GALE:
S_TEJK: faktem je, že ani v době, kdy jsem celkem prudila a provokoval, mi na NYXu nikdo účet nezablokoval. ano, vysloužil jsem si ban asi ve dvou klubech... z toho k jednomu jsem pak částečně úspěšně založil proti-klub, který nějaký čas i docela žil. ale plošné zrušení účtu ? a smazání všech souborů ?
neblázněte: soukromí je jenom iluze. v podstatě nevěřím na soukromí, je to blbý, v pár bodech třeba doufám, že přeci jen nějaké mám... ale v podstatě ruku v ruce s uvědoměním si neexistence soukromí je zde snaha o transparentnost: "ano, pokud informace o mě mají všechny mafie i tajné služby - tak ať je mají když už, tak opravdu všichni - i ti, co by třeba mohli stát na mojí straně".
co je reálné, je smazání mých dat: svoje data nahrávám na net proto, abych měl někde jejich zálohu. NYX mi data nikdy nesmazal (opět: s vyjímkou pár příspěvků, které smazalo pár moderátorů... ale palcování příspěvků míru zvůle moderátorů značně zmírnilo.. místo ztopořeného ega je to teď víc o kompromisech...). FB mě je smazal všechny najednou, bez výběru.
možná je třeba rozlišovat mezi NYXem jaký byl ještě před 2-3 lety, a mezi NYXem jaký je teď. ten posun bych přirovnal k tomu, jak se za posleních cca 5 let změnil styl týdeníku Respekt ... :-)