• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: drahá a pomalá ano, tohle mám v jedné signtauře. já jako aspirující politik jsem musel k tomuto zaujmout nějaký postoj, a protože obě témata jsou problematická, tak jsem se rozhodl je odbýt jednou větou.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JIMIQ: draha? snad vynosna, ne?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    hodně neefektivní, drahá a pomalá forma euthanasie :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: já nad tím přemýšlel, a napadlo mi, že kouření je především forma euthanasie. a já jako liberál nemůžu přece bojovat za zákas euthanasie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Insider leak: Koukal jsem ve společném programu (zatím otevřeném, rozpracovaném, a ještě nezveřejněném) pro volby do Europarlamentu, že my Piráti budem požadovat o letním čase referendum! :-) Ačkoliv mě osobně nevadí, dostatečným důvodem k jeho zrušení je jistě to, že ho nařídil zavést Adolf Hitler. Zrušení jeho diktátorské zvůle v referendu by byl docela symbolický čin posunu Evropy směrem od svévolné byrokratické regulace směrem k demokracii.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ITCHY: Mladí hlavně dělají to, co je cool. Ale taky mají limitované finanční zdroje. IMO musíš hrát na obě tyhle struny...
    S pojistným je přesně ten problém, který popisuješ. Samozřejmě můžeš selektivně zvolit jenom to kouření, ale i kdybys to nakrásně nějak prakticky realizoval, určitě se za chvíli najde někdo, kdo začně dumat, proč by se to nedalo uplatnit i na některý z dalších tebou uváděných příkladů. Anebo to rovnou otočit: pokud nebudeš dodržovat zásady 1 až X, tak levné pojištění mít nebudeš. Nene, to by se cesta nebyla...

ITCHY: V tomhle ohledu se politické partaje církvi podobají - mají víru v jimi hlásaná řešení. A asi je to potřeba. S tím nic nenaděláme, obávám se. Bohužel i ti zodpovědní mají nárok dělat chyby a zkoušet i slepé uličky...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: pokud někdo rozhoduje na základě víry nechť se dá k církvi či nese za svá rozhodnutí hmnotnou zodpovědnost, to je totiž to co politice chybí..rozeznej pak chtěné od nechtěného....
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE:mladi ma sklon k rebelii proti systemu taK TO PROSTE JE,tzn statem potlacovane ci zakazovane aktivity jsou o to vice sexy...ano nejake vicemene nepatrne procento mozna prestane, valna vetsina bude ale vymyslet cestu jak se vyhnout spotrebni dani-tedy rust cerneho trhu
    jinak preferuju zasah do pojistneho,ale to tam musis promitnout i prejidani, nedostatek sportu,primru sportu:-), stres,rizikove konicky a jine,coz budes spatne prokazovat a dobrovolne se ti asi nikdo priznavat nebude,ze?
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ITCHY: To máš sice pravdu, ale pořád ještě platí, že účinně rozhodovat se dá pouze shora a v zájmu všech je, aby rozhodovali zejména politici - a ti mají už tak nějak v povaze na základě zbožných přání... A o kompetentnosti si často nemusí nic povídat, to je jasné:)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    ITCHY: Bojím se, že se dostáváme mimo téma auditka. Motivace zda a proč začít kouřit / přestat s kouřením je docela komplexní záležitost, kde vůle či její nedostatek je sice důležitým faktorem, ale nikoli původcem.
    Tak jako tak, pokud se v té oblasti stát hodlá angažovat (a píšu záměrně stát, EU by se do toho podle mne drát neměla), pořád si myslím, že nejúčinnější opatření vede přes peněženky - ať zvýšením spotřební daně, nebo nějakým zásahem do pojistného. Samo o sobě ovšem nestačí...
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: bohuzel to ze co eu ,potazmo regulace ala eu dela,spatne dela je defacto axiom ....
    proste jako vzdy se prijimaji opatreni jejichz dusledky ti kteri opatreni prijimaji nedokazi nebo nechteji videt...to musime projit kalvarii empiricke zkusenosti aby se naplnila slova realisty schopneho analytickeho mysleni- vidite ja vam to rikal...to co vedeli uz vrabcaci na strese o biopalivech ,na to potrebovali zodpovedni cinitele a politici dlouha leta a miliardy eur nasich penez rozfrcanych, byt kdejaky jouza na na nyxu tvrdil ze to je kravina

proste a jednoduse rozhodovani shora neznamena vzdy rozhodovani kompetentnich,ci rozhodovani obecne prospesne - posledni dobou nabyvam dojmu ze to je vyhradne a vzdy naopak viz nedavna operace cnb na oslabeni kurzu...ale to sem nepatri a koncim
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    BANSHEE: si asi nikdy nebyl mlady,co???
    jinak ani sebebrutalnejsi zdrazeni cigaret nikoho kourit neodnauci, to skutecne jen prospiva cernemu trhu, nicemu jinemu....
    mimochodem sam jsem byvaly kurak,nicmene aspekt spotrebni dane nebylo to co me donutilo prestat,prestal jsem protoze jsem proste chtel prestat....vzdy je potreba vlastni vule a rozhodnuti, diktat ci tlak shora je mnohdy kontraproduktivni....
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Upřímně, jako kuřák jsem přesvědčen, že pokud se stát stále hodlá zaklínat tím, jak je potřeba omezit kouření, a to zvláště u mladých, tak jedinou opravdu účinnou cestou je surové zdražení cigaret spojené s účinným hlídáním černého trhu. Fakt si nemyslím, že jsou cigarety natolik sexy, aby to mláděži stálo za to, dávat za ně velké peníze, které se dají lépe investovat do drog;)

Veškeré kroky spojené s obrázky na krabičkách, výhrůžnými nápisy a zákazy zaoblených hran považuji nejen na naprosto neúčinné a zmatené, ale navíc za pokrytecké. Anebo se stát musí přestat zaklínat potřebou omezit kouření...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: to neustale zvysovani spotrebni dane, to povede k podobnemu vysledku.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Jestli je dobře co?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: A to je dobre podle tebe ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    cigarety zdražují kontinuálně kvůli spotřební dani.

pricemz omezovani koureni jde proti tomu.

BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    OTAVA: Hm, cigarety zdražují kontinuálně kvůli spotřební dani. Nevím, nakolik roste černý trh, ale ten je pořád ze své podstaty nelegální - tudíž se proti němu dá do nějaké míry bojovat. Nakolik je nějaká registrace vyráběných cigaret účinným krokem, to netuším. Ale určitě bych se v první řadě neopíral o názory nějakého pána z Imperial Tobacco;)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    BANSHEE: ja bych teda nerekl, ale vyvracet ti to nebudu.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    LUBOB: Toto je kvalitní názor:)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BANSHEE: Cigarety zdrazi, zvetsi se cerny trh. EU tedy opet pritvrdi v regulaci, cigarety opet zdrazi a cerny trh bude obri a generovat obrovske zisky.

A tak to pujde nez se neco velkyho nestane.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    BANSHEE: vzhledem k tomu, ze zkurvej skoro vsechno na co sahnou, neni potreba to nejak dal rozebirat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam