• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    WANAH
    WANAH --- ---
    ITCHY: adamira napsal :
    cokoliv tradičního rodinýho patříé někam do středověku a mělo by to tam zůstat
    To je jiné sdělení než jaké si z toho vyvodil.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MAKROUSEK: liší se totální nadvládou státu,přemírou byrokratizace a legislativy která až příliš sešeněrovává život člověka.Zásadním zlomem je snaha systému zamezit člověku rozhodnout se špatně..tím se vyznačuje svoboda,svodoba činit i špatná rozhodnutí,ale nést za ně následky.Současný systém se snaží chránit lidi za každou cenu,ve smyslu kdby to mělo zachránit jeden jediný život,bez ohledu na collateral damages a zároveň je poslední dobou špatné rozhodnutí jedince vnímáno jako selhání systému.Například idiocii jedince,který se zadluží nad své schopnosti vnímá většina jako selhání státu a stát hledá prostředky jak se ze situace v podstatě vyvinit.
    Vyspělé komunikační technologie umožňují ovládat pomocí internetu veřejné mínění,ovlivňovat demokratické procesy,šmírovat na každém kroklu a maximálně ovládat.Nedat jedinci možnost vystopit z MAtrixu,nebo jej trestat za jiný názor a v podstatě ovládnout populaci.Systém je nastaven tak že péči o staré a nemocné místo svých rodinných příslušníků přesouvá na bedra státu a linstitucí,lidé žijí stále více sobecky,bezohledně v honbě za maximalizací zisku a dobývání renty,čest se stala sprostým slovem a jediné co nesmrdí jsou peníze,byť získané ze dna morální žumpy.Populace hrubne,lidé místo pospolitosti pěstují prapodivné virtuální životy,pěstuje se kult krásy a mládí což je doslova stzupidní vzhledem k demografickému vývojni a stárnutí populace.Stáří je na obtíž,nejlépe uklidit do ldnenek ,kam na ně není vidět.
    Pokud bych si vybral zemi ,která ještě jakžtakž splňuje mé požadavky na kulturní a demokratický stát,pak asi Švýcarsko,ale je mi jasné že pozicice čr je zcela jiná a nesrovnatelná,nicméně takový hnůj jak zde se jen tak nevidí.Navíc typický český ateismus a odmítání křesťabnských principů situaci moc nepřidá...
    Obecně lze říci,že i čr byla před deseti lety o mnoho víc demokratickou zemí,než současný monarchistický babišostán v holportu s hnědou lůzou a rudou svoločí..
    Já se snažím žít podle zlatého pravidla,nesoudím druhé podle barvy kůže a jsem realitvně spokojený,ke štěstí mi stačí západ slunce na jezerem,zasazený strom v zahradě,pivko s přáteli,odpolední projížďka na kanoi,prostě maličkosti,nekřičím v noci ze spaní nad hrůznou vizí muslimů v čr,neupdatuji svůj profil na ksichtoknize,bo nemám účet a rozhodně si nemyslím že rodina je středověký přežitek,vzhledem k tomu že mám s dvěma již dospělými a dle mne dobře vychovanými dětmi perfektní vztahy a snad se mi podaří totéž u těch zbývajících dvou darebu,byť tam jsme teprve tak za polovinou trati...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ITCHY: odpovíš tady MAKROUSEK?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ITCHY: A ktera zeme kdy v historii byla demokraticka? A cim se ten system lisil od toho, co mame dnes?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MAKROUSEK: zapomeň...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Francouzský schodek loni poprvé za deset let splnil limit EU – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...a/467324-francouzsky-schodek-loni-poprve-za-deset-let-splnil-limit-eu.html

už vidíme světlo na konci tunelu!
    (= další krize do roka a do dne :D )
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Kampaň za brexit porušila zákon, tvrdí whistleblower. Přes ‚sestru‘ společnosti Cambridge Analytica | Svět | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ambridge-analytica-i2u-/zpravy-svet.aspx?c=A180325_152142_ln_zahranici_ele
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKROUSEK: Chtěl se stát bezkonzumním tvorem, ale porád mu na ten snapchat chodili lidi :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ADAMIRA: Ja si myslim, ze to je obecnejsi povzdech nad svym zpackanym zivotem.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKROUSEK: Obávám se že se jedná o pouhé teoretické povzdechnutí nad dnešní dobou které si dotyčný popletl s arguementem.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ITCHY: A ktera zeme kdy v historii byla demokraticka? A cim se ten system lisil od toho, co mame dnes?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    MAKROUSEK: Popravdě dnes asi žádná,naše chyba,zaměnili jsem svobodu člověka za svobodu komzumu,z lidí se stávají systémem sešněrované a ovládané loutky
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ERGOSUM:problém je v xenofobii,jsem si 100% jist že bílých socek zneuživajících dávky je minimálně stejně,ne-li více.Romové mají stíženou situaci,ano díky právě xenofobnné většině hledající snadný terč,ostattně právě díky tomu je přístup k migarci tak kruciální téma české veřejnosti.Češi díky zadrátování žili po dlouhá desetiletí mimo,v jakémsi iluzorním světě a tento zadrátovaný svět si chtějí udržet..
    Optiku kroužku neuznávám,pro mne je důležité jak se člověk chová,ne jakou má barvu kůže ,či kde byl zrozen.Říkej si co chceš,ale dobrým člověkem se nikdo nestává prote ,že je běloch s občanstvím čr...
    Ten kdo soudí druhé aniž je osobně zná je IDIOT,za tím si stojím..
    Viva naci...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tahle debata mi připomněla skutečný příběh. Odposlechnuto.
    "To je diskriminace a nespravedlnost. Už mi bylo 18 tak jak to že nemám tu kartu co strčíš do zdi a pokaždý vylezou peníze?!"

ITCHY: "nesnášenlivost vůči romům je v čr signifikantní" Netvrdím, že nejsou slušní Romové, kteří se živí poctivě. Ale těch 90% jim to kazí. A pokud bude mít výrazná část podvodníků v "nose kroužek", budeš se dívat s podezřením na všechny "s kroužkem v nose".
    Ne tvé dojmy co si myslí ostatní nemají větší hodnotu než jen dojmu.

BTW Výroky jako plebs, idiot, výblitek, obtížný kverulant, ... , definují právě a jen tebe.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ITCHY: ztráta času
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ITCHY: A ktera zeme ma tedy demokraticky a svobodny system? A cim se tento system lisi od toho, co mame my?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    ADAMIRA: obhajuješ systém,který l z lidí dělá primitivní debily,ale je mi to šumák,pokud si myslíš že to co tu dnes máme má něco společného s demokracií a svobodou tvoje věc,jediné co jsem chtěl říct je to že i když se někdo chce mít lépe materiálně , přesto nemusí chtít uznávat pouze tupé konzumní sračky a může uznávat hodnoty jeho kuklturního okruhu,to totiž není v rozporu.Dál to tu nemá cenu řešit..
    Pokud si myslíž že rodina patří do středověku, je mi tě neskutečně líto,nechápeš vůbec co je v životě důležité,ne skutečně to není iphone a lungo v nejlepší kavárně v práglu,to jsou hodnoty maximálně pro idiota...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BTW nakakání si do pusinky level 99 - nejdřív si postěžovat na to že tu prý nemáme rádi gaye a pak se tu rozplývat nad "tradiční rodinou" v tomhle kontextu...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Nikdo nikoho nenutí v tý dekadentní a primitivní společnosti kde se nevyměnujou dcery za laptop aby se z nich následně stali inkubátory žít.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ITCHY: Promin ale meleš hrozný blbosti.
    1) konzum a všechny ty ošklivý věci co tady popisuješ jsou produktem PRÁVĚ tý svobody ( tý dekadentní a primitivní společnost ), zníš sice hezky rebelsky ale je to hrozná blbost
    2) dost často země ze kterých utíkaj (např. Sýrie) jsou (byli před válkou) už konzumem sežraný.
    3) "tradiční hodnoty" jsou naprosto neuchopitelnej termín - může to být způsob pečení chleba a může to být ženská obřízka
    4) cokoliv tradičního rodinýho patříé někam do středověku a mělo by to tam zůstat

Pokud chceš utíkat do evropy musíš se sw tím smířit, jinak to nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam