je velmi chytrá. jihokorejci se se severem snažili navázat nějakou spolupráci, severokorejci nutně potřebovali dolary. proto vznikla ta halucinace ve formě týhle průmyslový zony.

    severokorejci chrastěj zbraněma, šikujou se u hranice, hrozej válkou a jihokorejci jezděj přes hranici lážo plážo do svý fabriky, aby řikali severokorejcům, co jak dělat.

    ten režim je naprosto oportunistickej a nevypočitatelnej. investoři se tam jen pohrnou. i jihokorejci by se na to vyprdli, kdyby šlo jen o ekonomiku, ale tady jde hlavně o politický zájmy a snahu ukončit válku.


    ty tu řikáš takový voloviny, že kldr se snaží mít jaderný zbraně, aby se zbavila embarga. prdlajs, je to prostě jen cáklá agresivní země, která se s nikym nechce vybavovat a žije si svůj vlastní svět. kldr nemá embargo jen proto, že si na ní západ zasedl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DZODZO: to narazis na oficialni vs neoficialni verzi, to co pisu ja je oficialni, samozrejme mas nejspis pravdu (i kdyz ja jim do hlavy nevidim, treba si opravdu mysleji ze delaji spravne, sice je to nepravdepodobna varianta, ale co kdyby), nicmene to ten muj post nijak nerozporuje, jen doplnuje.

    ROMANET: sorry nechtel sem te nejak osocovat, ale opravdu sem od tebe cekal trochu jiny typ diskuze nez ze se me budes snazit pouze nekde nachytat...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ANDY_WARHOL: to s hrdostou a pokorenim je uz trochu prehnane, da sa to zjednodusit na "ide im o kejhak" pretoze za to co robia svojim vlastnym ludom by mala cela vladna garnitura odvisnut :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ROMANET: myslel sem ze si chytry clovek, ale v teto diskuzi se projevujes mirne receno hloupe, neprinesl si zadny relevantni argument - jen tve dojmy, opravdu ti neprijde blby zjednodusovat ? tyhle analogie nefungujou. jsou to naprosto rozdilne zeme. muzu ti hned argumentovat treba Jemenem, ktery zadny embargo nema a stejne z nej neni tygr, to je kultura srovnatelna s iranskou asi tak milionkrat vic nez korea. tak mi vysvetli proc jemen neni tygrem ?
    taky si uvedom si ze kazdy to embargo je jinak strukturovany. navic zapominas na tohle: http://www.nkeconwatch.com/category/economic-reform/special-administrative-regions/kaesong-industrial-park/
    takze mi nemuzes tvrdit, ze kdyby nebylo embargo, tak takovychto zon by tam nevyrostlo vic, nebo mas nejaky jasny argument, ktery by rekl, ne zadna takova zona uz by tam nevznikla ? blbost, jen tak varis z vody... priste laskave podpor sve dojmy nejakym validnim argumentem, mlhava analogie argument neni....
    a samozrejme pravda neni o hlasovani, takze i kdyby si mel mnoho palecku na horu a ja mnoho palecku dolu, na tom ze argumenty nedavas, se nezmeni nic.

    jestil by kldr byla nebo nebyla tygr pokud by nebylo embarga, to nevis ty ani ja, ovsem pravdepodobne by nemeli problem s hladomorem, to je to co ja tvrdim. mohli by toho vyvazet podstatne vic (a urcite by se naslo spoustu veci co vyvazet muzou), mozna by rozsirli pocet zon jako je kaesong, a pak by vyuzivali i sve levne pracovni sily a meli by valuty na dovoz zakladnich potravin. ovsem samozrejme, pokud by americane stale byli na poloostrove, tak by se vic venovali svemu jadernemu arzenalu nez vrstve otroku a mozna by je dal nechali chcipat, ale pokud by odesli americane z poloostrova a pokud by bylo zruseno embargo, byly by splneny jejich dlouhodobe pozadavkyv (a oni v podstate po nicem jinem netouzi) a oni by uz nemeli duvod davat vetsinu penez na zbrojeni... pak by se sice nejnizsi vrstva stale mela spatne, ale aspon by tam nechcipali hlady.. stala by se z toho klasicka otrokarska monarchie.

    jde tu proste jedine, lide kteri v kldr vladnou nechteji aby dopadli jako jini vladci, pokud nebudou ohrozeni, sami nikoho ohrozovat nebudou, protoze to neni v jejich zajmu. ale cim vic se na ne bude delat bububu, tim vic oni budou hrdi a budou delat taky bububu. jejich hrdost a to aby se nenechali pokorit je pro ne to nejdulezitejsi.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jinak sankce má taky irán. relativně běžně tam jezdí turisté, íránci relativně jezdí ven. mají tam internet. iránci mají svůj facebook, gmail a profil na youtube. turista se může tam může volně pohybovat a nedostane žádnou kontrolu.

    tím chci jen říct, že uzavřenost kldr je fakt extrém a nejde čekat, že až někdo zruší sankce, že se z tý země stane tygr.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DZODZO: nevim jestli je zamestnavaji timto, mozna narazove nejaky sklizeni a tak podobne delaji, ale nemam o tom informace...
    kazdopadne maji zatim otroku dost. takze proc by si vojaci spinili ruce
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KUATO: tak oni zasa nemci v rusku tiez neboli ziadni gentlemani voci zenskym :)

    ANDY_WARHOL: mozno rezim caka az vyhynie stavajuce obyvatelstvo od hladu, nechcu ich posielat rovno vsetkych do taborov smrti, aby to v ucebniciach dejepisu nevyzeralo az tak moc ako genocida na vlastnom obyvatelste a iba pockaju az nenapadne vyhynu masy ludi a ten zbytok uz budu vediet uzivit - vsak ak je tam ta armada taka dominantna, tak isto prestupuje vsetky oblasti a vojaci mozu tiez fachcit na rozkaz, ci tam bude behat po kopcoch a pichat bajonetom alebo kopat zavlahove kanaly je jedno, o rozkaze sa nediskutuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam