• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    GREATDRAKE: asi mas recht
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Na podobné debaty je možná tento klub lepší
    [ Pluralismus, Multikulturalismus a přistěhovalci ]
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    DJFRACTAL: roztrhle se s tím pytel teď nedávno, když se objevila ta zpráva, že Finsko má nejšťastnější obyvatele
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Jsem na fb členem několika skupin pro immigranty ve Finsku, jazyky, hledani prace, expat networking apod. Posledni dobou se tam objevuje stale vice proseb a nalehani z Maroka, Jizni Afriky, Bangladese ze jako: ja jsem ten a ten, bydlim tady a tady, situace zde je neutesena, budoucnost neruzova, pomozte mi dostat se do Finska, najit bydleni, praci, mit se lepe, budu navzdy vasim dluznikem...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ITCHY: Seš roztomilej :*

Až za to někdo bude stát tak rozhodně, nemám důvod argumentovat někomu kdo vede jihad za placatou zemi a masu uprchlíků má za dětskej tábor ;)

Určitě se najde někdo kdo za to stojí :)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    ITCHY: Asi už jsme off topic, ale i tak.

Jestli moderní stát hodně přerozděluje, tak potřebuje vysokou míru spolupráce a důvěry obyvatel, aby snášeli to přerozdělování.

Když si vezmeme, jak mrňavý je rozpočet EU proti národním rozpočtům, tak je pozoruhodné, jak alergická je na evropské transfery veřejnost v západních zemích, které EU financují, přitom národní transfery jsou snášeny neporovnatelně lépe. Proč?

To už psal Arnošt Gellner, že silná vnějšková odlišnost je problematická pro začlenění skupiy do národa.

Bude zajímavé pozorovat, jestli západní Evropa udrží současnou vysokou míru veřejných služeb i v situaci, kdy tam budou velké a rychle rostoucí cizorodé menšiny.

Já bych tipoval, že nadnárodní společnost se proti národní změní a ponechá občany víc samy sobě: chceš dát prvňáka do školy zadarmo? OK, ale půlka spolužáků ve třídě nebude mluvit vyučovacím jazykem. Chceš něco lepšího? Tady privátní škola (viz třeba trend v Německu).

Ač USA neznám, tak právě nehomogenitou si vysvětluju, proč tam je principielní odpor k sociálním transferům evropského typu: bílý volič není ochoten financovat státní zdravotnictví nebo vyšší vzdělání pro všechny obyvatele atd.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ITCHY: "co je sakra nepochopitelného na tom ,že člověk který utratil všechny peníze za cestu za lepším nechce skončit v italském sběrném táboře."
    Právě tihle "cestovatelé za lepším" to komplikují skutečným uprchlíkům před válkou, kteří tu hledají záchranu. Šmejda který zneužívá utrpení druhých aby se dostal za lepším se zastávat nebudu. A je mi fuk kolik komu zaplatil.

ITCHY: Když už připomínáš migrační vlny minulosti, nezapomeň zmínit jak byli "migranti" přijímáni. Šíp do krku, vidle nebo oštěp do břicha, sekera do hlavy. A pokud se již nějací usadí jsou tu pogromy. Pokud chceš tedy časový úsek rozšířit, navrhuješ vlastně topit je už na moři a ty který projdou střílet kulometem nebo brokovnicí. Stěhování národů vyřešeno.
    Jak jsme oproti tomu krutí, když vyžadujeme dodržování stejných zákonů, které platí pro nás.

"Mimochodem z tohoto pohledu byl naproto otevřený a kosmopolitní starověký řím.."
    Který nesmlouvavě vyžadoval dodržování římských zákonů.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    SAMOUT: A dodatkem,drtivá většina jsem jde za lepším životem o nic jiného jim nejde,optika nazírání na každého araba co svatého bojovníka a mučedníka je idiocie největšího kalibru.
    Navíc drtivou většinu atentátů páchají již naturalizovaní či dokonce v evropě rození radikální muslimové.Kdysi to pro změnu dělala rudá levicová hnutí,takže terorismus tu byl je a bude,jen díky globální komunikační síti je vídět a slyšet a čecháčci zadrátovaní za svými dráty žili trošku mimo realitu,ni řešební je nasnadě,zpátky dráty,že?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    SAMOUT: aha,bezvýhradně kulturu,no to je vtipné,třeba v čínské čtvrti,většinou se lidé soustředili v rámci kultur což ostatně dělají stále.
    Platný pas a legálně přes migračního úředníka??
    Skutečně? Vždy v celé historii osidlování ameriky?
    Mimochodem jen tak k pousmání,jak přijímali bezvýhradně evropané kulturu původních indiánských kmenů??
    Chovali se evropané jinak? Proti nim jsou současní ekonomičtí migranti z muslimských zemí beránkové..
    Chci jen poukázat na fakt že posuzujete věci z poměrně omezeného hlediska,velmi omezeným časovým úsekem kdy vám připadá vaše právo nadřazené právům jimých,dlužno dodat že neoprávněně.
    Stěhování národů ,kdy slované přivandrovali do zdější krajiny a poměrně úspěšně potřeli germánské kmemy,které ale předtím neméně úspěšně vymlátili kelty nebylo přeci nic jiného,než to co se děje dnes,slované reagovali na expanzi monglolů,kteří zas vytlačili araby,ti začali vytlačovat slovany et cetera,et cetera
    T9m chci jen říct že hranice nejsou nic než virtuální čáry na mapách a lidé migrovali a stěhovali se ve snaze urvat trochu lepšího živobytí co svět světem stojí.Mimochodem z tohoto pohledu byl naproto otevřený a kosmopolitní starověký řím..

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ITCHY: Rozdil je dramatickej, propastnej, fatalni. Tkvi v ochote se integrovat, prijmout bezvyhradne kulturu a pravidla hostujici zeme, a hlavne v tom, ze do USA bylo nutno prijet s platnym pasem, a projit legalne pres imigracniho urednika. Stejne tak kdyz jdes dneska makat do UK. Az takle je to jednoduchy.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ERGOSUM: Ach jo,co je sakra nepochopitelného na tom ,že člověk který utratil všechny peníze za cestu za lepším nechce skončit v italském sběrném táboře.
    Najdí rozdíl mezi arabem mířícím do německa a čechem hledajícím štěstí v Anglii,A co třeba statisícíce evropanů kteří kdysi hledali štěstí v novém světě a to byli ekonomičtí migranti do jednoho. Stejná pakáž?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ADAMIRA: Jojo,uršitě by si rádi poslechli rady bojovníků s virtuálním problémempřičemž sami čelí problému reálnému..
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ADAMIRA: Máš pravdu,ale argumentuj ,neurážej,i když chápu že trpělivost má své meze...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GREATDRAKE: A samozřejmě o azyl mohu žádat kdekoliv. Sice se mne mohou ptát, proč jsem nežádal blíže vlasti, ale to mne na mém právu žádat kdekoliv nikterak neomezuje --- viz třeba češi co za komunismu žádali o azyl Kanadě.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Nicméně by to molho být zajímavý téma na nějákej meeting evropských anti-EU bojovníků, středoevropani by tam mohli tohle vysvětlovat svejm řeckejm a italskejm kolegům :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    SAMOUT: Turecko taky nejde moc považovat za bezpečnou zemi. Stejně tak lybii, nebo to co z ní zbylo
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SAMOUT: Ale ty nechápeš že já tuhle bastardí sobeckou logiku naprosto neuznávám, to tobě vůbec nedochází. A je mi docela jedno za jaký migranty je ty považuješ, každej z nich chce normální život a evropani chtěj klid, toho nedocílíš tím že uděláš z Itálie novej Libanon.

A to je právě to, o čem byli kvoty, ulevit ostatním, dát tomu nějakej "řád" ale to prostě ty nikdy nedkožeš pochopi a chceš aby lidí utíkali s prázdnym břichem maximálně do vedlejší vesnice a tam vyplnili lejstro.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SAMOUT: Opět velmi špatně.
    Pro někoho, kdo v Sýrii nastupí na loď a jede do Itálie, je Itálie samozřejmě první bezpečnou zemí.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADAMIRA: Problem tkvi v tom, ze ta prvni bezpecna zeme je ve 100% pripadu mimo uzemi Evropy. EU sousedi s jednou jedinou zemi kde se valci, a to je Ukrajina. Vsichni ostatni jsou ekonomicti migranti. Do jednoho posledniho.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JONAS3: Ale já ti žádný arguemnty nedávám, nepotřebuju a ani nikde netvrdím že ti je dávám. Chápeš? Protože já rád dám šanci diskuzi s každym, ale po několika výměnách po kterejch dotyčný neustále tvrdí že je země placatá a ve vesmíru lítaj stánky s cukrovou vatou, to vzdávám - nemá to cenu. Dotyčný má funkci ignore, může si mě do ní dát a dál se zbytkem auditka nerušeně řešit jak na plážích Itálie bude žít milion běženců a přes týden budou ze svejch stanů jezdit do Říma dávat si na ambasády žádosti...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ADAMIRA: Tak ještě jednou, neberu ti tvůj názor, i když s ním nesouhlasím, ale dá se napsat prostě slušně. Bez urážek, to je to, oč tu běží. Nikdo tu nic nepovažuje za výhru, jen ukazuji na tvoji sprostotu.
    A jen tak pro zajímavost, kde najdu argument v příspěvku " Utři si slzy chudáčku :*"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam