LILIANNE: ahoj :) vezmu to poporade :)
- Jsem spokojena, me to bavi...predmety, ktery mame a i ty vyucujici (ackoliv jsou nekteri takovy hodne svy) jsou taky fajn.
- Narocnost studia? No :), ja asi nejsem kompetentni clovek, ja jsem si dodelavala maturitu s nemluvnetem a kdyz jsem zacala, tak dcera jeste ani nechodila a to na dennim studiu (indivudualni plan), samozrejme za vydatne pomoci rodiny, ale i tak mam tu hranici narocnosti trochu posunutou :). Vis, me se to zda lehky a zalezi jak co. Dokazu se naucit na cokoliv... neco jde do hlavy rychlejc, neco pomalejc, ale asi neni vylozene predmet, ve kterym bych plavala.
- Hmmm...studujes VS prezencne, tak to Te musim upozornit, ze tady probiha vyuka na dalkovem studiu jednou tydne...muzes zadat o individualni plan, ale! Jen pro ty, co pracuji a tam jim musi zamestnavatel potvrdit, ze je neuvolni ani na 50% vyuky. Nevezmou Ti, ze navstevujes VS a utery/streda/atp. se Ti nehodi a proto zadas o individualni plan.
- ad. individualni plan (IP): je to dost mazec, chtej spoustu seminarek a u me ve tride bylo 10 zenskych na IP a z nich z nich do zkouskoveho vydrzela jen Klarka.
- zkouskove: prvni ctyri tydny v lednu a prelom kvetna a cervna...nam dalkarum vychazeji vstric ve smyslu, ze vetsinu terminu jsme dostali na konzultacni den
- Akademicke znalosti: jsou asi tri predmety, kde fakt musis samostatne premyslet jako student VS a to u vyucujicich, kteri zaroven i na VS uci
- Samostudium...konzultace probihaji spise formou prednasek (takze vyklad opravdu skutecne probiha :)) a na konzultace se odvolavaji, kdyz se jim to hodi :D. Rozhodne se vyplati na ne chodit. Jednak si nekteri hlidaj dochazku a druhak Ti to da hodne, nez kdyz se to pak ucis doma. A taky dostavame docela hodne ukolu, treba z jazyku... Samostudium...hmmm, da se to dohnat ve zkouskovem, kdyz cely semestr chodis, ale je to trochu mazec. Je dobry se na to koukat prubezne.
- jinac ja jsem zkouskove zvladla vsechny predmety na poprve az na psychologii, tu mam na podruhy. Nektery holky ji delaly na trikrat a dalsi holky i jiny predmety na vicekrat...takze je to nekdy o tom, jak se vyucujici vyspinka...
- A mezi dalkari panuje takova vec: ze kdyz chodis na konzultace (tedy jednou tydne - my mame skolu od 10:30/11:30 do 17/18hodin), tak Ti to ve zkouskovym daj. No, ja si osobne myslim, ze je to tak trochu pravda a taky ne...asi fakt zalezi, jak k tomu studiu pristoupis, kdyz se neflakas, chodis a od Tebe vidi nejakou interakci pri vyuce, tak ano, daj Ti to.
- pristup se mi na skole libi
- a narocnost bych preci jen srovnala...je to takova tezsi stredni skola, rozsahem vyuky i co po Tobe chteji pri zkousce. Ja na tezkou stredni chodila (myslim tu posledni, chodila jsem celkem na tri a ta posledni na ktere jsem maturovala byla fakt nejtezsi), tak tohle mi prijde jeste trochu narocnejsi, ale ne o moc, jen malinko :)
Tak jestli mas jeste nejake otazky, sem s nimi :)