• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    KINGFISHER: ANO, komplikovanější odpověď nemá smysl rozvíjet...
    NYX
    NYX --- ---
    BOREC: ne
    BOREC
    BOREC --- ---
    dost procent akcii fb koupila ruska tajna sluzba ne ?
    GORG
    GORG --- ---
    ‘Zuck’ IMs won't help Facebook's privacy problems - Technology & science - Tech and gadgets - Business Insider - msnbc.com
    http://www.msnbc.msn.com/id/37134077/ns/technology_and_science-tech_and_gadgets/

    Facebook CEO Mark Zuckerberg and his company are suddenly facing a big new round of scrutiny and criticism about their cavalier attitude toward user privacy.

    An early instant messenger exchange Mark had with a college friend won't help put these concerns to rest.

    According to SAI sources, the following exchange is between a 19-year-old Mark Zuckerberg and a friend shortly after Mark launched The Facebook in his dorm room:

    Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard

    Zuck: Just ask.

    Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS


    [Redacted Friend's Name]: What? How'd you manage that one?

    Zuck: People just submitted it.

    Zuck: I don't know why.

    Zuck: They "trust me"

    Zuck: Dumb [expletive]s.


    Brutal.

    Could Mark have been completely joking? Sure. But the exchange does reveal that Facebook's aggressive attitude toward privacy may have begun early on.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    a že facebook uchovává a může šířit informace o tom co jsem měl k snídaní a že jsem se včera opil snad zas tak moc nevadí ne? dám tam jenom co chci a co může bejt klidně šířitelný.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KRMELEC: blbnout masy? čim?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    jak to tady pročítám od xchaose, tak stejně furt nevim co je jako špatně na tom fb.. ad --- jde čistě o "zákon smečky" - žádný arbitr, žádné odvolání, nic..... prostě podřízení se absolutní autoritě tyrana --- když mě zastaví policajt a řekne mi, co všechno jsem udělal a že mi za to může dát 10T. pokutu a že mi dá 8 tak jako co? takhle to prostě je a člověk s tim nic neudělá (akorát s tim rozdílem, že policajt je veřejnej činitel) ...

    kdysi se mi tady při přechodu z prémiovky na normální účet ztratila záloha pošty nějakym způsobem.. už jsem jí zpátky nedostal. což mě nasralo, ale i kdybych sebevíc chtěl, tak s tim nic neudělám.. stejně jako člověk kterej si udělal na fb stránku pro firmu a oni jí smázli..
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Děkuji, tytrubku mám v práci bloknutou... každopándně co to v reálu znamená, když se z FB stává novodobé medium a prostředek jak blbnout masy?

    Mark Zuckerbeg slyším poprvé :c)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    KRMELEC: mark zuckerberg
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Když jsme u toho... Všechno má svou hlavu a ryba smrdí od hlavy... FB sice je hromadná demence, do které přisypává kupa dementních uživatelů, ale kdo vlastně stojí za tím celým počinem... Resp. kdo v současnosti leaderuje tuhle kokotinu? Zatím jsem nezjišťovala, ale když už mám nepřítele, tak chci vědět, jak se ve skutečnosti jmenuje. Facebook je jen takové krycí jméno... Chci něco konkrétního. Vidím v tom slušnou konspirační teorii :c)

    Za osvětlení předem děkuji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NYX: ok, dík za povzbuzení :-) každopádně - na rozdíl od mé dosavadní vize, že napíšu decentralizovaný search engine, je záměr napsat lepší a použitelnější decentralizovanou sociální síť s lepšími pravidly aspoň realistický. takže teď mám aspoň důvod být nasraný a pustit se do toho. (nasranost je pro mě mimochodem jedním z nejlepším motivačních faktorů... proto si hlídám, abych se nenechal nasírat zbytečně)

    když si FB myslí, že mě nepotřebuje - má to mít.
    NYX
    NYX --- ---
    XCHAOS: imho ten clanek nebude cist nikdo, kdo by o FB jeste neslysel, takze o nejake reklame se asi neda mluvit :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GORG: pěkné :-) jenže problém je, že když já o nich teď napíšu negativní článek, tak jim v podstatě ještě udělám další reklamu. které už takhle mají docela dost :-(

    proto je potřeba jednat rychle. dnešní doba je rychlá... FB se rozšířil daleko rychleji, než co já vím - Windows, Internet, mobilní telefony. Proto i reakce na něj musí být rychlejší.
    GORG
    GORG --- ---
    XCHAOS: jde čistě o "zákon smečky" - žádný arbitr, žádné odvolání, nic..... prostě podřízení se absolutní autoritě tyrana

    myslim, že nic FB nevystihuje víc z toho, co jsem četl v článku na lupě.cz ,jak to může být problém pro někoho, kdo si tam zřídí firemní účet a pak mu to bez vysvětlení vypnou, a doslova mu bylo řečeno, že pokud si zaplatí od českého reprezentanta Facebook reklamu za 600 000 Kč tak se s ním možná budou o zrušení jeho účtu vůbec bavit, že by mu pak možná pro začátek řekli důvod zrušení jeho účtu :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRMELEC: no já si pořádně přečetl ty FAQ a nejvíc mě fascinuje, že oni vlastně ani nehodlají uvést přesný důvod, proč ten účet zablokovali - některé z těch formulací jsou tak vágní, že to opravdu může být cokoliv (to "unwanted attention", apod.). ale zase takový nihilista, abych kvůli tomu začal používat třeba 4chan... to přeci jen asi nejsem :-) nemám pocit, že bych byl na netu jen recese.... snažím se o budování fungujících paralelních informačních stuktur (nebo o zapojení se do těch existujících). už 15 let, popravdě (jsem online tak cca od roku 1994).

    FB je vlastně návrat nejen ke zcela před-demokratickým mechanismům fungování společnosti -to ale není tak vzácné, kdekoliv, kde jsme třeba na soukromé půdě v prostředí řízeném čistě komerčními pravidly, tak je to stejné - ale ono jde v podstatě i o návrat před zvyklosti římského práva, před posledních 2500 let fungování západní civilizace: jde čistě o "zákon smečky" - žádný arbitr, žádné odvolání, nic..... prostě podřízení se absolutní autoritě tyrana.

    můj vlastní plán je zde: [ XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    XCHAOS: držím ti palce... mám to už za sebou a nedopadlo to zcela dobře... účet se stále pofidérně vrací a tak napůl existuje a neexistuje... To bych blil!!! A ty hlášky mě též celkem děsí! Kvůli fuck knize bych byla schopná seriózně přemýšlet nad virtuální sebevraždou... (a znovunarozením v době Nortonů a Atari :c))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    We also remove content, photo or written, that threatens, intimidates, harasses, or brings unwanted attention or embarrassment to an individual or group of people .. tak pochopitelně, podstatou dělání politiky v demokratické společnosti je "přinášení nechtěné pozornosti", že ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam