• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) plátek fitness chleba, tvarohová pomazánka, plátek sýra
    2) 1/2 acidofilního mléka, půl plátku fitness chleba
    3) salát s balkánským sýrem a oliv. olejem, plátek fit. chleba
    4) 2/2 acidofilního mléka, půl plátku fitness chleba
    5) celozrnné těstoviny s omáčkou z rajčat a žampionů, trocha mozarelly light,
    6) toust se sýrem

zítra to budu muset vychytat líp, skoro celej den jsem měla hlad, pomohly až ty těstoviny
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Dnes přijel Calvera a vyžral mexickou dědinu? Hladomor.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. dva knaeckebroty s tvarohovou pomazánkou, tři plátky šunky, půlka papriky, kousek okurky
    2. nektarinka
    3. kuřecí prso s pepřovou omáčkou, salát, kousek pomeranče
    4. zeleninový salát, šípkový čaj
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Množství omáčky by sneslo kuřecí prsa klidně čtyři, pokud vaříte pro početnější rodinu. A ještě jsem zapomněla, že jsem do ní dala lžičku dijonské hořčice.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dostala jsem chuť na smetanovou pepřovou omáčku, tak jsem vymýšlela, jak smetanu nahradit. Dopadlo to super, hrozně mi to chutnalo :-)
    Dvě kuřecí prsa jsem omyla a očistila, dala do malé zapékací misky, smíchala jsem 50ml Provamel soya smetany, 200ml kysaného podmáslí 1% tuku, lžíci zeleného pepře, dvě lžičky drceného barevného pepře a trochu soli, zalila jsem tím kuřecí prsa a pekla na 200° 35 minut.
    Prsa jsou krásně šťavnatá a mou chuť na pepřovou omáčku to uspokojilo.

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. krajíc tmavého chleba s tvarohovou pomazánkou, rajče
    2. alpro soya dessert vanilka
    3. grilované kuřecí prso, zeleninový salát
    4. kuřecí směs se zeleninou, trocha rýže
    5. ovocný čaj, okurkový salát
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. hollandia
    2. plátek tmavého chleba, tvarohová pomazánka, cherry rajčata
    3. kuřecí směs s rýží
    4. vodní meloun
    5. zeleninový salát
    DANIA
    DANIA --- ---
    kdyz se tady rozjela ta fotodokumentace:)
    1. sklenice cerstve stavy /pomeranc + jablko + nektarinka + mrkev/, guacamole
    2. zelenina s orechovym dipem, susene brusinky, mungo klicky
    3. zluta cocka s petrzelovymi chipsy

4. spenatove smoothie
    5. pecena cervena repa s cesnekem, salat z rukoly, pomerance a balzamika
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dnešní:
    1. hollandia s čerstvým ovocem
    2. půlka červené papriky, rajče
    3. chilli con carne (lžíce olivového oleje, hovězí maso s max. obsahem tuku 20%, cibule, rajčata, červené fazole, červená paprika, habanero, kousek čokolády s 70% kakaa)
    4. pečená rajčata s pohankou
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Včera:
    1. kousek tmavého rohlíku namazaný bylinkovým tvarohem, tři plátky kuřecí šunky, dva plátky madeland light, půlka okurky, šípkový čaj
    2. broskev
    3. mrkvová polévka
    4. ovofit
    5. vepřová kýta, celozrnné pečivo, zelenina
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Tohle se dobře vaří v papiňáku.
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    1) jablicko
    2) Pecena ryba s bramborem a brokolici
    3) Par redkvicek a syra
    4) 3x ryzovy chleb
    5) zeleninovy vyvar (snedla jsem dve misky)
    Cely den piji zeleny caj a vodu :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GEISHA: super vyzkousim, jen co si dovezu hrnce :)) zatim mam k dispozici jen velkou panev a elektrickou troubu, takze jsem k obedu delala dusenou mrkev na kari s kuskusem v panvi a k veceri budu zapekat kureci stehynka na cibuli a cesneku a bramborech
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GEISHA: ja jsem kuchar-zacatecnik, jak dlouho to cca varis? pul hodinu, hodinu, dyl... ? :) diky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Sice už nedam dohromady jídelníčky, ale poznatky za poslední tři dny:

1) tvarůžková pomazánka je šíleně dobrá (jeden nebo dva tvarůžky nastrouhat na jemno, přidat dle chuti nízkotučný tvaroh, sůl, pepř). Je dobrá na tmavém pečivu, samotná, i když s ní naplníte zeleninu
    2) pečená vepřová kýta na cibuli je stejně dobrá jako pečená krkovice/bůček, jen to není tak nechutně mastný a je to dietní.. tentokrát pečená na cibuli, příště ji udělám se zelím. Chutnalo to i příteli, který nad mými dietními jídly většinou ohrnuje nos.
    3) Vodní meloun, který mi strašně chutná po cvičení, má na 100g pouhých 110kJ, zatímco jablko má 255kJ, broskve 219kJ, kiwi 207kJ, ananas 196kJ, grapefruit 172kJ. Meloun tak jednoznačně vede :-) Má skoro stejně jako rajčata (103 kJ na 100g)
    4) Meloun Galia (226kJ na 100g) je výborný do zeleninového salátu
    5) nastrouhat čerstvý křen, nastrouhat trochu bílé ředkve, smíchat to s nízkotučným tvarohem, naplnit tím šunku = šunkové rolky s křenem, super svačina, vzpomněla jsem si na Vánoce

DANIA
    DANIA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja ty alprosoya svacim docela pravidelne s bananem a rozinkama jeste a myslim, ze zcela ok.)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Vzhledem k tomu, že jsem si užívala prázdnin a začala před týdnem, tak nemohu říct.
    A já se stejně nevážím, protože mě to stresuje. Prostě jen jím o něco dietněji než obvykle a přemýšlím o tom, díky čemuž nejím spoustu zbytečných věcí, který bych do sebe jinak bezmyšlenkovitě nacpala, aniž bych o tom vlastně věděla. Věřím, že s tímhle přístupem to dobře dopadne :-) Mám sklony z diety šílet, už to o sobě vím, tak si na to dávám pozor a prostě to nechám jen tak plynout... začínám sportovat, takže i kdybych neměla hubnout, tak je pro mě nejdůležitější, že žiju mnohem zdravěji, pokud zhubnu, bude to velmi milý bonus navíc.
    MANXX
    MANXX --- ---
    MANXX: Jo a tvoje jídelníčky se mi líbí, mám hodně podobný.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Mě by jen zajímalo, hubneš? Funguje to?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GALE: Tak to jsem ráda, děkuji moc! Mám v hlavě pár dietních jídel, tak jestli budou chutnat tak, jak si představuji, nahodím pak fotky a recepty :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam