• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Proc ? Ja tu zpravu zaznamenal na webu ceske televize, takze aspon v CR byla vydana z mist nejpovolanejsich - tak mi rekni co je na tom jeho linku spatne ?
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LEXIK: Tyjo, měj trochu soudnosti s tím linkováním...
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    EVROPA: Brusel obléká hnědou uniformu - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-brusel-obleka-hnedou-uniformu-dw2-/p_zahranici.asp?c=A121129_210429_p_zahranici_wag

... jj Evropské hodnoty !!!
    JACOB
    JACOB --- ---
    ITCHY: Naopak, ja bych hlasovani pravo nemel take :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Francii se nelíbí propouštění v Arceloru a chce jeho hutě znárodnit — Ekonomika — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/205690-francii-se-nelibi-propousteni-v-arceloru-a-chce-jeho-hute-znarodnit/

Evropske hodnoty rikas ? :)
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    zcela automatickým předpokladem totiž je že autoři podobných výroků mají dostatek drzosti aby sebe sami zahrnovali do skupiny vyvolených, i když pro to nemusí existovat jediný objektivní důvod...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    JACOB: ne nepatří ,přesto mám pro zdějšího ubermesche otázečku, že co je ten etalon, čim je dáno hlasovácí právo, majetkem, rodem či inteligencí pane elito???
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    E2E4: přesně to mám na mysli...

jinak tento mýtus o tradicích je zcela jasným umělým a produktem kdy je nutno použít nějakou otřepnou frázi, mlátit s ní kolem sebe do té doby než se stane obecně přijmaným faktem
    i slavné francouzské Liberté, égalité, fraternité ke kterému se tento údajný evropský duch asi nejvíc blíží je postaveno na piedestalu mrtvých těl z dílny slečny gilotiny
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ITCHY: zřejmě těmi tradičními hodnotami je mír - ovšem v praxi způsobený především prohranou válkou, poklesem významu a síly evropských zemí a studenou válkou.

otázka je, že co je to sdílení a čeho tedy vlastně, téhle fikce, že to je zásluha EU?

trochu mi to připomíná "vzývání družstevního ducha" z doby transformace bytových družstev u nás - když jste na schůzi bytového družstva potřebovali něco (typu bezplatné převody bytů) prosadit, stačilo prohlásit, že to je v souladu s družstevním duchem, a tenhle argument docela fungoval..
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LUBOB: si zapoměl cortese,urbana II,inocence III,reconquistu ve španělsku, antama goncalveze,napoleona a spoustu dalších zcela jistě pro evropu tradičních a úžasných počinů a osobností
    krátký pohled na evropu ukazuje její odkaz spíše v pozici agresora a válečníka
    to že posledních 50 let se hlásíme k hodnotám opačným není ani tak důsledek vyspělosti,nedělám si iluze jako spíš úpadku mocenského a rozdělení moci ve světě, kde holt evropa už nemůže hrát silovou hru,ergo se najednou stává mírotvorcem
    tradiční odkaz evropy je bohužel opravdu z pohledu historie spíš agrese a totalita ať se nám to líbí nebo ne
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    JACOB: Jn, ja jsem to jen musel hodit jako kontrast s tim jak funguje EU :)
    Jinak je mi jasne, ze mluvis o kulturnim odkazu, jenze i ten se mi nejak tezko predstavuje, pokud to nema byt jen jako nejaka suma historickych zkusenosti evropy, a kazdopadne mi nejak unika jak to souvisi s EU, krome toho, ze se nejspis za X let budem na tuto eru divat jako na dalsi selhani naivniho idealismu zneuziteho centralistickymi oligarchy...
    JACOB
    JACOB --- ---
    OJIRIO: Nazor, se kterym se rozhodne ztotoznuju :) Stejne jako s nazorem, ze vseobecne volebni pravo je perverze. Ale to uz sem nepatri
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    JACOB: V antickem recku naopak byl velmi silny a rozsireny nazor o tom, ze demokracie na vetsim meritku, nez mestske staty, nemuze fungovat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Co je tvoje pointa, ze Evropa nema zadny svebytny odkaz?

ale jisteze ma. marx, engels, hitler, ... you name it :-)

JACOB
    JACOB --- ---
    E2E4: To samozrejme nepopiram, ale kdyz treba Spinoza vydal v roce 1670 svuj Theologicko-politicky traktat, kde masivne obhajuje liberalni demokraci, tak pomoc z emeriky moc velkou nemel
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    RAGNAROK, JACOB: s vetsi davkou fantazie si dokazu predstavit, co se tak asi mysli temi civilizacnimi hodnotami. Ale to co sakra znamena kdyz nekdo rekne, ze hlavni naplni EU je jejich sdileni?

Necekam, ze tu nekdo bude obhajovat Fisherovu frazi, jen jsem doufal, ze se najde nekdo, kdo mi vysvetli jak to myslel ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JACOB: no američani se v tom taky trochu angažovali, že.
    JACOB
    JACOB --- ---
    E2E4: To je argument proti? Porad je to vytvor evropske intelektualni elity (coz jsou z definice jen NEKTERI lide).

A mimo to, lze argumentovat o sirsim evropskem odkazu pocinajice klidne uz v antickem Recku. Co je tvoje pointa, ze Evropa nema zadny svebytny odkaz?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ESTEN: Jen symbolika & příklad. Reálně 90% v Africe jako běloch nepřežiješ noc mimo hotel. Vot takaja kultura v drugom mire ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JACOB: to je pěkná demagogie - je to výmysl renesance / protestanství, které byly v NĚKTERÉ části Evropy.. Jinde byl temný středověk.
    JACOB
    JACOB --- ---
    E2E4: Davat zasluhu EU urcite ne, ale Evrope klidne ano :) Je to evropsky vymysl, cili to EU klidne muze "sdilet" :)
    Ale jinak souhlas, predvolebni prazdnej vyrok od politika, nic moc zajimavyho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam