• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ITCHY: Proč by to měla být lež? Co mi vadilo, byla právě ta hysterie autora a tendenčnost článku - a tu bych tedy "nepominul".
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    OTAVA: typická francouzská cesta-ostatně díky této metodě se francii celkem úspěšně podařilo zlikvidovat například předválečný letecký a automobilový průmysl
    a pak že 2x nevstoupíš..holt atomu vodíku....
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    Farage: Mr Cameron, why not accept my challenge for a debate? - 1 Translation(s) | dotSUB
    http://dotsub.com/view/0fac36a2-6453-4626-a093-b552b62b6132
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: pokud pomineme hysterii autora a tendečanost článk p. vlka
    EUobserver.com / Foreign Affairs / EU countries consider sanctions on Israeli settlers
    http://euobserver.com/foreign/118317
    je toto lež?????
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Předpokládám ale, že na webu české televize se nejednalo o tenhle zvratek pana Václava Vlka st., ne?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    JACOB: aha..překvapils...a to by ti nevadilo?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Proc ? Ja tu zpravu zaznamenal na webu ceske televize, takze aspon v CR byla vydana z mist nejpovolanejsich - tak mi rekni co je na tom jeho linku spatne ?
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LEXIK: Tyjo, měj trochu soudnosti s tím linkováním...
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    EVROPA: Brusel obléká hnědou uniformu - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-brusel-obleka-hnedou-uniformu-dw2-/p_zahranici.asp?c=A121129_210429_p_zahranici_wag

... jj Evropské hodnoty !!!
    JACOB
    JACOB --- ---
    ITCHY: Naopak, ja bych hlasovani pravo nemel take :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Francii se nelíbí propouštění v Arceloru a chce jeho hutě znárodnit — Ekonomika — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/205690-francii-se-nelibi-propousteni-v-arceloru-a-chce-jeho-hute-znarodnit/

Evropske hodnoty rikas ? :)
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    zcela automatickým předpokladem totiž je že autoři podobných výroků mají dostatek drzosti aby sebe sami zahrnovali do skupiny vyvolených, i když pro to nemusí existovat jediný objektivní důvod...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    JACOB: ne nepatří ,přesto mám pro zdějšího ubermesche otázečku, že co je ten etalon, čim je dáno hlasovácí právo, majetkem, rodem či inteligencí pane elito???
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    E2E4: přesně to mám na mysli...

jinak tento mýtus o tradicích je zcela jasným umělým a produktem kdy je nutno použít nějakou otřepnou frázi, mlátit s ní kolem sebe do té doby než se stane obecně přijmaným faktem
    i slavné francouzské Liberté, égalité, fraternité ke kterému se tento údajný evropský duch asi nejvíc blíží je postaveno na piedestalu mrtvých těl z dílny slečny gilotiny
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ITCHY: zřejmě těmi tradičními hodnotami je mír - ovšem v praxi způsobený především prohranou válkou, poklesem významu a síly evropských zemí a studenou válkou.

otázka je, že co je to sdílení a čeho tedy vlastně, téhle fikce, že to je zásluha EU?

trochu mi to připomíná "vzývání družstevního ducha" z doby transformace bytových družstev u nás - když jste na schůzi bytového družstva potřebovali něco (typu bezplatné převody bytů) prosadit, stačilo prohlásit, že to je v souladu s družstevním duchem, a tenhle argument docela fungoval..
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    LUBOB: si zapoměl cortese,urbana II,inocence III,reconquistu ve španělsku, antama goncalveze,napoleona a spoustu dalších zcela jistě pro evropu tradičních a úžasných počinů a osobností
    krátký pohled na evropu ukazuje její odkaz spíše v pozici agresora a válečníka
    to že posledních 50 let se hlásíme k hodnotám opačným není ani tak důsledek vyspělosti,nedělám si iluze jako spíš úpadku mocenského a rozdělení moci ve světě, kde holt evropa už nemůže hrát silovou hru,ergo se najednou stává mírotvorcem
    tradiční odkaz evropy je bohužel opravdu z pohledu historie spíš agrese a totalita ať se nám to líbí nebo ne
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    JACOB: Jn, ja jsem to jen musel hodit jako kontrast s tim jak funguje EU :)
    Jinak je mi jasne, ze mluvis o kulturnim odkazu, jenze i ten se mi nejak tezko predstavuje, pokud to nema byt jen jako nejaka suma historickych zkusenosti evropy, a kazdopadne mi nejak unika jak to souvisi s EU, krome toho, ze se nejspis za X let budem na tuto eru divat jako na dalsi selhani naivniho idealismu zneuziteho centralistickymi oligarchy...
    JACOB
    JACOB --- ---
    OJIRIO: Nazor, se kterym se rozhodne ztotoznuju :) Stejne jako s nazorem, ze vseobecne volebni pravo je perverze. Ale to uz sem nepatri
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    JACOB: V antickem recku naopak byl velmi silny a rozsireny nazor o tom, ze demokracie na vetsim meritku, nez mestske staty, nemuze fungovat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Co je tvoje pointa, ze Evropa nema zadny svebytny odkaz?

ale jisteze ma. marx, engels, hitler, ... you name it :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam