• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RETALEvropská unie
    Sledujete také spřízněné kluby Domácí zprávy a komentáře, Zahraničněpolitické události? a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Debaty k news
    ---
    Novinky z EU:
    Integrace.cz
    EUObserver.com

Interaktivní mapa EU se základními informacemi o EU a jednotlivých členských státech

ANKETA

Aktuální téma Lisabonská smlouva
    rozbalit záhlaví
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    MAKROUSEK: V evropě pochopili. No tyyy vole.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MOTASH: Jasne, silnejsi pes mrda. S tim se nic nenadela. Akorat v Evrope pochopili, ze spoluprace je pro vsechny lepsi, nez vzajemna konkurence. Neni divu ze existuji protioligopolni a protimonopolni zakony, protoze k tomuto poznani musi kazdy trochu chytry clovek casem dospet. A pokud nekdo si mysli, ze konkurence je lepsi, prosim - knock yourself out, dear Britain.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    JIMIQ: bavíme se o základních hodnotách demokracie a humanismu, takže ne, není.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    MAKROUSEK: OK to je ferová odpověď. Malí psi mají poslouchat velké. No nezbývá než nesouhlasit, ale aspoň už rozumím, jak jsi to myslel.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    na druhou stranu, není porušením evropských hodnot to, že ECB skupuje dluhopisy vlád, i když se v zákoně o ECB píše, že to dělat nesmí?

Já Orbánovi nijak zvlášť nefandím, ale EU pro mě není ztělesněním cnosti, takže...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MOTASH: Ja nevim, asi zadnou neporusili. Kdyby porusili, vytykali by jim poruseni a nikoli "evropske hodnoty", zejo. Obecne je to jenom zastupny problem. Big picture je, ze Madari se snazi Evropu rozestvat. Aby ziskali vic moci, nez jim dle jejich velikosti nalezi. Na coz reaguji ostatni pomerne podrazdene. Predstav si smecku psu a ten nejmensi zacne kousat velke do kotniku. Co asi ti velci udelaji? Kdyby Orban neprudil a doma si budoval kult osobnosti, nikdo by nerekl ani popel.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    MAKROUSEK: Jinými slovy mi nedokážeš odpovědět, kterou část schengenské dohody maďaři porušili a na základě čeho bys je tedy chtěl vykopnout?
    Argument, že na sebe lidi začnou střílet přes zeď ... no já nevím ... mám to brát vážně?
    Ale obloukem se vracíme k jádru, jaký má podle tebe účel shengenská dohoda konkrétních států, když má stejný režim podle tebe fungovat i vně tohoto prostoru?
    Názor, že žádné hranice nemají plnit "oddělovací funkci" má jistě právo aby zazněl, ale co to má proboha společného s shengenským prostorem?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JIMIQ: A to je presne to, co bude nasledovat. A Orban bude mit sveho nepritele, ktery bude moct za to, ze Madarsko zchudne.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ale však v pořádku, trestejme Maďarsko za to, že jde Běloruskou cestou... ale ne vyloučením ze Schengenu, když neporušují schengenskou dohodu. Odeberme jim nějaké dotace, dejme jim diplomatickou nótu...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK: A vo vo vo vo vo tom to je. Kdyz si postavis zed, pres kterou budes na sousedy strilet, budou i sousedi strilet na tebe. A vsichni budou min stastni, nez kdyz se sousedy na sebe nestrileji. Takze odpoved zni - nejspis ano, kdyz uz, ale s mirou. Madari tu miru prekracuji, aby se Orban udrzel u moci. Co jsem se bavil s madarskymi kolegy, tak celou tu svou protiimigrantskou ideologii vali uz i do decek ve skole (treba v zemepisnem atlase je u Italie popisek - zeme, do ktere priplouva spousta migrantu).
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    to je, předpokládám, napsáno v té Schengenské dohodě
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MOTASH: A co to znamena - chranit se? Retez namornich min? Zed se streleckymi vezemi a pasmem nikoho? Patrolujici lode? Elektricky ohradnik? Pohranicnici se psama a licenci k zabijeni?
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    MAKROUSEK: Dalsi blabol :)
    Má a nebo nemá se chránit vnější hranice schengenu?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MOTASH: Protoze musis zacit vnimat big picture. A ne jenom to, co ti kde ktery Orban nakuka.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    SAMOUT: No já madary nijak postihovat nechci, naopak si myslim, ze jako jedni z mala dodrzuji schengenskou dohodu. Snazil jsem se zjistit, proc je chce vylucovat MAKROUSEK, ale odpovedi od MAKRA mi zatim pripadaji jako blaboly, ktery snad ani sam nemysli vazne.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOTASH: Ty delaj Nemci i Rakusani primo na hranicich, a nikomu o nevadi (vyjma lidi, kteri tam kvuli tomu tvrdnou). Takze za to dost tezko muzes postihovat Madary.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Dnešní rozhodnutí Evropského parlamentu nebylo nic jiného než malicherná pomsta vůči Maďarsku od politiků podporujících imigraci,“ řekl novinářům Szijjártó po zasedání vlády v Budapešti. „Rozhodnutí bylo uděláno podvodným způsobem a v rozporu s příslušnými pravidly evropských smluv,“ dodal. Podle něj v souladu s unijními pravidly by abstence měly být počítány jako hlasy „proti“.
    Jednání evropského parlamentu je ‚malicherná pomsta,‘ zlobí se šéf maďarské diplomacie | Svět | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...adarske-diplomacie-gm8-/zpravy-svet.aspx?c=A180912_154832_ln_zahranici_ele
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    article 13 passed.. #dikyEU
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    JIMIQ: No nezbourají. Stačí když upustí od kontrol na přechodech ne?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MAKROUSEK: pokud Srbsko vstoupí do Schengenu a Maďari to nezbourají, tak je potrestejme.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    @DarrenEuronews
    2m2 minutes ago
    More
    BREAK: European Parliament has voted in favour of action, starting Article 7 process, against Hungary for undermining the union’s values.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam