• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GEISHA: super vyzkousim, jen co si dovezu hrnce :)) zatim mam k dispozici jen velkou panev a elektrickou troubu, takze jsem k obedu delala dusenou mrkev na kari s kuskusem v panvi a k veceri budu zapekat kureci stehynka na cibuli a cesneku a bramborech
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GEISHA: ja jsem kuchar-zacatecnik, jak dlouho to cca varis? pul hodinu, hodinu, dyl... ? :) diky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Sice už nedam dohromady jídelníčky, ale poznatky za poslední tři dny:

1) tvarůžková pomazánka je šíleně dobrá (jeden nebo dva tvarůžky nastrouhat na jemno, přidat dle chuti nízkotučný tvaroh, sůl, pepř). Je dobrá na tmavém pečivu, samotná, i když s ní naplníte zeleninu
    2) pečená vepřová kýta na cibuli je stejně dobrá jako pečená krkovice/bůček, jen to není tak nechutně mastný a je to dietní.. tentokrát pečená na cibuli, příště ji udělám se zelím. Chutnalo to i příteli, který nad mými dietními jídly většinou ohrnuje nos.
    3) Vodní meloun, který mi strašně chutná po cvičení, má na 100g pouhých 110kJ, zatímco jablko má 255kJ, broskve 219kJ, kiwi 207kJ, ananas 196kJ, grapefruit 172kJ. Meloun tak jednoznačně vede :-) Má skoro stejně jako rajčata (103 kJ na 100g)
    4) Meloun Galia (226kJ na 100g) je výborný do zeleninového salátu
    5) nastrouhat čerstvý křen, nastrouhat trochu bílé ředkve, smíchat to s nízkotučným tvarohem, naplnit tím šunku = šunkové rolky s křenem, super svačina, vzpomněla jsem si na Vánoce

DANIA
    DANIA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja ty alprosoya svacim docela pravidelne s bananem a rozinkama jeste a myslim, ze zcela ok.)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Vzhledem k tomu, že jsem si užívala prázdnin a začala před týdnem, tak nemohu říct.
    A já se stejně nevážím, protože mě to stresuje. Prostě jen jím o něco dietněji než obvykle a přemýšlím o tom, díky čemuž nejím spoustu zbytečných věcí, který bych do sebe jinak bezmyšlenkovitě nacpala, aniž bych o tom vlastně věděla. Věřím, že s tímhle přístupem to dobře dopadne :-) Mám sklony z diety šílet, už to o sobě vím, tak si na to dávám pozor a prostě to nechám jen tak plynout... začínám sportovat, takže i kdybych neměla hubnout, tak je pro mě nejdůležitější, že žiju mnohem zdravěji, pokud zhubnu, bude to velmi milý bonus navíc.
    MANXX
    MANXX --- ---
    MANXX: Jo a tvoje jídelníčky se mi líbí, mám hodně podobný.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Mě by jen zajímalo, hubneš? Funguje to?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GALE: Tak to jsem ráda, děkuji moc! Mám v hlavě pár dietních jídel, tak jestli budou chutnat tak, jak si představuji, nahodím pak fotky a recepty :-)
    GALE
    GALE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tvé jídelníčky mě inspirujou. Už jsem si vyndala flákotu z mrazáku. Ode mně velké plus.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 2 knackebroty s tvarohovou pomazánkou (nízkotučný tvaroh, na drobno nakrájená jarní cibulka, salátová okurka, rajče, sůl, pepř), 4 plátky krůtí šunky, okurka
    2. Alpro soya dessert vanilkový (měla jsem to poprvé a hrozně mi to chutnalo, myslíte, že je to ke svačině ok?)
    3. Bun Bo Nam Bo
    4. tvarohová pomazánka, kousek celozrnného pečiva
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. salát s hovězím masem
    2. hrst mungo klíčků
    3. hovězí steak se salátem viz. foto
    4. hollandia
    5. 2 knackebroty, 2 olomoucké tvarůžky, rajče

LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    1) Tvarohové lívanečky (tvaroh, mléko, špaldová mouka, vejce) + jogurt + ovoce
    2) Nektarinka, jablko
    3) Kuřecí prsa orestovaná nasucho, bramborový salát bez majonézy (2 menší brambory, kyselá okurka, mrkev, bílek, cibule)
    4) Cottage, cherry rajčata, okurka, vařené bílky, plátek knackebrotu
    5) Filety ze pstruha na bylinkách, salát: směs listových salátů (polníček, špenát, rucolla), zálivka: lžička olivového a lněného oleje, lžička balsamica, pepř; nasucho opražené piniové oříšky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. bílý jogurt s banánem a broskví
    2. půlka okurky, 2 olomoucké tvarůžky, půlka celozrnného rohlíku
    3. trocha kuřecího vývaru s nudlemi
    4. Bún bò Nam Bộ
    5. zbytek jogurtu s ovocem
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Předevčírem:
    1) Hollandia bílý jogurt, směs ovesných vloček a špaldových pukanců, lžička domácího "pečeného čaje" z broskví, rybízu a hrušek
    2) Nektarinka, švestky
    3) Čočka, dvě volská vejce nasucho, dva plátky 98% šunky
    4) Cottage, rajčata, okurka, ledový salát
    5) Krůtí prso orestované na lžíci oleje, lehký bramborový salát s jablky a řapíkatým celerem

Včera:
    1) Hollandia a dobrá vláknina, borůvky, maliny
    2) Švestky, jablko
    3) Celozrnný kuskus s pečenými paprikami, fetou, kuřecím masem; salát z rajčat, okurky, ředkve a polníčku
    4) Celozrnný žitný chléb - 1 plátek, lučina, plátek karé, plátek 20% sýra
    5) Hovězí vývar s domácími nudlemi, zeleninou a msem
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    ANNIKA: moje slaná bezpečivová snídaně a nejen k snídani.. předem namočená pohanka (to dělám přes noc, když ji chci posnídat, jinak ji stačí chvíli povařit, když máš čas), na troše olivového oleje osmahnu cibulku a přidám jakoukoli zeleninu co mám po ruce, někdy jen třeba rajčata, jindy když nic nemám tak třeba kukuřici/hrášek z plechovky, pak přidám změklou pohanku + sůl, pepř a máš hotovo.. můžeš přidat jakékoli koření na dochucení nebo třeba ještě postrouhat sýrem nebo tofu... já to zbožňuju, ale každý to má jinak .o)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MANXX:
    BARA_ONLY_ONE: Celkem nic, prý že to bude asi nějaký zánět, možná ze stresu. Hm. Asi tam zajdu znova...
    Lepek doufám, že je v tom nevinně, nevadí mi třeba ovesné vločky a další věci s ním, nemám problémy s nadýmáním, bolestmi břicha atd, jen ta žáha. Tak doufám, že omezení pečiva to vyřeší, jestli ne, budu řešit dál:o(
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ANNIKA: Jo, je dost podstatný, co to je. Protože kdyžtak to jistí bezlepkové pečivo.
    MANXX
    MANXX --- ---
    ANNIKA: A co ti řekl, že to je? Nějaká alergie?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Stalo se. Dal mi prášky, které sice fungují, ale kdo by chtěl do konce života něco zobat, a dal cennou radu, že nemám jíst to, co mi dělá problémy. A to je to dobrej doktor - tak váhám, jestli mám dělat paniku a stát si za tím, že tak jednoduchý to nebude...
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ANNIKA: Doporučuji navštívit lékaře, tohle není normální. A případná celiakie není žádná sranda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam