BRAMBOROVY_KRAL: ja vim ze ty moc nectes co pisu. ale tvrdim jen to, ze to tam usa akceleruje, ne ze se to tam deje primarne kvuli nim...
nicmene to, ze Versaiska smlouva a dusledky pro prvni svetove valce zdecimovane nemecke obyvatelstvo, ktere samo o sobe za valku nemohlo (obycejny clovek na to proste nemel vilv) akcelerovala nastup hitlera, to pravda je take...
ti lide tam casto nemeli co zrat, kvuli placeni reparaci za valkcu co nemohli, a pak prisel tenhle sasek a rekl jim, serem na to my jste nejlepsi narod na svete, co bychom platili, platit budou ostatni az jim nakopeme prdel.
jiste naslo se dost lidi, kteri ho s tim poslali nekam, ale take spousta ne. verim tomu ze nebyt te situace, tak by mozna hitler neuspel - ale mozna
puvodne se tu rozebiralo to, zda informace, ktere se k nam o severni korei dostavaji jsou pravdive nebo propaganda... ja rikam jen a pouze to, ze se k nam nedostava cela pravda, ze ano zverstva se tam deji, ano jsou za to zodpovedni mistni vladnouci predstavitele, ale take na tom ma podil embargo a tlak ze strany usa a to druhe se k normalnimu cloveku nedostane... potom jsou informace zkreslene... protoze kdyby se o tom zacalo mluvit, treba by se vytvoril nejaky tlak na usa na zmenu politiky. podle me by meli zkratka odejit z jizni koree a neporadat tam ty provokativni vojenska cviceni, protoze to vzdy jen vyeskaluje situace, pak bude nk donucena jednat, protoze se nebude mit na co vymlouvat a cina uz si to pohlida... jenze cina nechce mit u sebe na dvorku usa vojaky, takze ted ji tento stav vice mene az na nektere excesy vyhovuje... a tim se to proste konzervuje a unvnitr i zhorsuje, protoze cim vic jsou uzavreni, tim min je mozne na ne nejakym smyslupnym zpusobem tlacit - jak je videt jen z pozice sily to v podstate nefunguje, je treba proste najit jiny zpusob... pokud by usa udelalo gesto a odeslo z jiznii koree, tak by se s tim treba hnout dalo...