• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    FESTER
    FESTER --- ---

END OF THE EU? Germany warns FIVE more countries could leave Europe after Brexit | World | News | Daily Express
    http://www.express.co.uk/...-THE-EU-Germany-France-Austria-Hungary-Finland-Netherlands-Europe-Brexit
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRENMCGUIRE:
    To je teda popis stavu, kterej si netroufl zavést bolševik na svém území ani v době, kdy ještě dokázal blbnout lidi, že plujem k prosperitě, případně je nutit, aby se tvářili, že mu to žerou, měl sice určenou státní maloobchodní cenu, ale ne po celym RVHP, pročež se věci vyplatilo pašovat :-), stejně jako platy.
    Problém je, že tyhle systémy ekonomicky nefungujou.
    S těma výrobkama, no on by to prostě němec asi nekoupil (i když, ještě za časů, kdy se cena dostatečně lišila, jsme tady měli napráskaný obchody sasíkama a ty "sračky" bouchali s boulema za ušima), pak se ceny srovnaly, ženy značky michelin u šestky vokoukaly a opotřebovaly, dneska o němce nezavadim, zato když tam nakupuju, koukám na němce, jak studujou a přebíraj výrobky skoro jako já :-) a mňamky typu náhražky tam maj taky.
    Vzpomínám dycky na Macka, ten nablbnul kamaráda řezníka, že lidi chtěj kvalitu, kamarád začal prodávat kvalitu, jenže ne za ceny fujtajblu z marketu, tudíž zkrachoval (ty kecy o kvalitě kterou lidi chtěj a zaplatěj jsou jen kecy), já takhle nabludil zelinářku na českej česnek, lidi, nejen já, ho chtěli..ovšem oni ho chtěli za cenu čínskýho, dodnes mi zelinářka hrozí květákem :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRENMCGUIRE: kompletně srovnat ceny všeho ?
    JONY
    JONY --- ---
    E2E4: ehm jaké trestání? Vždyť jedno ze zásadních témat toho referenda bylo, aby tam gastarbeiteři z ČR, Polska a dalších nových EU zemí pracovat volně nemohli.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Mne hlavne pride vtipne ako ludia 50+ hlasovali vacsinou za brexit a mladsie generacie chcu radsej zostat v EU. Pride mi, ze prva uvedena skupina je primarne motivovana nostalgiou po zlatych casoch UK, zatial co svojim hlasom pravdepodobne sposobuje ich ultimatny koniec (=rozpad UK)
    JACOB
    JACOB --- ---
    E2E4: Tak celej Brexit je primarne politicky problem zejo. Ted jim navic realne hrozi rozpad UK kvuli Skotsku a kdo vi, jak by se potom zachovalo Severni Irsko.
    Myslim ze uz to davno neni jenom o EU.. a nechtel bych byt ted jakymkoliv politikem v UK a todle muset resit
    E2E4
    E2E4 --- ---
    A jak je to vlastne s povinnou jednohlasnosti podminek brexitu jak rikal vcera sobotka? Je to pravda formalne a realne? Cr chce volny obchod s uk a moznost pro nase gastarbeitery tam pracovat, ovsem komise (a mozna tvrde jadro / nemecko?) chce naopak uk potrestat, aby odradili ostatni?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JACOB: I kdyby se ted napr v pruzkumu ukazalo ze chce vetsina zustat? eu ma prece tradici v referendech, ktere maji opacny vysledek (recko - zamitnuti podminek trojky, referendum o euroustave bylo v jedne zemi iirc bylo nahrazeno rozhodnutim parlamentu o lisabonske smlouve).. :)
    JACOB
    JACOB --- ---
    E2E4: Jj, je to (formalne) nezavazne, ale vzhledem k tomu jak to v UK funguje si nedovedu predstavit, ze by to referendum ignorovali
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Jak nekdo psal v novinach "eu ma s opakovanym referendem zkusenosti".
    Jeste by mohli zvysit kvorum a povinnou ucast, udelat referendum, nemit dostatecnou vetsinu a muset nechat brexit. :)

Jo a referendum v uk je pokud vim nezavazne, musi rozhnodnout vlada ne?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    he he, kazde referendum na tri vitezny sety :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JACOB: Jj, demokracie je funkční pouze v případě, že dopadne jak chtějí sluníčkáři, jinak to neplatí. Zajímavý je, že když podobným způsobem prošel v Irsku Lisabonský pamflet, nikdo neprotestoval...
    JACOB
    JACOB --- ---
    Million sign petition for new EU referendum - BBC News
    http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36629324

The petition will be considered by Parliament as it has passed the required 100,000 threshold.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EU referendum: Moody's cut UK's credit outlook to 'negative' - BBC News
    http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36626201
    The UK has had its credit rating outlook downgraded to "negative" by the ratings agency Moody's after the country voted to leave the EU.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    U.K.’s Richest Lose $5.5 Billion on Britain’s Vote for Brexit - Bloomberg
    http://www.bloomberg.com/...s/2016-06-24/u-k-s-richest-lose-5-5-billion-on-britain-s-vote-for-brexit
    5,5 miliardy jen nejbohatší patnáctka v GB,nejsem zrovna příznivec konspiračních teorií ale máloco by mě v současnosti zajímalo tak jako prozatim kompletní spis případu Jo Cox včetně materiálů od tajnejch,myslimže už je minimálně definitivně jasné jak vypadá jedna z vyšetřovacích verzí lol

TELLEMAHOOKA:
    Na Nyxu mám rád mj. to řešení gramatiky,taková lokální serverová specialita,radši si nepředstavuju jak vypadá zdejší auditko s topicem čeština ale zřejmě to bude ještě "lepší" než Věci Veřejné :D

Odhady byly dlohodobě tak nějak jak píšeš vyrovnaný ale časem začalo bejt zřejmý že fandové Brexitu vedou s udržitelnym náskokem a jak vidno s tim nezamávala ani vražda Jo Cox,bez toho by ve finále pěknejch pár procent přibylo.Samozřejmě i "seriozně" se tvářící zdroje se až příliš často zejména v případě politickejch průzkumů ohání cinknutejma hausnumerama a speciálně českejm médiím bych tady věřil NIC.
    TELLEMAHOOKA
    TELLEMAHOOKA --- ---
    TALPENNY: Že těch důvodů je víc a že je jeden absurdnější než druhý určitě souhlasím.
    Že EU navrhla spoustu píčovin určitě taky souhlasím, ale otázka je, kolik se jich schválilo a kolik zůstalo jen ve fázi návrhu.
    Zbytek textu jsem bohužel moc nepochopil v důsledku absence interpunkce ,ale tvrdit že každej soudnej člověk brexit očekával? To jako vážně? Odhady byly vyrovnaný, výsledek těsný. Kdyby mladí nebyli líní a důchodci aktivní, možná by to dopadlo i jinak.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TALPENNY: Tak ono chvíli to, jak vypadnul při otázce, na nějakej odchod, případně skok z okna vypadalo :-) Naštěstí on to vidí tak, že je ten chytrej, mocnej, ublíženej.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MANFRED:
    No,pokud by měl soudnost tenhle projev by se jmenoval složení funkce.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TALPENNY: Hezký je, že Junker chování prostě nezmění :-)
    Juncker insists Brexit not the beginning of the end for EU
    https://www.youtube.com/watch?v=ZszTVIhiwbg
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    TELLEMAHOOKA:
    Jestli to byl anebo nebyl hlavní důvod můžeme sáhodlouze polemizovat,jistě to ale bylo téma (o jeho smyslu-mj.- v situaci kdy je GB plná lidí z třetího světa a Asians není třeba naprosto polemizovat:)).
    Jako hlavní důvod bych viděl dodneška nevyřešený trauma ze ztráty imperiálního statutu,share pomyslnejch houslí se žabožrouty a Helmuty které tam nemá zejména starší generace stále příliš v lásce a sekundárně otroublé nikým nevolené aparátčiky z Bruselu kteří udělali snad všechno myslitelný i nemyslitelný proto aby
    a) vypadali jako co možná největší idioti
    b) vykazovali alarmující deficit čehokoliv co se jmenuje soudnost -viz tolikrát propíraný systém kvot atd. atd.
    Pokud si někdo myslel že to nezaregistrujou euroskeptický síly,sekundárně média a pořádně kníraté soudružky řešící tu rasismus nějakýho béčkovýho spotu tu zakřivení okurek případně kterak za stávající bezpečnostní situace efektivně a honem odzbrojit občany(ideálně ještě bez náhrady)......nerozmáznou velmi šeredně se spletl.
    (když vypíchneme aktuální dění před Brexitem ze mě ne úplně pochopitelnejch důvodů k jedněm z nejhalasnějších kritiků počínání Komise v otázce legislativy kolem zbraní patřili zrovna řadoví občané státu s jednou z nejpřísnějších úprav civilního držení zbraní na světě-ano mluvim o GB-to mj. svědčí o tom jak jsou tam unijní orgány "populární"-resp. teda byly.)
    Jinej výsledek než Brexit jsem já a asi mnoho soudnejch lidí co dění v EU aj. sledujou vzhledem k výše zmíněnému do vraždy Jo Cox která s očekávanými výsledky přeci jen dost zahejbala naprosto neočekával.

CROME:
    Tak že někdo už notně zasmrádlý strašák do zelí v podobě nacionalismu vytasí je klasika,proces pozvolné(!) evropské integrace v klíčových záležitostech je z mnoha hledisek v globalizujícím se světě nejspíš prospěšná záležitost ale doporučuju zvážit fakt že asi málokdo udělal Farageům a dalším takovou reklamu jako například počínání Junckerovy kamarily,prakticky nemuseli skoro hnout prstem :)
    Faktem je že k Lisabonu nemělo nikdy dojít a např. o Klausovi si můžeme myslet cokoliv ale téměř do puntíku došlo na to co předpovídal tzn. strkání rypáku do věcí co měly zůstat čistě v národních kompetencích,snížení kreditu menších států (ano,o nás bez nás) atd. atd.
    Poku nedojde k poměrně radikální reformě systému a důraznému klepnutí už velmi dobře etablovaných aparátčiků přes prsty do pár let jim to spadne jak domeček z karet,co už delší dobu pozoruju Junckera a další nejsem si VŮBEC jistej jestli jsou tohle ochotný chápat,s Frantíkama je to totiž to samý v bleděmodrým jako s GB a jak by dopadlo případný referendum např. v ČR tu asi nemusíme rozmatlávat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam