• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    IF_
    IF_ --- ---
    PETRA_CHATEAU: chce to hlavně ten první den, než opadne narkoza (doporučuju inhalační), měla uplně vyschlou mordu, tak jsem ji to namacela vlhkym hadrem, když začne být příčetná a chodit, je to už v pohodě:)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IF_: taky už sem přemýšlela, že někoho poprosim. naštěstí máme super veterinářku a dá se s ní domluvit na pátek odpoledne/večer, prostě aby to bylo na víkend a mohla sem pak ty 2 dny s lolou nepřetržitě být
    IF_
    IF_ --- ---
    PETRA_CHATEAU: No určitě doporučuju jít s někym zkušenym tak jak jsme to udělalla já, kdo ti bude říkat co normální je a co ne:) Držíme palce.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IF_: tak jo je dobrá zpráva, nás to čeká taky
    IF_
    IF_ --- ---
    PETRA_CHATEAU: Moc ti děkuju, obzvlasť ty mléčné výrobky kvůli probiotikům by mě nenapadly!! Dala jsem jí trochu vařené kuřecí svaloviny a dala si... celkově je v pohodě, jen ještě zblblá a trochu se klepe, ale chut má a to je hlavní!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: Ovce ma cca 6,2 a Loki 5,7 :) Ono většinu jejich velikosti tvoří chlupy :) A taky sou to teda štíhlý sporťáci - celkem běžně potkávám pudly jejich výšky (cca 38 cm oba), co vážej tak dvakrát tolik :/

    INUSHKA: jj, toyové jsou do 28, trpaslíci do 35 (Ovce je ve skutečnosti papírově trpaslík, ale u výstaváků se hodně upřednostňujou psi na horní hranici, tak občas přerostou), střeďáci do 45 (Loki je podle všeho střeďák) a pak sou velký.

    VERCA_ZABA: Ono jak je člověk zvyklej vídat ty spíš tlusté a převážně nakrátko okudlané pseudopudly, tak když vidí papíráka nebo aspoň nějakej klasictější sestřih, tak obvykle má pocit, že je ten pes nějakej velkej :)

    Takhle působí výstavní trpaslík vedle člověka (a to je to druhý nejmenší):


    a takhle střeďák (což je to, co je Loki):


    a králováci jsou v plné srsti fakt jak obříci :)


    Přitom jsou obecně lehký a nohatý - i králováci málokdy dosáhnou 30kg (to už sou fakt tlustý), obvykle maj něco nad 20.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    INUSHKA: no, právě.. já furt strkám svoje maso a svojí zeleninu do mrazáku.. páč vařím pro sebe, max pro dva, takže dycky něco zbyde.. a všichni víme, že doba je zlá a jako nakupovat a vařit si každej den, to je snad to nejdražší hned po hospodách:)

    jo, myslela jsem si, že jsou velký.. ono to asi z těch fotek dycky tak vyzní:)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERCA_ZABA: Jo, my máme taky velkou lednici s tříšuplíkovým mrazákem. Momentálně jsou dva šuplíky psí a jeden náš :-D Jak jsem dřív byla zvyklá mít v mrazáku zásoby masa, zeleniny, pizzy a dalších věcí pro nás a na velký nákup jezdit jednou za měsíc, tak to už teď nejde... Jednou za měsíc se jezdí pro maso pro psa, my si pro sebe nakupujeme pěkně každý týden. Asi mě to taky brzo přestane bavit a prosadím samostatný mrazák. :-D

    VERCA_ZABA: Asi sis myslela, že jsou to velký, ne? Pudlové mají snad 4 velikosti, tuším.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: počkej, ty tvoji pudlové maj šest kilo??? já tipovala tak třicet:D al enevím proč:D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: My máme sakum prásk na měsíc spotřebu masa cca 16 kg :D holt sice těch zvířat máme 5, ale tři sou kočky a to celkem malé a dva pudlové cca šestikiloví, takže do těch 119 litrů se fakt vejdem s rezervou :) A jinak každá ušetřená koruna dobrá hele, devět stovek sou taky peníze :) Ale hlavní je pro mě místo - samostatnej mrazák bych asi už musela zavěsit na strop.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    IF_: tak sem to přece jen naskenovala, nic o tom nevim, tak ti to nemůžu shrnout bez předchozího studia.)
    Uložto - barf- dieta.ZIP
    http://www.uloz.to/12661660/barf-dieta-zip
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: já si myslím, že zase tak moc asi neušetříš.. já mám 15 let starej mrazák a nedoplatek za elektriku sem měla 900 za rok.. ale tak i záleží, kolik toho masa kupuješ že jo.. já prostě těch 40 kg do ledničkovýho, byt tříšuplíkovýho, mrazáku prostě nenarvu
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: No my jsme právě teď v situaci, kdy je v mrazáku jenom maso pro zvěř a když si chci něco koupit já nebo spolubydlící, tak jenom smutně čučíme na plnej mrazák, takže sem to nevytržela a přesvědčila sama sebe, že když koupím A++, tak aspoň ušetřím na elektrice :)
    INXS
    INXS --- ---
    MIKEYLA: bejt tebou, ten mrazák beru, hrozně se ti uleví v řešení toho, co budou pesani jíst a až to pujde, koupíš si novej ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: heh, podobně velkou ledničku mám taky.. a jo, vejde se tam, ale moje jídlo:D arnošt musí mít spešl mrazák.. přece jenom 40 kg jen tak někam nenarveš
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Metro Hůrka. Volutová ulice. A asi nějako v nejbližší době - novou mi přivezou počítám tak do týdne (kdybys chtěla, dám pak přesně vědět, až se s něma dohodnu) a ideál by byl aby stará šla obratem pryč - jako můžu ji tam den, dva syslit, ale víc ne, jinak se v tom bytě nehnu, je mrňavej.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZMYJKA: jenom se zeptám, odkud že by se dala odvézt? :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INXS: jj, nabízel. Ale ono jak sem to zkoumala, tak se prostorově i ekonomicky vyplatí pořídit si novou lednici s mrazákem. Mám objednanou tuhle http://www.elektro-kuchyne.cz/lednicka-kombinovana-whirlpool-wbe34132-aw a tam už se něco vejde, přitom moc nežere a antibakteriální ochrana mě taky zlákala - konec konců, člověku to snad nějakých deset a víc let vydrží, tak zatnu zuby a budu splácet (co bych pro ty čtyřnohý obludy neudělala).
    INXS
    INXS --- ---
    nenabízel tady nedávno někdo mrazák?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Pořizuju lednici s větším mrazákem (že jsou propagátoři barfu placení nějakou mrazákovou lobby, co?), takže kdybyste čirou nááááhodou chtěli někdo cca 10 let starou jinak plně funkční ledničku s mrazákem (lednice 3 police + šuflík na zeleninu, mrazák takový ten jednofochový, ale se samostatnejma dvířkama, celková výška něco pod 150) tak se ozvěte, než mi ji při přívozu té nové odvezou a zlikvidujou. Za odvoz, Praha.

    (vypadá nějak takhle http://www.datart.cz/katalog/Chladnicka-s-mrazakem-INDESIT-RAA-24-N-EU.html#_ic_alternative_catalog_191857 ale nenašla sem na ní výrobce)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam