• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERKLDR - Korejská Lidově Demokratická Republika

    Aktuálně



    • Doporučuji další dvě fotoalba z KLDR. Odkazy odsud z diskuze, jsem dal na nástěnku.

    • A dále rozhovor s Kim Jong-namem, nejstarším synem Kim Jong-Ila.
      TADY.
      Kim Jong-nam měl být příštím vůdcem KLDR. Teď se podržte, cituji: Following a much-publicized botched attempt to secretly visit Japan's Disneyland in May 2001, he was thought to have fallen out of favor with his father. Vůdcem KLDR se kvůli návštěvě Disney-Landu tedy nestane.
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: "kdyby nebyly vsechny penize a zdroje posilany na armadu a na jaderny vyzkum ?" Aha uz to chapu. Takze ty svadis zodpovednost za to ze Kim je despota co radeji investuje do armady aby se udrzel nad hladinou nez aby krmil vlastni lid na USA. Ok. Doporocuju diskuzi na novinky.cz, takovych jako jsi ty je tam spousta.

    Mimochodem stazeni 20 000 vojaku nic nemeni, to neni invazni armada, pokud amici chtej mohou severni koreu klidne rozbombardovat z vody. (Coz samozrejme asi nikdy neudelaji protoze valka by znamenala okamzity rozbombardovani Seoulu, at uz s jadernymi hlavicemi nebo ne, coz je taky ten duvod proc mi tvoje fantazie o americke invazi NK pripadaj tak posahany)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: prosimte, tohle sou argumenty
    ty si zase smichal dve ruzny veci
    1, vec bylo tema toho jak jsou zpravy zkreslene, coz ma vic duvodu
    2, vec je ze jeden z tech duvodu je podle me nevysvetleni podilu toho tlaku vyvyjeneho z venci, na velikosti utrpeni toho naroda...
    odpovez mi zcela jasne, myslis si, ze by tam ten hladomor probehl (nebo aspon ze by zasahl tolik procent obyvatel) kdyby nebyly vsechny penize a zdroje posilany na armadu a na jaderny vyzkum ? pokud odpovis ne
    tak druha otazka, myslis si, ze by ty jaderne zbrane vyvyjeli bez toho aby jim usa realne hrozili ? , protoze to je oc tu bezi, podle me jim realne hrozi invazi, nam to ovsem na nos nevesi... - jenze my se nedozvime co tam probiha..
    a kdyz se podivame co se deje jinde ve svete, tak i kdyby jim nehrozili, tak zarazeni na osu zla samo o sobe staci, aby se nejaky stat zacal bat... ja jako predstavitel tohoto statu bych se teda bal..

    to stazeni by melo symbolicky vliv tim, ze by ukoncilo tu hrozbu... pak by se ovsem videlo, jestli uz neni pozde a ta vojenska masinerie by se vubec dala zastavit... mozna uz pozde je a nic by se nezmenilo, to nerikam, ale ten podil, ze se to dostalo do toho stavu proste usa ma...
    a ne nemyslim si ze by se s kima stal demokrat a ani sem to nikde netvrdil - zase nejaky tvuj demagogicky argument. nevim proc tohle delas... k cemu pak takova diskuze ma byt, kdyz neustale schvalne prekrucujes co tvrdim...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Hele a i kdyby USA mela agenty v jihokorejskych medii ktery jim narizuji vypoustet anti-severo korejskou propagandu tak co? Minus bod pro USA, jasne, ale to nic nemeni na tom ze severni korea jedna velka brecka utrpeni a zverstva a nejaky stahovani 20 000 americkych vojaciku z jizni koreje z Kima neudela demokrata.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    usa ty jaderne zbrane nepouzily nakonec, takze o co by se zmenilo, kdyby s nima v padesatych letech nezacaly vyhrozovat ? pokud vim, to nemelo na severni koreu vliv, co se tyce jednani o miru...
    i kdyz mohu se mylit...
    ovsem to melo vliv v pozdejsi dobe.. a take dodnes pritom usa a kazdorocni obrovske cviceni, kdy se vubec nk nedivim, ze si nejsou jisti, jestli to nema byt jen maskovani invaze...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: ja ne, ale to je jedno
    to ale neni jediny duvod.
    to ostatni sem vysvetloval.
    nicmene ted uz ta diskuze sklouzla do osobnich utoku a demagogie. nakonec uz sem tu byl i pomalu obvinen z toho, ze sem komunista, coz je u me tak daleko pravdy, ze to ani nema cenu negovat...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: tak jak si vysvetlujes, ze vyvozujes (podle me schvalne) takoveto zavery z toho co pisu ? kde jsem naznacil ze mely usa nechat severni koreu zchramstnout jizni ?
    nikde...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Protoze jdou skrz jizni koreu ktera je samozrejme s radosti tridi/manipuluje/prehani. To uz tady snad nekdo rikal ne? (Ty sam)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nechci si nic vynutit, ta diskuze zacala tim, ze se me nekdo ptal, proc si myslim ze zpravy z nk jsou pul na pul manipulace, tak sem to zacal vysvetlovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: takze demagogie...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja porad nechapu co si tady chces vynutit. Ano kdyby USA nechala NK annexnout JK tak by dneska, mozna, ta zeme vypadala vic jako cina. Ale myslim ze ti dneska vsech 50 milionu jiho-korejcu potvrdi to, ze jsou radi ze tomu tak nebylo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: to tedy nepopira, nebo snad myslis, ze v cine netrpi ?
    ale urcite se mistni situace neda srovnat s nk....
    takze by tam trpeli tak i tak, ale asi by se tam zilo o poznani lepe nez dnes, nebyt tlaku usa.
    je to vic srozumitelnejsi ?
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    ANDY_WARHOL: "ja nerikam ze tam za to muze amerika, ale ze tlak usa akceleruje utrpeni mistnich lidi a ze bez totho tlaku by nk byla tak mozna trochu horsi verze ciny."
    Druha cast vety v podstate popira tu prvni...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste jednou pro blbecka co neumi cist.
    ja nerikam ze tam za to muze amerika, ale ze tlak usa akceleruje utrpeni mistnich lidi a ze bez totho tlaku by nk byla tak mozna trochu horsi verze ciny. chapest ten podstatny rozdil v tom co tvrdim ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DIVER: napodobne, ale ty mas smulu, protoze ja uz mam deti

    DIVER: prozrad mi kde delas, protoze jestli zamestnaji blbecka jako ty, tak to musi byt firma jako noha
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    tak zbezne jsem si precetl diskuzi o moznym sjednoceni, za co muze Amerika apod. a tak bych to osvezil svym pohledem :)
    podle me se zapomina na to, ze "vladnouci elita v severni korei" neni zadna homogenni struktura, ale ze se tam jako v jakykoliv jiny spolecnosti na svete drsne bojuje o moc. nezapominejte na to, ze mladej Kim to nemel vubec lozeny ze bude ty zemi sefovat, snad sem i cetl ze prezil pokus o atentat a stalo to zrejme hodne energie presvedcit armadu, ze maj poslouchat prave jeho - a kdo vi jestli ho vubec poslouchaj. Proto bejt vlada Jizni Korei tak urcite nepozadam amiky, aby odjeli domu, protoze pak to treba zmirni napeti na hranicich. Dalsi primer bych videl v Egypte, kde behem par dnu armada uplne prevzala moc a kdyby al-Sisi byl totalni magor, tak treba uz valci s Izraelem, kdyz se najednou nemusi na nikoho ohlizet - je to divokej primer, ale slouzi jen k ilustraci toho, ze kdyby se dostal v severni korei k moci nejakej posahanej general vychovavanej odmalinka nenavisti k USA a kdyby najednou byl v postaveni zavelet armade do utoku, tak by ho to imaginarni stazeni amiku asi nedojalo.

    GHOSTBC
    GHOSTBC --- ---
    kousek od baráku Vršovice je nová privátní kinokavárna, moderní kinosálek zdarma, měl by někdo zájem o víkendu přijít na promítačku? Nejspíše příští týden...
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: "holt hledat za vsemy problemy Ameriku je tedka v mode"

    jj :(
    DIVER
    DIVER --- ---
    DZODZO: jasny, dokud tam budou kimovci, zadny sjednocovani nebude, ani vyraznejsi podpora. ja to vidim tak, ze i kvuli ty vseobecny lobotomii v KLDR bude ta hranice i po sjednoceni nejakym zpusobem a nejaky cas fungovat. a prostupna bude spis z jihu.

    tam to nebude takova sranda jako s nemeckama (coz ekonomicky zadna sranda taky nebyla). ty lidi jsou nekde uplne jinde. ale jedinej, kdo jim muze pomoct, je ta jizni korea. i kdyz je mezi nima propastnej rozdil, jsou tam spolecny rodiny a jazyk. ale bude to strasne tezky a ty starsi generace to uz nepoberou. mozna jim udelaj nejakej skanzen (sranda) nebo si najdou svuj zpusob jak dozit v kapitalismu.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    DIVER: Nema to smysl, holt hledat za vsemy problemy Ameriku je tedka v mode a to je spis stav mysli nez neco co bys mu mohl vymluvit. (Ne ze bych tady zrovna chtel branit Amiky, maj na svy hlave masla dost)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DIVER: to vyzera ako dobry tunel, sice este nie je konkretne jasne ako ku zjednoteniu dojde (nejakou... mierovou cestou), ale uz sa zbieraju peniaze, ja teda radsej prispejem na utulok pre macky v Hodonine, tam aspon vidim konkretne vysledky :)

    dokial tam nevykape ta vladnuca vrstva, ktora sa svojho statusu dobrovolne nevzda (po "demokratizacii" by s nimi zrejme prebehol medzinarodny tribunal za zlociny, ktore napachali na vlastnom obyvatelstve), tak to na mierove riesenie moc nevidim

    a nie su tam ani ziadni "freedom fighters", ktori by dokazali rozozrat rezim zvnutra, pokial k nejakemu zjednoteniu dojde, tak to bude bolestive

    prenesene sa tento problem "chudobneho suseda" na medzinarodnej urovni da zobrazit na lokalnom probleme napr. s nasou chudobnou neprisposobivou mensinou, tiez vznikaju rozne fondy a granty z EU na pomoc tymto ludom, ale problem s nimi tu stale je a zatial to tiez nevyzera, ze sa s nimi da dohodnut "po dobrom"
    nie su v uplne rovnakej situacii, ale pre ilustraciu toho ze na ludskom nestasti sa najlepsie ryzuje to staci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam