• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika

    Aktuálně



    • Doporučuji další dvě fotoalba z KLDR. Odkazy odsud z diskuze, jsem dal na nástěnku.

    • A dále rozhovor s Kim Jong-namem, nejstarším synem Kim Jong-Ila.
      TADY.
      Kim Jong-nam měl být příštím vůdcem KLDR. Teď se podržte, cituji: Following a much-publicized botched attempt to secretly visit Japan's Disneyland in May 2001, he was thought to have fallen out of favor with his father. Vůdcem KLDR se kvůli návštěvě Disney-Landu tedy nestane.
    rozbalit záhlaví
    DIVER
    DIVER --- ---
    DZODZO: jasny, dokud tam budou kimovci, zadny sjednocovani nebude, ani vyraznejsi podpora. ja to vidim tak, ze i kvuli ty vseobecny lobotomii v KLDR bude ta hranice i po sjednoceni nejakym zpusobem a nejaky cas fungovat. a prostupna bude spis z jihu.

    tam to nebude takova sranda jako s nemeckama (coz ekonomicky zadna sranda taky nebyla). ty lidi jsou nekde uplne jinde. ale jedinej, kdo jim muze pomoct, je ta jizni korea. i kdyz je mezi nima propastnej rozdil, jsou tam spolecny rodiny a jazyk. ale bude to strasne tezky a ty starsi generace to uz nepoberou. mozna jim udelaj nejakej skanzen (sranda) nebo si najdou svuj zpusob jak dozit v kapitalismu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DIVER: to vyzera ako dobry tunel, sice este nie je konkretne jasne ako ku zjednoteniu dojde (nejakou... mierovou cestou), ale uz sa zbieraju peniaze, ja teda radsej prispejem na utulok pre macky v Hodonine, tam aspon vidim konkretne vysledky :)

    dokial tam nevykape ta vladnuca vrstva, ktora sa svojho statusu dobrovolne nevzda (po "demokratizacii" by s nimi zrejme prebehol medzinarodny tribunal za zlociny, ktore napachali na vlastnom obyvatelstve), tak to na mierove riesenie moc nevidim

    a nie su tam ani ziadni "freedom fighters", ktori by dokazali rozozrat rezim zvnutra, pokial k nejakemu zjednoteniu dojde, tak to bude bolestive

    prenesene sa tento problem "chudobneho suseda" na medzinarodnej urovni da zobrazit na lokalnom probleme napr. s nasou chudobnou neprisposobivou mensinou, tiez vznikaju rozne fondy a granty z EU na pomoc tymto ludom, ale problem s nimi tu stale je a zatial to tiez nevyzera, ze sa s nimi da dohodnut "po dobrom"
    nie su v uplne rovnakej situacii, ale pre ilustraciu toho ze na ludskom nestasti sa najlepsie ryzuje to staci
    DIVER
    DIVER --- ---
    warhole, uprimne doufam, ze ses neplodnej a vymres :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    naposledy:

    ty demente. v tech krasnych osmdesatych v severni koreji se tam v koncentracnim tabore narodil tenhle kluk. a o par let pozdeji se dival na pop=ravuz matky a bratra: http://www.ceskatelevize.cz/...234632-utek-z-tabora-14-desive-svedectvi-korejce-ktery-utekl-z-lagru/

    tahle pani tam stravila v lagru 28 let a videla, jak matky zabijeji a jedi vlastni deti: http://www.rozhlas.cz/zpravy/asieaustralie/_zprava/916043


    proste idylka, takova "otevrenejsi korea", dokud to neposraly USA...


    blah
    DIVER
    DIVER --- ---
    vysvetlete mu to nekdo jinej. ja uz ho v duchu polejvam tim pivem a mlatim pullitrem :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DIVER: vetsinu veci sem napsal a dostatecne vysvetlil, pokud me stale hodlas nasazovat psi hlavu, jak to delas, jde ti jenom o to me shodit, nikoliv diskutovat.
    veskera tvoje argumentace navic vykazuje plitkost, nejdes vubec do hloubky a opakujes klise, ktera prave zaznivaji v mediich a kvuli kterym se tato soucasna diskuze rozjela.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DIVER: ja vim ze si myslis, jak si mi to nandal, ale delas blbce pouze sam ze sebe. protoze evidentne nemas ani tucha o souvislostech.
    pritomnost usa v jizni koreii je jeden ze dvou hlavnich severokorejskych argumentu pro vyvoj zbrani, ve chvili kdy jim ho seberes skutecne o cast vymluv prijdou, embargo je druhy...
    a jsou to tyto dva pozadavky, kterymi podminuji zastaveni sveho jaderneho programu...
    takze proc si vymyslis, mas snad navic ne ?
    a co se tyce napadeni jizni koree, to samozrejme muzes jim verit, kdyz tim vyhrozuji, ale ja bych spis premyslel a toto zaradil mezi klasicky repertoar severokorejske propagandy, nikoliv jako realitu..
    panicky strach vladnouci elity nk z toho ze by prisli o moc jim zadne skutecne valecne doprodruzstvi nedovoli, oni nemaji zajem se ze sveho luxusniho zivota prestehovat do studenych betonovych bunkru, analyz na to taky najdes dost. a to ze by usa primo nebylo v jizdni koreii by tomu po nejakem pripadnem utoku smerem na jih nijak nezabranilo, mozna by se to jen protahlo
    DIVER
    DIVER --- ---
    ANDY_WARHOL: ok, jestli je chyba na me strane, tak vysvetluj :)

    "jeste v 80 letech to tak vyhroceene nebylo, ta zeme nebyla tak uzavrena, bezne se tam jezdilo i od nas" - ???

    "podle me by prave hodne pomohl odchod usa z jizni koree (...) nk by ztratila moznost se na to vymlouvat" - ???
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DIVER: fascinuje me jak clovek, ktery se honosi tim ze dela v mediich ma tak velky problem porozumet psanemu textu..
    DIVER
    DIVER --- ---
    "podle me by prave hodne pomohl odchod usa z jizni koree, protoze cinani je tam taky nechteji a nk je naraznikove pasmo pro ne... byl by to proste impulz, ktery by to trochu nakopl a nk by ztratila moznost se na to vymlouvat"

    cinani nechteji USA v jizni korei / nk by ztratila moznost se vymlouvat na USA???

    takze fakta: "Obrana Jižní Koreje je založena na úzké spolupráci jihokorejské a americké armády. V současné době slouží v Jižní Koreji 28 500 amerických vojáků označovaných jako Korejské síly Spojených států USFK (United States Forces Korea)." http://www.armadninoviny.cz/americka-a-jihokorejska-armada-ukazuji-svaly.html

    aha, takze Kim, kterej opakovane vyhrozuje vymazanim soulu z mapy jako potom otoci a bude hodnej strejda? tsyve, to je 100% koncentrovana naivita :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    pri podobnych vylevech me neprestava udivovat, jak muzou byt dnes lide - se svobodnym pristupem k informacim a se zkusenosti z vlastni historie - tak omezeni, ze z nich neco podobnyho vubec vypadne.

    treba tohle je taky perla: "jeste v 80 letech to tak vyhroceene nebylo, ta zeme nebyla tak uzavrena, bezne se tam jezdilo i od nas" ANDY_WARHOL:

    ano, od nas, tj. z komunistickeho ceskoslovenska, tam jezdili soudruzi, aby tady pak referovali o tom, jak se maji ti severokorejci bajecne a svobodne. vuci svobodnemu bloku zapadnich zemi byla KLDR za studene valky pochopitelne mnohem uzavrenejsi nez dnes, kdy tam jezdi za Kimem basketbalista Rodman, dalsi zapadni turisti a zapadni firmy si tam nechavaji delat zakazky za babku (kanadsky autor tohoto komixu http://www.iliteratura.cz/Clanek/24461/delisle-guy-pchjongjang-vylet-do-severni-koreje to doklada).
    DIVER
    DIVER --- ---
    na sjednoceni korei uz plany jsou. a bude to stat - pri optimistickych odhadech - skoro bilion korun.

    viz: http://zpravy.ihned.cz/c1-53484280-jizni-korea-pripravuje-miliardy-chce-sjednoceni-s-kldr-do-20-let

    _______________


    ANDY_WARHOL: a sry, ale ty tvoje zoufale naivni reci o tom, jak za utlak a bidu KLDR muze USA, jsou jak z minulyho stoleti a to jeste navic z vychodniho bloku. v hospode uz bych si od tebe odsednul nebo ti brzy polil hlavu pivem.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tohle samozrejme nikdo nechce. ten prechod musi byt postupny... postupne reformy. ale dokud bude hrozit vladnouci kaste poveseni na kandelabrech, tak se tam nic nezmeni...
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    KUATO: Ja. Imho by pád režimu a následný příliv uprchlíků položil jih výrazně spolehlivěji než válka.
    GHOSTBC
    GHOSTBC --- ---
    ONITSUKATIGER: Planuji az tenhle patek! Dej vedet
    KUATO
    KUATO --- ---
    SADAKO: navic JK ani Cina by nebyla nadsena ze statisicu hladovych bezencu, ktere by asi nebylo mozno zaclenit do normalni spolecnosti, pac pochazeji z jineho vesmiru.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    ANDY_WARHOL: Ono to, co se státního zřízení týče, v Jižní Koreji není dvakrát k vyskakování ani teď.

    DZODZO: Já ne. KLDR nemá ropu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: jeste k tomu, ja sem tu nehledal puvodne viniky ale popisoval sem proc si myslim, ze zpravodajstvi neni objektivni..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    podle me by prave hodne pomohl odchod usa z jizni koree, protoze cinani je tam taky nechteji a nk je naraznikove pasmo pro ne... byl by to proste impulz, ktery by to trochu nakopl a nk by ztratila moznost se na to vymlouvat...
    cina by nemusela resit, ze ma usa na svem dvorku a jeji ochota k tomu nejak to tam vyresit by znacne stoupla..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: ale to si myslim taky..
    ja sem popisova minulost spise
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja jen ze se snazim divat na veci objektivne a radeji je resim, nez ze se snazim hledat viniky. Faktem je ze severo-korejsky rezim preziva jen a jen diky Cine. USA toho uz moc udelat nemuze a na nejakou zasadni liberizaci severo korejskych a americkych vztahu uz je zrejme pozde; Ted je na rade Cina ktera je zrejme priposrana z toho ze kdyz pujde severo-korejsky rezim do kytek tak bude na rade ten jejich, ale i tak jim ocividne dochazi trpelivost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam