• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TYKVEAntiFacebook
    Pro lidi, kteří nemají facebook:)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JINDRICH: není mi z toho jasné, jestli uvést jako prostřední jméno přezdívku je skutečně zakázané, nebo ne. Moje FB jmého obsahovalo skutečné jméno i příjmení. přezdívka to jen upřesňovala - lidí se stejným jménem jako mám já, je v téhle zemi spousta, ale kombinace s přezdívkou je nejspíš na celém světě jedna jediná.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    JINDRICH:
    no a nechce mě to nechat to jméno změnit... je si to poměrně jisto jak se jmenuju (no jo fatal eror pri registrac, vyplnil jsem email ze ktereho je moje jmeno rozklicovatelne) a nic jiného se nezdá že by ten systém ukojilo.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    ha další šikana:

    "Je nutné uvést skutečné jméno
    Profily na Facebooku jsou určeny k individuálnímu použití osobami. Vaše profilové jméno by mělo splňovat následující kritéria:

    *
    Musí obsahovat úplné znění vašich křestních jmen i příjmení v jediném jazyce
    *
    Nesmí obsahovat symboly (např. ♥), zkratky ani tituly (MUDr., Bc., Doc., Pan a podobné)

    Chcete-li uvést jméno, které používáte, například své příjmení za svobodna nebo podobu jména v jiném jazyce, využijte k tomuto účelu pole Alternativní jméno.
    Upozornění: Změny jména jsou omezené. Použijte své skutečné jméno, nebo vám budou v budoucnu další změny znemožněny."
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    aktuální pruda a tažení proti fake jmenum:

    "Aktualizujte své jméno na Facebooku
    Chcete-li omezit spam a zvýšit autenticitu komunity na Facebooku, udělejte si chvilku a proveďte následující:

    *
    Vaše jméno musí obsahovat znaky jen ze sady jedné abecedy.
    *
    Ve svém jméně na Facebooku nepoužívejte žádné speciální znaky (např. $#@!✩ℂ).

    Chcete-li své jméno uvést v dalším jazyce, využijte pro tento účel pole Alternativní jméno v možnostech nastavení účtu."
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak jsem zjistil, ze na facebooku muzi pro lidi nejen navrhovat kamarady, ale i profilovou fotku. Co to jako ma bejt????
    GALE
    GALE --- ---
    S_TEJK: Hele, ani mě to nesere. Jen se udivuji nas mírou tvého masochismu. :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FANAE
    FANAE --- ---
    SPOTREBITEL: Do diskuzi muzes chodit prez historii a ostatni vidi velky kulovy.
    Premiova verze stoji par korun na den, provoz toho servru proste neco stoji a neni NUTNY to platit, takze bych rekla, ze je to docela fer, aby lidi co prispivaji meli nejaky ty funkce na vic.
    Nadavat na Nyx a bejt tu nalezlej polovinu svyho casu je proste komedie (to je na S_TEJKa) a chtit jakykoliv soukromi KDEKOLIV na internetu - to snad vi kazdej uz od jeho vzniku ze je blbost, proste nejlepsi co se da delat je davat pozor na to co pisu.

    Jen si kopejte, stejne tu jste, ve free verzi tu reklamu vidite a myslim, ze to treba Nyxovi k spokojenosti vic nez staci:)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    CYBERWOLF: To blití vyvolává představa, že by mého ošklivého xichtu byl plný facebook, kdybych se nechávala fotit a pěkně otagováno až na půdu. Na nyxu se fotky "jenom" kradou a to tam ani nemusí být obličeje.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KRMELEC: ted jsem zmateny - to bliti vyvolava fakt, ze FB umoznuje tagovat fotky, nebo ze nyx tuhle funkci nema?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    GALE: Těch pár dní je pouze dneska. Včera se řešilo, jaké "informace" a bláboly je možné na FB najít a před tím se "pár dní" řešilo co FB zas spustilo za novinky k smíchu.

    Tyjo to s těma fotkama to se mi úplně udělalo šoufl. Od dob Nyxu a Face_napalmu se nenechávám nikde fotit - jen na svůj foťák a na občanku a na pas. Fakt mrzuté :c( Bych blil!
    GALE
    GALE --- ---
    Už pár dní tu sleduji diskuzi na téma srovnání FB a nyxu a nevycházím z údivu. To se přece nedá srovnávat, ne? Copak se vám tady někdy stalo, že sem někdo postunul např. vaši momentku z pařby na téma zátiší se záchodem a označil ji nadobro vaším jménem? Tady platí doslovně, co nevykecáš, to se nešíří. a když vykecáš máš dobrou šanci, že se vše ztratí v davu příspěvků... až na výjimky. :)

    S_TEJK: Z tvých příspěvků je vidět, jak moc ti nyx vadí. Takže... co tu ještě děláš? Z nyxu se odchází odinstalováním Firenyxu... obrazně.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    S_TEJK: Ale máš tu možnost - minimálně tohle je bod do plusu oproti FB. Co to pro tebe jako jemně paranoidního člověka může znamenat? Že dáváš otevřené dveře do svého soukromí "jen" provozovateli sítě a ne každému hejhuláckému uživateli. Hmm ale řekněme si na rovinu... Pokud by ti opravdu šlo o soukromí... Pokud by ti opravdu tolik moc vadil NYX a jeho celá podstata, tak tu nejsi a nefunguješ tak hojně - jsi vcelku často viděné ID a zas tolik moc ti to tedy vadit nemůže. Co víc... Spoustu dat už jsi po cestě utrousil, tak proč byses zrovna ty teď začal krýt? Jen tak si přemýšlím, možná se pletu... Často se pletu.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    S_TEJK: ale travit tu hodiny sveho casu ti evidentne nevadi, co? :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KRMELEC: Jde platit skrz SMS nebo převodem na účet, což se dá udělat i složenkou.. Kdo chce zůstat anonymní klidně může..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    S_TEJK: Tak tu to ID neměj, nebo si udělej X-tý falešný jako to má pravděpodobně třeba spotřebitel.. Nyx je naštěstí pořád jen o tom, co jsou lidi schopný sami na sebe pustit.. Pro někoho je to důležitý, pro někoho ne a podle toho se tak chová.
    S FB se to moc nedá srovnávat, protože u facebooku je ten nejhorší problém to, že na tebe vyblejou všechno právě ostatní lidi..
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    S_TEJK: Ptám se strašně blbě, ale nedá se to obejít nějakou listovou složenkou a hotovostí?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    SPOTREBITEL: Kdybych lhala, tak tvrdím, že jméno na mém infu je moje... Někdy pouze stačí jít ke zdroji a zeptat se. Je to tak strašně jednoduché, že to málokdo dělá... :c)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    SPOTREBITEL: Těší mě - Patricie Krmelová z Dobrchau. Zda se tak jmenuji nebo ne už je jen na Tvé důvěřivosti, že na sebe každý všechno vybleje. Tu smažku si odpusť, protože kdybys věděl :c))) Neřekl bys to. A jelikož fámám nepředejdeš, můžeš se jim smát... Fámy tě dostihnou jak v real life, tak ve virtual life - to bys musel lidem přikázat, nebo spíš zakázat myslet a dedukovat (což nemá s internetem obecně nic společného - to je člověčí povaha už).

    Jinak ano... vše co jsi napsal o prémiové verzi si myslím také, ale stále máš tu volbu si převážné soukromí zde zaplatit a je jen na tobě, zda jsi ochoten. To je volba, kterou ti NYX nabízí - nabízí něco takového i FB?

    Nestydím se za věci, které jsem sem kdy napsala a jelikož jsem člověk co ctí pravdomluvnost a nelžu (abych si nemusela pamatovat, co jsem kde řekla), tak se pod věci, které pastuji mohu klidně i podepsat na papír. To jsem já, taková jsem a nevím, proč bych měla hrát hry. Nejsem už pískle, které se vyvine do něčeho úplně jiného... Názory se mění, jistě, ale podstata jaký člověk je, to tak trošku v mém věku už zůstává - proč se tomu bránit? S nedůvěřivostí lidí, s dedukováním a převracením faktů už já nic neudělám - leda tak se s tím smířím - snažím se o to každým dnem - není to jednoduché, ale co dělat jiného?

    Těší mě, že sis dal tu práci a podíval se mi na info. Jsem poctěna. Neber to zle... Jen se raduji, že mé způsoby krytí sama sebe fungují.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    GIANT: No, ono zas mluvit na nyxu o soukromi se da taky jenom v uvozovkach, ovsem to o tech internetech plati tak nejak obecne ;)

    Pokud jde o prodej dat, dokazu si predstavit, ze za nektere udaje z nyxu by se platit dalo, na druhou stranu, seznam navstivenych a sledovanych diskusi zas tak hodnotny zdroj nebude, pratele jsou moc nekompletni na to, aby se s tim dalo neco rozume resit a paleckovani prispevku je celkem bezcenne, protoze se (narozdil od likovani stranek a skupin na FB) neda strojove zpracovat (maximalne tak v kterych diskusich paleckuju nejvic, kdo dostava kolik palecku a podobne, ale tyhle informace jsou podle me celkem k nicemu).

    Druha vec je, ze to ze by se temihle informacemi obchodovat dalo jeste neznamena, ze se tak deje. V pripade facebooku to ale vypada, ze se tak opravdu deje :)
    GIANT
    GIANT --- ---
    S_TEJK: ano jiste, dik za objasneni, podnetna diskuze :-)

    tak mozna by si to nyx tady mohl precist a trochu se k tomu vyjadrit.
    jinak davam fb rok, maximalne dva ;-D ba ne, lidi rozum nedostanou, prijde jina este vetsi blbost
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Debilních uživatelů bylo a bude vždycky dost. Neznalost neomlouvá. Proč to ale řešíme? Protože ta neznalost nějak přerůstá meze všeho a FB z lidí udělal očipované otevřené studnice svým přístupem.

    Je opravdu jenom volba každého, zda do toho jde, ale lidé by měli znát nejen výhody, ale i ta rizika. Rizika nikoho nezajímají :c(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam