• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    SAMOUT: silné sociální zabezpečení je na zbliti? Řekni to svoji babičce až si půjde pro důchod, lidem co přišli o práci, všem sirotkum a třeba i sám sobě až budeš v nouzi. (tuším že ty určitě nikdy nebudeš a nikdy jsi nebyl)

Osobně jsem měl sirotčí důchod když jsem byl na VŠ a oceňuji to dodnes. Nechápu (!) proč by tohle měl stát přestat dělat.

Progresivní daňová politika?
    Vždyť to už v ČR máme X let. Proč je to chyba EU?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OTAZKAKONCE: Celej ten clanek je na bliti, obzvlaste rudy zrudnosti typu "silná politika sociálního zabezpečení" nebo "progresivní daňová politika".
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    SAMOUT: to jen tak vypouštíš generickou reakci na EU, nebo na něco konkrétního reaguješ?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ERGOSUM: ty seš úplně mimo
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREATDRAKE: To musí být k naštvání, když tě sami evropští vyjednavači usvědčují, že kecáš.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ERGOSUM: Ne, EU nechce o UK rozhodovat dál a tahat z nich chce jen ty peníze co UK slíbilo zaplatit. Už to tu padlo mockrát, cíleně dezinterpretuješ.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Zastánci EU vylézají na světlo. Proevropští aktivisté objíždějí republiku a přesvědčují spoluobčany | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...vetlo-proevropsti-aktiviste-objizdeji-republiku-a-presvedcuji-spoluobcany
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ERGOSUM: To neni vyzivny, to je k zbliti.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADAMIRA: Když tak do toho nesmyslně taháš UK, tak ono je to spíš tak, že když je EU se skřípěním zubů musela pustit, tak o nich chce rozhodovat dál a tahat z nich peníze.
    "jo to je taky dobrá specifikace EU, vězení, "
    Přes některé podobnosti ta tvá specifikace moc dobrá není.

Nešlo mi o to specifikovat EU, ale vyjádřit názor jak se názory občanů promítnou do budoucnosti EU. Ve skutečnosti očekávám, že to bude horší a anketa bude sprostě zneužita.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    jo to je taky dobrá specifikace EU, vězení, viz UK, jako ve vězení, tam si prostě odhlasujes, že tě propusti a voní tě pustí, pak teda ty vězni ještě skemraj o nějaký další na napojení na tu hroznou věznici a ta je chce naprosto macešsky kopnout do prdele

přesně!!!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DOBYTEK: "doporucuji hlavne pro ty, kdo maji pocit, ze jim EU nerozumi a nechape jejich potreby ;)"
    Uvidíme. Obávám se ale, že výsledek bude podobný jako v kriminálu. Můžeš ovlivnit příděl hajzlpapíru, ale ne návštěvy a vycházky a už vůbec ne, že jsi zavřený. :-(
    Tak nějak mám pocit, že EU na nějaké potřeby s...e.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Info v cestine zde.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Blizi se nam volby a Komise zahajila projekt online ankety nazoru obcanu na budoucnost EU

Future of Europe: Commission Launches Online Citizens' Consultation | European Commission
    https://ec.europa.eu/...uture-europe-commission-launches-online-citizens-consultation-2018-may-09_en

V ramci potlacovani demokratickeho deficitu doporucuji hlavne pro ty, kdo maji pocit, ze jim EU nerozumi a nechape jejich potreby ;)

Anketa zde.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    MAKROUSEK: pokud pujde cela Labour ve snemovne proti vlade (Corbyn se snad probere a zastavi hard brexit), tak v soucasny dobe hlasuje s labour + SNP 8-10 pro EU-tory, coz staci na to aby Lordy podrzeli.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SCHWEPZ: To jsou ale jenom Lordi, to jim dole zase nejspis prehlasujou.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Šokující porážka v Horní sněmově: Mayová bude muset nechat parlament hlasovat o členství v jednotném evropském trhu

Poslanci britské Dolní sněmovny budou moci hlasovat o tom, zda Británie má po brexitu setrvat v Evropském hospodářském prostoru - znamenalo by to setrvání v jednotném evropském trhu, poté, co v této věci byla britská vláda poražena hlasováním v Horní sněmovně. Znamená to, že brexitová strategie Theresy Mayové i Jeremyho Corbyna byla během posledních 24 hodin zlikvidována. 83 labouristických poslanců Horní sněmovny hlasovalo pro tento návrh a otevřeně ignorovalo příkaz labouristických činitelů pro stranickou disciplínu, kteří takové jejich hlasování zakázali.

Lordi v Horní sněmovně hlasovali proti zákonu o brexitu v posledních dnech třináckrát. "

https://www.theguardian.com/.../08/labour-peers-force-may-to-give-mps-vote-over-single-market-plans+
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JARMIK: Jojo, pravda. Ja tomu osobne rikam - cekani na Macrona. Nekdo prijatelny pro vetsinu s novym (a pozitivnim) paradigmatem. A s charizma, na to nezapomenme.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JARMIK: Ano a já ti píšu, že to vztahovat na tyhle dějiný souvislosti je IMHO nesmysl. Je to naprosto diametrálně rozdílná situace, ve všem, absolutně.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    ADAMIRA: V pár větách se nedá nic víc než uvést pár hesel - můžeš se tomu posmívat, nebo se snažit o dialog. Já nejsem trol, jsem jen amatérský zájemce o ty věci. Snažil jsem se bavit o tom, proč jsme v těch průzkumech skutečně výrazně odlišní od Západu - často víc než zbytek ostbloku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam