• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    SAMOUT: Rozorané meze jsou důvodem vysoké eroze zemědělské půdy. S tím suchem to imo nemá nic moc společného...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SAMOUT: to byla řečnická otázka. Samozřejmě, že jo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SCHWEPZ: Tak minulej rezim to byl, meze se rozoravaly uz v padesatych letech (a dneska je to jeden z hlavnich duvodu chronickeho sucha).
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MAKROUSEK: to jo, stačí se podívat na letecké mapy a hned vidíš, kde začíná Rakousko, ...žádné velkolány atp.
    Rodinné farmy, statky, ...pro všechny to je tak lépe. Krom zemědělských oligarchů s kořeny v STB.
    Nebyl to koneckonců minulý režim, který současného premiéra "nastartoval" ,který zničil sedlácké rody a zkurvil krajinu, která autenticky vznikala od baroka?
    Odplivnul bych si, ale lepší by bylo, kdyby šel Andrej do tepláků.
    Nejen že krade evropské dotace, ač miliardář, ale monopolizuje celé hospodářské sektory...jednou se probudíme a (...)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SCHWEPZ: Tak jiste, dotace velkopestitelum jsou okrouhany, s tim nemuze Agrofert souhlasit.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Návrh rozpočtu EU je pro Česko naprosto nepřijatelný, tvrdí Babiš - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/...itika-neprijatelny-f48-/ekonomika.aspx?c=A180618_114235_ekonomika_mato

„Návrh evropského rozpočtu je pro nás naprosto nepřijatelný (...) mapujeme investiční potřeby a chceme vyjednávat na další období 2021 a dál, aby se peníze skutečně našly, aby se to neztratilo na nějakých rekvalifikacích, školeních a tak dále,“ prohlásil Babiš.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

Britská vláda slaví velké vítězství, brexit v plné míře má zelenou | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...ritska-vlada-slavi-velke-vitezstvi-brexit-v-plne-mire-ma-zelenou_484427.html

May escapes Brexit bill defeat as Tory rebels accept concessions | Politics | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...18/jun/12/may-narrowly-avoids-brexit-bill-defeat-over-meaningful-vote
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    OTAZKAKONCE:
    JONAS3:

Zajímavé čtení, děkuji. Je trochu problematické, že modelově jako základ berou LDPE tašku, která je pak použitá na odpadky (což je extrémně optimistický scénář dle mé zkušenosti, neb pevnostně a objemově vhodných je z téhle kategorie minimum), ale i tak velmi přínosné.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    GREATDRAKE: Mám to placené, tak kdybys chtěl celý článek, napiš do pošty, studie už tu ale je.

Tím odkazem jsem jen chtěl říct toliko, že ani dobře míněný zákaz plastů kvůli odpadům (což je objektivně problém, a to bez debat), nemusí přinést se zahrnutím všech okolností požadovaný ekologický přínos a v konečném důsledku může znamenat větší zátěž.

Osobně jsem proti takovému plošnému zákazu, v oblastech, kde se to vyplatí samozřejmě ano. Daleko důležitější je podle mě dbát na "výchovu" lidí vzhledem k třídění a recyklaci. Vychovávám tak své 3 děti, stejně tak nemám problém se navézt do někoho, koho vidím dát do komunálu něco, co se třídí. Naučil jsem to i své děti, které to pak těm lidem také řeknou. No a když sedmileté dítě někomu řekne, že je hlupák, že netřídí, má to na ty lidi dost šokový účiněk.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    JONAS3: Jen tedy "ekologickejšie" z titulku je klasický clickbait . Btw. odkaz na originální studii, který měl být na konci článku (který je ale placený), by někdo neměl?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    JONAS3: jj to je poměrně známá věc
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    JONAS3: "The Danish study didn’t include marine litter as an impact factor. (The researchers followed EU guidelines for which categories to include, like climate change and ozone depletion, says study author Anders Damgaard from the Technical University of Denmark.) "

JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Ještě trochu k těm plastům, lépe řečeno plastovým a jiným taškám. Pro lidi znalé problému nic extra překvapivého...

Plastové tašky sú oproti bavlneným ekologickejšie. Štúdia spočítala ich celkový dopad | ODPADY-PORTAL.SK
    https://www.odpady-portal.sk/...i-bavlnenym-vyrazne-zelensie-studia-spocitala-ich-celkovy-dopad.aspx
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Evropané vyvinuli nový hlavní bojový tank. EMBT je složený z podvozku Leopardu 2 a střelecké věže Leclerc | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://zahranicni.ihned.cz/...y-tank-embt-je-slozeny-z-podvozku-leopardu-2-a-strelecke-veze-leclerc
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADAMIRA: A jak se tento výrok vyrovná se střízlivým muslimským sebevražedným atentátníkem? :-D
    S džihádem za bezpečnější silnice. :-)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ADAMIRA: Tak znal jsem clovek u ktereho to platilo. :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    já myslím že jsme tak 10 postu od faktu, že řídit střízlivej je nebezpečnější než ozralej

:D
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    GREATDRAKE: a? jo vlastně Klaus je ruskej šváb, protože to říkal Šafr
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAMOUT: A došlo na to, co jsem předvídal. Řidiči nekoukají po autech ale po světlech. Co nesvítí, to nevidí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam